Erdoğan bugün temelini atacak! Cumhuriyet tarihinde ilk

Yeşilköy'de bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla temeli atılacak İstanbul Süryani Kadim Vakfı Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi Cumhuriyet tarihinde İstanbul'da açılmış ilk Süryani kilisesi olacak.

ABONE OL
GİRİŞ 03.08.2019 12:30 GÜNCELLEME 03.08.2019 13:11 GÜNCEL
Erdoğan bugün temelini atacak! Cumhuriyet tarihinde ilk
Erdoğan bugün temelini atacak! Cumhuriyet tarihinde ilk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Süryani Kadim Vakfı Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi temel atma törenine katılacak. 

 

 

Yeşilköy'de bugün temeli atılacak kilise ile ilgili haberi ilk kez duyuran Habertürk muhabiri Emrah Doğru, Süryani Kadim Vakfı Başkanı Sait Susin ile konuşmuştu. Susin şunları söylemişti:

"AŞIRI SEVİNÇLİYİZ, MUTLUYUZ"

 

 

“Cumhuriyet tarihinde bir ilki yaşıyoruz, bu güzel ilki ise Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleştiriyoruz. Bütün Süryani Ortodoks Cemaati olarak çok büyük bir heyecan içerisindeyiz, Cumhurbaşkanımızın büyük katkıları ile temeli atılacak olan bu kilisenin özellikle izinleri konusunda çok büyük destekleri oldu. Çok aşırı sevinçliyiz, mutluyuz. Süryani Cemaatimizin yoğun olarak yaşadığı, Yeşilköy, Bakırköy ve Florya’da ki vatandaşlarımıza güzel hizmeti olacak.”

"CUMHURBAŞKANIMIZIN İRADESİ"

Süryani Kadim Vakfı Başkan Yardımcısı Kenan Güldal da "10 seneden bu yana kilise için çaba harcıyoruz. Başta sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Cumhurbaşkanımızın iradesi ile gerçekleştirdiğimiz kilisemizin inşaatı toplumumuzda büyük sevinç ve mutluluğa neden olmuştur" diye konuşmuştu.

YORUMLAR 2
  • KKB 4 yıl önce Şikayet Et
    Yolda görsen selam veriyorsun. Adam müslüman değil. Ortalıkta bir halt işlese islama mal ediliyor. Osmanlıyı elbette özleriz. Herkesin alameti farikası vardı. Bir kilometreden adamın her şeyi belli idi. Kimse kimsenin adına bir halt işleyemezdi.
    Cevapla
  • Hasan Hüseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    Yazık, Onlar bizim için olumlu hiçbir atmamışlar ve atmazlarda. İstanbul'u değil Türkiye'yi de versek, yine de biz Müslüman Türklere asla ve asla olumlu bakmazlar.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR