Eski eşten şok dava: Hayatımın 21 yılını silin

İki çocuğunun annesinden boşanan adam, 5 yıl sonra evliliğin iptali için dava açtı. Eski eşinin akıl hastası olduğunu öne sürerek “Geçmişimizi silin” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.07.2019 08:21 GÜNCELLEME 22.07.2019 08:21 GÜNCEL
Eski eşten şok dava: Hayatımın 21 yılını silin
Eski eşten şok dava: Hayatımın 21 yılını silin

İstanbul’da yaşayan K.Y., 21 yıllık eşi  Y.Ö.’den 5 yıl önce anlaşmalı olarak boşandı. İddiaya göre eski eşini dava yağmuruna tutan K.Y., son olarak mahkemeden evliliğinin ‘mutlak butlana’ dayalı iptalini istedi. Mahkemeye sunduğu dilekçede gerekçe olarak da şu ifadeleri kullandı: “Eşim evlilik boyunca akıl hastası olduğunu, anne babasından evlilik dışı doğduğunu gizledi. Bir günü bir gününe uymuyordu. Çocuklara da anormal davranıyordu. Kişilik özelliklerini benden sakladı.” 

 

Bezdirmeye çalışıyor 

Davanın ne olduğunu anlamayan Y.Ö., avukatın yolunu tuttu. ‘Butlan’ kavramının eşiyle 21 yıllık geçmişinin resmen silinmesi anlamına geldiğini öğrenince karşı dilekçe yazarak “Bu dava yargı alet edilmek suretiyle beni bezdirme, cezalandırma ve itibarsızlaştırma adına açılmıştır” dedi. Çiftin çocukları Z.V.Y. de "Babam çıkarları için annemi şikayet ediyor” diyerek isyan etti.

 

Çocuklar da mı hukuken yok edilecek?

Y.Ö. “Eski eşimin akıl hastası olduğum, iffetsiz yaşadığım gibi asılsız iddiaları var. Geçmişimizi silmek istiyor. 2 çocuğumuz var, ne yapacak onları da mı hukuken yok edecek?” diye konuştu. Y.Ö. 'nün avukatı Burhanettin Çağırıcı da “Çocuklarının velayetini eşine bırakmış birinin, beş yıl sonra ‘Eşim temyiz kudretinden yoksundur’ şeklinde dava açmasını izah edecek hukuki bir kavram yok” dedi.

Kanıt varsa evlilik silinir

Avukat Arzu Engin, ‘butlan’ davasını şöyle anlattı: “Evliliğin iptali sebepleri Türk Medeni Kanunu’nun 14. maddesinde sıralanmakta. Akıl hastalığı da bunlardan biri. Mahkeme hastalıkla ilgili delilleri değerlendirip ona göre karar verir. Hukuki şartlar varsa boşanan eşlerin evliliği silinir. Ancak çocukların evliliğe ilişkin tüm maddi-hukuki hakları devam eder.”

YORUMLAR 4
  • ... 4 yıl önce Şikayet Et
    Silsen ne olacak onca yaşanmışlığı aklından da kazıyabilecek misin? Bu boş işleri bırakın tövbe edin Allaha yönelin,çocuklarızın huzurunu sağlayın
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam saplantılı, takıntılı. Artık bu evlilikle ilgili dava açması engellenmeli. Çocukların da psikolojisini bozuyor. Yazık günah be.
    Cevapla
  • ... 4 yıl önce Şikayet Et
    21 yıldır farkedememişte boşandıktan sonra mı farkediyir akik hastası olduğunu eğer öyleyse git önce kendi aklını bir kontrol ettir sen akıllıyi deliyi ayırt edemiyorsan
    Cevapla
  • hukuk 4 yıl önce Şikayet Et
    eğer meseleye hukukçu değil de avukat gözüyle bakarsanız her şey mümkündür. avukat herşeyi kitabına uydurandır hukukçu ise hukuku gözetendir ve arada çooooook fark var. işin özü hukuktan bihaber bir avukatın para hırsıdır. rabbim avukatların şerrinden de muhafaza etsin.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR