Yerin 50 metre altında sivrisinek mücadelesi

Pendik Belediyesi ekipleri Kurtköy’de artan sivrisinek şikayetleri üzerine bir ilki gerçekleştirerek Kurtköy Metro İstasyonu Şantiyesinin 50 metre derinliğinde larva ilaçlaması yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 06.08.2019 13:23 GÜNCELLEME 06.08.2019 13:23 GÜNCEL
Yerin 50 metre altında sivrisinek mücadelesi
Yerin 50 metre altında sivrisinek mücadelesi

Yaz başından bu yana sivrisineklere karşı ilaçlama mücadelesi yürüten Veteriner İşleri Birimi ekipleri bir ilki gerçekleştirdi. Kurtköy Metro İstasyonu Şantiyesi bölgesinde artan sivrisinek şikayetleri üzerine ekipleri şantiyenin bulunduğu alana geldi. Gerekli donanımları ve güvenlik önlemlerini alan ekipler, özel izin alarak metro çalışmasının yapıldığı yerin 50 metre aşağısına inerek larva taraması ve ilaçlama yaptı. Ekipler özel izinle aynı çalışmayı ayda bir kaç defa yapacak. 

 

BU YAZ SİVRİSİNEK ŞİKAYETLERİ AZALDI

 

Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı Veteriner İşleri Birimi tüm cadde ve sokaklarda muhtemel üreme kaynaklarına yönelik larva tarama ve ilaçlama çalışmaları yapıyor. İnsan sağlığına zarar vermeyen biyolojik ürünlerle yapılan ilaçlama işlemi mazgallardan ağaçlara, çöp konteynerlerinden derelere kadar sivrisinek barındırabilecek her yerde gerçekleştiriliyor. Bu kapsamlı çalışma netice vermeye başladı. Bu yaz vatandaşlardan gelken sivrisinek şikayetleri önemli ölçüde azaldı. 

YORUMLAR 2
  • yavuzhan 4 yıl önce Şikayet Et
    birde adana yapsa
    Cevapla
  • İbrahim 4 yıl önce Şikayet Et
    birde cok yuksek oy alan kadıköy belediyesi bu haberi duysa. sinekler bile oy verenleri ayirmadan tam layıkıyla hizmet yapıyor ziverbeyde dışarı çıkmak işkence oldu markette sinek ilacı kalmadı artık
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR