Erdoğan kritik toplantıda talimatı verdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti MYK’da İstanbul seçim sonuçları masaya yatırıldı. YSK’nın iptal kararının seçmene iyi anlatılamadığı vurgulandı. Toplantıda, 31 Mart’ta AK Parti’nin belediye başkanlığını kazandığı ilçelerde oy oranlarının düşüşünün nedenleri ve sosyolojik boyutunun incelenmesi kararı alındı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.06.2019 07:23 GÜNCELLEME 27.06.2019 07:31 GÜNCEL
Erdoğan kritik toplantıda talimatı verdi!
Erdoğan kritik toplantıda talimatı verdi!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, YSK’nın yenileme kararıyla gerçekleştirilen İstanbul seçimlerinin ardından ilk MYK toplantısını önceki gün yaptı. Erdoğan, bu toplantıda parti kurmaylarına 23 Haziran sonuçlarına ilişkin detaylı bir çalışma yapılması talimatını verdi. 

 

 

Yaklaşık 4.5 saat süren Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında Erdoğan, seçmenin kendilerine verdikleri mesajı çok iyi anladıklarını ve bu konunun tüm yönleriyle ele alınmasını istediği kaydedildi.

Toplantıda İstanbul’un önemine dikkati çeken Erdoğanın, ''Bu bir yerel seçim. Bunu alıp başka noktalara çekmek doğru olmaz. Artık daha çok çalışacağız'' dediği öğrenildi.

 

 

NEDENLERİ ARAŞTIRILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sonuçlara ilişkin tetkiklerini yapacağını, kurmaylarına da hem 23 Haziran hem de 31 Mart seçim sonuçlarını karşılaştırarak çalışılması talimatını verdiği belirtildi.

31 Mart’ta AK Parti’nin belediye başkanlığını aldığı ilçelerde bu seçimde düşüş göstermesinin nedeninin gençler başta olmak üzere kadınlar, esnaf ve sivil toplum örgütleri nezdinde sosyolojik boyutunun araştırılacağı öğrenildi.

SEÇİMİN İPTALİ İYİ ANLATILMADI

Toplantıda seçim sonuçlarına ilişkin de bir sunum yapıldı. Sunumda Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım'ın sahada iyi çalıştığı vurgulandı. Seçmenden gelen tepkilerinin de değerlendirildiği MYK’da, vatandaşa seçimin neden yenilendiğinin iyi anlatılmadığı kaydedildi. AK Parti’de tüm birimlerin kendi hazırlayacağı raporlar sonrası parti yönetiminde değişime gidileceği öngörülüyor. 

KAYNAK : Yeni Şafak
YORUMLAR 86 TÜMÜ
  • sedat 4 yıl önce Şikayet Et
    ilk yargı paketinde ömür boyu nafaka kanunu ve kadın beyanı kanunu mutlaka olmalı millet canından bezdi
    Cevapla
  • İzmitli 4 yıl önce Şikayet Et
    Darıca'da imara yasak sit bölgesinde insanlar kendi arsasına çivi cakamiyor. Belediye başkanı ortak olduğu inşaat şirketi buradan ucuz arsa kapatıp imara açtırarak binalar dikiyor. Belediyeye akp torpiliyle alınan personeller ve teşkilat çalışanları kibirinden dübürünü görmüyor. Dürüst ve samimi olan kardeşlerimi tenzih ederim.
    Cevapla
  • oraloğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    nasihat: bilgilendirme. ŞERLİ olana oy verildi... vay o kişinin ve oy verenlerin haline... vay ki , hemde ne vayyy...tabii sizler anlamazsınız. bilgilerinize. müşahade yakin ehlinden.
    Cevapla
  • oraloğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    nasihat: seçimin iptalini iyi de anlatsanız da durum değişmez. çünkü,, bu ülkede yamuk insan çok. yani islam üzere değiller. samimiyetlerinde dahi samimi değiller. sadece dolgun görünümlü, lakin içi boş başak buğday tanesi misaliler.(İmam ı Rabbani hazretleri)bilgilerinize .müşahade yakin ehlinden.
    Cevapla
  • Ramazan 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın cumhurbaşkanımız tek başına mücadele ediyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR