Metin Feyzioğlu: Türkiye'nin hamlesi tokat gibi cevap olacak!
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, ekim ayında TBMM'de görüşülecek Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin ilk paketinin kapsamının genişletileceğini söyledi. Feyzioğlu, paketin Türkiye'yi eleştirenlere "tokat gibi cevap olacağını" ifade etti.
ABONE OLAdalet Bakanı Abdülhamit Gül, Adalet Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan, bakanlık bürokratları ve Türkiye Barolar Birliği yönetimi ile Ankara Hakimevi'nde bir araya geldi.
TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, yeni yasama döneminde TBMM gündemine gelecek Yargı Reformunun ilk paketinin genişletilmesi konusunda değerlendirmelerin yapıldığı toplantının ardından gazetecilere açıklama yaptı.
Toplantıda, Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin ilk paketinin daha da genişletilmesi noktasında uzlaşıya vardıklarını açıklayan Feyzioğlu, "Türkiye'nin önünü açacak hukuk devletini güçlendirecek, tüm dünyaya demokrasimizin gücü konusunda en pozitif mesajı verecek ilk paketin Meclisimiz açıldığında ilk gündem maddesi olması için geniş bir mutabakatın bulunduğu özellikle ifade edildi." diye konuştu.
Pakete eklenecek konular hakkında bilgi veren Feyzioğlu, hak ve özgürlükleri genişleten, güvence altına alan hükümlerin iyice güçleneceğini söyledi. Feyzioğlu, "Bu çerçevede, soruşturmada tutukluluk sürelerinin kısalması belki bir müjde olarak ifade edilebilir. Çünkü vatandaşlarımızda böyle bir beklenti var. Cezaevleri artık doluluk haddini fazlasıyla doldurmuş durumda ve soruşturma evresinde azami süreler kısalarak geliyor." bilgisini paylaştı.
''PAKET TOKAT GİBİ CEVAP OLACAK''
Feyzioğlu, son 25 yılda yapılan en çoğulcu ve katılımcı çalışma olarak nitelendirdiği reform paketinin, ilgili kesimlerin işin içine katılarak hazırlandığını kaydetti.
Metin Feyzioğlu, sözlerine şöyle devam etti:
"Dünyada, 'Türkiye bu konuda ciddi değildir, oyalama taktiği içindedir, hukuk devletini güçlendirme niyeti yoktur, demokrasiden sapmıştır' diyenlere tokat gibi cevap olacaktır. Hukuk devletini güçlendirmeyi düşünmeyen bir devlet, niçin bir buçuk senedir on binlerce kişinin emek harcadığı bir reform paketi hazırlama işine girişsin ki? Burada bir samimiyet vardır."
''PAKETİ YEŞİL PASAPORTA İNDİRGEMEK KÖTÜ NİYETLİ''
TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, yargı reformu belgesi açıklandığında avukatlara yeşil pasaport meselesinin öne çıktığını belirterek, şunları aktardı:
"Bu kadar kapsamlı bu kadar üzerinde uzun uzun düşünülmüş bir paketi yeşil pasaport basitliğine indirmek kötü niyetliydi, küçümsemek amaçlıydı. Sizi savunan avukatın sizi yargılayan hakimle eşit olması sadece sizin menfaatinizedir. Bir avukatın vatandaşı yargılayan hakim karşısında eşitim demesi o vatandaşın o mahkemede birey olarak güçlü olması anlamına gelir. Avukatlar yeşil pasaport almak için kuyruğa girecekler hepsi yurt dışına çıkacaklar diye bir şey yok."
-
mustafa 5 yıl önce Şikayet Ettoplumu yikacak bi madde eklemiştir buBeğen
-
Eren 5 yıl önce Şikayet EtAh metooooo !!!!Beğen
-
Harun 5 yıl önce Şikayet EtInfaz koruma memurlarini unutmayın. Yargı reformunun tüm sonuca dayanan yükünü çeken cte çalışanlarıdır . Cumhurbaşkanımız ve adalet bakanımız sayın Abdülhamit inaniyorumki özlük hakları bakımından Türkiye'deki en ihmal edilen meslek olan cezaevi calisanlarini goreceginize ve yılların ihmalini dur diyceginize inancım tam. Sayın editör yayınlayın lütfen.Beğen
-
Malkomix 5 yıl önce Şikayet EtYa arkadaş bu adama ne oldu birden bire vatan aşkımı tuttuBeğen Toplam 10 beğeni
-
Mehmet 5 yıl önce Şikayet EtHakim, savcı yardımcıları ile kariyer müdürler ön inceleme aşamasında delil toplama, keşif, bilirkişi raporu gibi iş ve işlemleri yerine getirerek hakime rapor olarak sunacak bir sistem oluşturulması gerekir, o zaman davalar tek celsede veya iki celsede bitirilebilir. Hakim savcı yardımcıları da bu sayede kendilerini geliştirerek verecekleri kararlar daha isabetli hale gelirBeğen Toplam 4 beğeni