Camide hem Kur'an hem de trafik kurallarını öğreniyorlar

Amasya'da yaz Kur'an kursuna katılan öğrencilere trafik eğitimi de veriliyor. Eğitimden memnun olduğunu belirten bir öğrenci, "Polis abimiz bize trafikteki kuralları öğretti, ona teşekkür ediyoruz" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.07.2019 12:47 GÜNCELLEME 12.07.2019 12:47 GÜNCEL
Camide hem Kur'an hem de trafik kurallarını öğreniyorlar
Camide hem Kur'an hem de trafik kurallarını öğreniyorlar

Amasya merkez İstasyon Camii’nde yaz tatilini Kur'an kursuna katılarak değerlendiren çocuklar, bir yandan dini eğitim alırken bir yandan da trafik eğitimi alıyor.

 

Kur’an kursunda trafik eğimi veren Amasya Emniyet Müdürlüğü polis memurlarından Şuayip Aydın, “2018-2019 eğitim-öğretim yılının bitmesiyle eğitim faaliyetlerine devam ediyoruz. Trafik Dedektifleri Projesi kapsamında hedef kitlede trafik bilincinin oluşturulmasına katkı sağlamak amacıyla yaz okulu ve yaz Kur'an kurslarımızda 2019 yılının yaya güvenliği yılı olması nedeniyle çocuklarımızı bilgilendirmek, bilinçlendirmek için eğitim faaliyetlerimiz bu kapsamda devam etmektedir" diye konuştu. 

Ömer Furkan Kutay adlı çocuk ise, “Polis abimiz bize trafikteki şeyleri öğretti. Yaya yolundan nasıl geçebileceğimizi ve arabaların nasıl yol vereceğini öğretti. Ona teşekkür ederiz" diye konuştu. 

 

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 4
  • NURCİHAN ANTEPLi 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel bir uygulama.Keşke yaygınlaşsa..
    Cevapla
  • Mars 4 yıl önce Şikayet Et
    Düşünelim bu tablonun aynisini Kahvelerde yapacaksın. Ortada bir trafik polis memuru. Etrafında cay, kahve icen yetişmiş insanlar. Polis cok basit bir sekilde diyecek: Bak kardeşim, simdi bu geçitten bir "kötü amaçı olmayan, gayet mahsum" bir insan gececek. Simdi ne yapacaksın? Cok basit: DURACAKSIN, DURACAKSIN, DURACAKSIN. Unutma: Durarsan deli olmuyorsun, o gecen kisi kral olmuyor ve sende bir köle rolüne gecmiyorsun. Bu sadece bir insanlik vazifesi, yap ve dur. Acımıyor gercekten.
    Cevapla
  • Mars 4 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış anlamayın. Cocuklara nekadar trafik kanunlarını öğretsenizde, bu magandalar ve türlü türlü trafik canavarlarını ortalıktan kaldırmadiginiz müddetçe, hic anlamı yok. Cocuğa karşıya nasıl doğru gecmeyi öğretiyorsun, araba sürücüleri durmuyorlarki, ezip geciyorlar.
    Cevapla
  • Vusda 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu türden eğitimler sadece camide değil ilköğretim aşamasındaki tüm öğrencilere düzenli olarak verilmeli. Böylece ileride trafikte saygılı ve kuralları bilen insanların yetişmesi mümkün olabilir.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR