İstanbul seçimleri 'diktatör' yalanlarını da çökertti

23 Haziran seçimlerinde CHP Adayı Ekrem İmamoğlu'nun kazanması ve sonuçlar açıklandıktan hemen sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini tebrik etmesi, Erdoğan için 'Diktatör' benzetmesi yapanların algı operasyonlarını da çökertmiş oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 24.06.2019 16:41 GÜNCELLEME 24.06.2019 18:00 GÜNCEL
İstanbul seçimleri 'diktatör' yalanlarını da çökertti
İstanbul seçimleri 'diktatör' yalanlarını da çökertti

Haber7

 

 

23 Haziran'da İstanbul'da demokratik gerçekleşen seçimler Türkiye'de Erdoğan öncülüğündeki yönetimi, 'baskıcı' hatta 'diktatör' gibi yansıtmaya çalışanların yalanlarını da çökertmiş oldu.

Türkiye'de 'demokrasi yok', 'diktatörlük var' deyip milleti ürkütmek amaçlı bu gibi kelimeleri sürekli dillerine dolayanlar ve bunu bir kampanya gibi işletenler uluslararası arenada da Türkiye'nin adını bu şekilde lekelemeye çalışıyorlardı.

 

 

Ancak yenilenen İstanbul seçimlerini CHP adayının kazanması, milleti baskı altına almak için dile getirilen bu tür algı ifadelerinin ne kadar yalan olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Özellikle Batılı ülkelerin yayın organları üzerinden yürütülen bu tür karalama kampanyaları, demokratik bir şekilde neticelenen seçimler sonrasında sosyal medyanın da gündemi oldu. 

AVRUPALI GÖZLEMCİLER: USULÜNE UYGUN, DEMOKRASİ KAZANDI

Yenilenen İstanbul seçimlerinde oy verme sürecini izlemek üzere İstanbul'da bulunan gözlemciler, seçim sürecinin genel itibarıyla sorunsuz bir biçimde geçtiğini söyledi. Sandık başında gözlemci olarak hazır bulunan Alman Yeşiller Partili milletvekili Margit Stumpp, Alman haber ajansı DPA'ya açıklamalarda bulundu. Stumpp, "Bize seçim listeleri ve süreçle ilgili her şeyin yolunda olduğu bildirildi. Herhangi bir usulsuzlük kulağımıza gelmedi" diye konuştu.

Daha önce birçok kez Türkiye'ye gözlemci olarak giden Stumpp, bu sefer seçim merkezlerini ziyaret etme ve insanlarla diyaloğa girme noktasında hiçbir sorun yaşamadıklarını kaydetti. Vekil, "tatile rağmen dikkate değer bir seçime katılım oranının" söz konusu olduğunu belirtti.

Avrupa Konseyi'nin 14 kişiden oluşan gözlemci misyonunun lideri Renate Zikmund ise "genele bakıldığında" seçimin şu ana kadar usule uygun bir biçimde gerçekleştiğini kaydetti. Zikmund, "Organizasyon açısından yapılabilecek her şey yapıldı" ifadesini kullandı. 

Sosyal medyada konuyla ilgili olarak vatandaşların tepkileri; 

Alman dergisi Der Spiegel, Erdoğan'a 'Diktatör' göndermesi yapan kapakla çıkmıştı

Aynı dergi yenilenen İstanbul seçimlerinde CHP adayının kazanmasını büyük bir zafer olarak gördü.

YORUMLAR 133 TÜMÜ
  • Heye heye... 4 yıl önce Şikayet Et
    Heye heye varolasan sen muhafazakar bir Kürt olarak oyum sana başkanım ...
    Cevapla
  • Osman KAYA 4 yıl önce Şikayet Et
    Kimse Suudi Arabistan vb yerlerde diktatör kelimesini kullanamaz. Bunlar Erdoğan'nın çizgisine düşman. Bunlar EFENDİLER'ine hizmet/ibadet ediyor.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de fazla özgürlük var
    Cevapla
  • Kayı Boyu IYI 4 yıl önce Şikayet Et
    rotasyon'un söylediklerine harfiyen katılıyorum. İstanbul Türkiye'nin kopyasıdır. Sen Türkiye genelinde yüksek oy al. ama istanbulda oyların erisin. mümkün mü? bakınız geçmiş tüm genel yerel seçimlere hep böyle olmuştur. ama bu kez tam tersi oldu. mutlaka bir bit yeniği var.
    Cevapla
  • Sivaslı 4 yıl önce Şikayet Et
    Seçim biti artık senaryoları bırakıp Memleketi nasıl feraha çıkarırlar hep birlikte ona uğraşalım bu Topraklar hepimizin birbirimize kafa tutmaktan biz kaybederiz birlik olmak bizim için iyi olanıdır benden ondan sizden bizim ziyanımıza olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR