2019 bekçilik sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor? MEB tarihleri açıkladı!

Bekçi alımı için düzenlenen sınava katılım sağlayan adayların heyecanlı bekleyişi sürüyor. Bekçilik sınavı ile ilgili süreç, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yaptığı duyurular ile netlik kazandı. Peki 2019 bekçilik sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ABONE OL
GİRİŞ 01.08.2019 09:43 GÜNCELLEME 01.08.2019 09:43 GÜNCEL
2019 bekçilik sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor? MEB tarihleri açıkladı!
2019 bekçilik sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor? MEB tarihleri açıkladı!

13 Temmuz tarihinde bekçilik sınavına giren adaylar, sınavın soru ve cevaplarına erişim 16 Temmuz tarihinde açıldı. Soruların açıklanmasının ardından adaylar, çözdükleri sorulara verdikleri yanıtın doğru veya yanlış olduğunu görebildiler. Bekçilik sınav baraj puanı 50 olarak belirlenmiştir. Bir diğer önemli husus bekçilik sınavlarında yanlışlar doğruları götürmüyor. MEB’ten yapılan duyuruya göre; “Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir. Peki 2019 bekçilik sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 

 

BEKÇİLİK (2019) SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bekçilik yazılı sınav sonuçları 07 Ağustos 2019 tarihinden itibaren https://www.pa.edu.tr ve www.meb.gov.tr ya da http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacak.

 

BEKÇİLİK SINAVI SORU VE CEVAPLARI

13 Temmuz 2019 Cumartesi günü saat 09.00’da ve 14.00’da yapılan bekçilik sınavı soru ve cevapları Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlandı. A ve B olarak iki farklı kitapçığı incelemek için aşağıdaki bağlantıyı tıklayın. 

BEKÇİLİK 1. DÖNEM SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

BEKÇİLİK 2. DÖNEM SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

SINAV İTİRAZI NASIL YAPILIR?

Adaylar, sınav sorularına ve uygulamasına ilişkin itirazlarını, soru ve cevap anahtarlarının https://www.pa.edu.tr ve www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasını takip eden en geç 2 (iki) iş günü içerisinde, sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise sonuçlarının https://www.pa.edu.tr, www.meb.gov.tr veya http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edildiği tarihi takip eden en geç 2 (iki) iş günü içerisinde Polis Akademisi Başkanlığına yapacaklardır.

İtirazlara yönelik tüm sonuçlar adaylara Polis Akademisi Başkanlığı tarafından bildirilecektir.

Adaylar itiraz başvurularını, MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, "Kurumsal Tahsilat Programı" aracılığı ile 20 TL (yirmi TL KDV Dâhil) itiraz ücreti yatırarak alınan banka dekontu ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile yapacaklardır.

Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile adayın T.C. kimlik numarası, imza, adres ve ekinde dekontu olmayan dilekçe ile yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

Başvurusu ya da sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan adayların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz.

SINAV KONULARI NELER?

Sınav konuları 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı ve öncesi müfredat programlarından oluşuyor.

Sınavda 100 soru adaylara yöneltildi. Soruların dağılımı ise şöyle: Türkçe (Ortaöğretim düzeyi) 20 soru, Sosyal Bilgiler (İlköğretim düzeyi) 15 soru, Fen Bilgisi (İlköğretim düzeyi) 15 soru, Hayat Bilgisi (İlköğretim düzeyi) 15 soru, Matematik (İlköğretim düzeyi) 15 soru, Genel Kültür (Ortaöğretim düzeyi) 20 soru.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR