Düğün yapacaklar dikkat! İçişleri Bakanlığı genelge yayınladı

İçişleri Bakanlığı, yaz aylarının gelmesiyle artan düğün, nişan ve kutlama gibi etkinliklerde havaya ateş açılmasının engellenmesi için valiliklere genelge gönderdi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.07.2019 10:35 GÜNCELLEME 02.07.2019 10:35 GÜNCEL
Düğün yapacaklar dikkat! İçişleri Bakanlığı genelge yayınladı
Düğün yapacaklar dikkat! İçişleri Bakanlığı genelge yayınladı

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla 81 il valiliğine tekrar gönderilen genelgede, ülke genelinde bayram, düğün, uğurlama, spor müsabakası gibi kutlama faaliyetlerinde valiliklerce alınması istenen önlemler sıralandı.

 

 

Genelgeye göre, düğün ve nişan gibi kutlamalara izin verilirken, silah kullanılmaması, havaya ateş açılmaması hususlarına ilişkin organizasyon sahiplerinden taahhütname alınacak.

Organizasyon sahipleri tarafından açık alanlarda yapılacak kutlamalarda farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan "Mutluluğa kurşun sıkma, geleceği karartma" yazılı afişler, davetlilerin görebileceği şeklide alanlara asılacak.

 

 

Katıldığı organizasyonlarda silahıyla havaya ateş açtığı tespit edilen kamu personeli hakkında disiplin işlemi başlatılacak. Soruşturma esnasında bu kamu görevlileri hakkında idari para cezası uygulanıp uygulanmadığına özellikle dikkat edilecek. Muhtarlar bölgelerinde havaya ateş açıldığını öğrendikleri anda kolluk birimlerine ihbarda bulunma yükümlülüklerini yerine getirecek.

Bakanlıktan valiliklere "kontrolleri artırın" uyarısı

Valiliklerce, bu önlemleri içeren "genel emirler" yayımlanarak, yürürlüğe konuldu. Valiliklere geçen yıl gönderilen genelgeye ek olarak, bu yıl yaz aylarında düğün ve organizasyonların artacağı göz önünde bulundurulup, genel emirlere uygun olarak söz konusu etkinliklerde önleyici tedbirlerin gözden geçirilmesi, kontrollerin artırılması, mahalli şartlara göre ilave tedbirlerin alınması istendi.

Ayrıca genelgeyle bu denetimlerin bizzat valiler, kaymakamlar ile kolluk kuvvetleri tarafından önemle takip edilmesi, herhangi bir aksaklığa mahal verilmemesi uyarısında yapıldı.

Yaşanan üzücü olay sayısı yüzde 18,5 azaldı

Bakanlığın valiliklerden almasını istediği önlemler, yaşanan üzücü olay sayılarına da yansıdı. Geçen yıl eylül ile bu yıl haziran aylarında meydana gelen olay sayısında, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 18,5'lik düşüş sağlandı.

YORUMLAR 25 TÜMÜ
  • Misafirrr 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok geç kalınmadı mı bunun için. Kağıt üzerinde kalamaz umarım. Konvoylar da yasaklanmalı bir an önce Sayın yetkililer.
    Cevapla
  • Mehmet KASTAMONU 4 yıl önce Şikayet Et
    havaya kurşun sıkacağına GİDİN FAKİR FUKARA DOYURUN RESMEN UKALALIK HAVA ATMA MACERASI İÇİN VATANDAŞLARIMIZ ÖLÜYOR
    Cevapla
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu karar 30 sene önce alinmali ve uygulanmali idi..Yüzlere insan öldü.!
    Cevapla
  • bucaklı 4 yıl önce Şikayet Et
    bakanlığın yazı göndermesinden daha önemlisi polisin ve jandarmanın bu işi önemsemesi gerekir. arayıp şikayet ediyorsun silah atılıyor diye 1-2 saat sonra polis yada jandarma geliyor gidince herşey yine aynı silah atmaya devam. jandarma yada polis kimseyle kötü olmamak için misafir gibi gelip gidiyor. onlara da hak veriyorum polis jandarma tutanak yazsa adamlar karakola dönmeden hatırlı kişiler devreye girer ve işler değişir.
    Cevapla
  • Harbi adam 4 yıl önce Şikayet Et
    Ustat daha bugün aradım sadece 5 dakikada 3 ekip arabası geldi 2 ay öncede kavga için aradım 10 dakikayı bulmadan geldiler ankara sincan yenikent e allah polisimize ve bakana zeval vermesin ama uyuşturucu ve bu konuda hakkini yeme emniyetin senin dediğin eskidendi yada ankara sincan polisi sadece özverili çalışıyor hepsinin yaradanim yar ve yardımcısı olsun
    Cevapla
  • falcon 4 yıl önce Şikayet Et
    asker konvoylarına bi çözüm bulun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR