Sadakataşı'ndan Tanzanya'da katarakt ameliyatları

Sadakataşı Derneği, Tanzanya'nın Darüsselam bölgesinde önceden tespit ettiği 225 katarakt hastasının ameliyatlarını gerçekleştirerek sağlıklarına kavuşmalarını sağladı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.07.2019 14:23 GÜNCELLEME 17.07.2019 14:23 GÜNCEL
Sadakataşı'ndan Tanzanya'da katarakt ameliyatları
Sadakataşı'ndan Tanzanya'da katarakt ameliyatları

Tanzanya'da, Sadakataşı Derneği tarafından önceden tespit edilen yüzlerce katarakt hastasının ameliyatları yapıldı.

 

Tedavi edilmediğinde körlüğe sebep olan katarakt hastalığı; yaşın yanı sıra yetersiz beslenme, uzun süre şiddetli ışığa maruz kalma, göz travmaları gibi sebeplerle yaygın biçimde görülüyor. Teknik ve maddi imkânsızlıklar nedeniyle özellikle Afrika ve Asya’nın güney bölgelerinde çok sık görülen hastalıktan dolayı her yıl on binlerce kişi, ameliyat olamadığı için kör olabiliyor.

 

225 katarakt ameliyatı

Dernek tarafından Darüsselam bölgesine bağlı Kisarawe kasabasında gerçekleştirilen katarakt projesi kapsamında, hayırseverlerin yardım ve destekleriyle görme sıkıntısı yaşayan ve günlük ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan 225 hastanın gözleri katarakttan kurtarıldı.

Bölgenin en büyük sağlık sorunlarından biri

Gerçekleştirilen ameliyatlar sonrasında bölge halkı ülkenin en önemli sağlık sorunlarından birinin katarakt olduğunu belirterek gerçekleştirilen ameliyatlardan dolayı Sadakataşı’na ve Türkiye’ye teşekkür etti.

Sadakataşı Derneği'nin Tanzanya'da gerçekleştirdiği ameliyatlar için bölgede bulunan Sadakataşı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Cihad Terzioğlu yaptığı açıklamada ''Afrika'da her yıl on binlerce insan katarakttan dolayı görme yetisini tamamen kaybediyor. Bu sorunun çözümüne katkı sağlamak için düzenli katarakt ameliyatları yapıyoruz. Tanzanya'da gerçekleştirmiş olduğumuz 225 katarakt ameliyatı ile kardeşlerimizin gören gözleri olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sadakataşı Derneği kurulduğu 2010 yılından itibaren Somali, Etiyopya, Tanzanya ve Pakistan’da yapmış olduğu katarakt ameliyatlarıyla binlerce kişiyi sağlığına kavuşturdu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR