Deprem uzmanlarından Denizli uyarısı: 5-10 gün sürebilir

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Denizli'deki deprem sonrası çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ersoy, "6 büyüklüğündeki bir depremin 5-10 gün boyunca artçıları olabilir. Bu büyüklüklerde 5,5'a kadar çıkabilir." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.08.2019 16:06 GÜNCELLEME 08.08.2019 16:07 GÜNCEL
Deprem uzmanlarından Denizli uyarısı: 5-10 gün sürebilir
Deprem uzmanlarından Denizli uyarısı: 5-10 gün sürebilir

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Denizli'deki depreme ilişkin yaptığı açıklamada, "Bölgede bir hareketlilik söz konusu. 6 büyüklüğünde olduğu için bu yer kabuğunu kırabilen bir depremdir. Çevredeki binalara ciddi zararlar vermiş olabilir. Komşu bir alanda başka bir depremi tetiklemesi mümkün olabilir. İnsanların evlerinin dışında olmalarında fayda var. Evlerinin önünde beklememeleri gerekir. İnsanlar bir süre evlerine girmezse iyi olur. Evlerinde bir arıza olanlar profesyonel bir göz görmeden evlerine girmemelidir. 6 büyüklüğündeki bir depremin 5-10 gün boyunca artçıları olabilir. Bu büyüklüklerde 5,5'a kadar çıkabilir." dedi.

 

 

YIKILAN BİNALAR VAR

İlçede bazı binaların yıkıldığı, enkaz altında kalan vatandaşlar olduğu belirtiliyor. İlçede büyük bir panik yaşandığı öğrenildi. Enkaz altında kalan vatandaşları kurtarmak için çalışma başlatıldı. Enkaz altından çıkarılan vatandaşlar çevredeki hastanelere kaldırıldı.

 

 

"ÇÖKEN EVLERİN ALTINDA KALANLAR OLDU"

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, "Can kaybı yok, ufak yaralanmalar var. Çöken evlerin altında kalanlar oldu" diye konuştu.

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH a kulluk görevinizi yapin Tövbe yarabbi diyelim Namaza başliyalim DEPREM GÜNAHLARIN NETICESI Ozaman tövbe yarabbi diyelim
    Cevapla
  • Zaza Elazığ 4 yıl önce Şikayet Et
    Azıcıkta olsa dışarda yatalım artçılar yüksek dışarda yatsın halkımız hava sıcak çok şükür dua edelim ne olurya dua
    Cevapla
  • Biri 4 yıl önce Şikayet Et
    Hic birsey olmaz yikilir yenisi yapilir.Ne de olsa mutahidler insaatti yaparken deprem bolgesin de (Turkiye) tugla kullaniyor.Aklanmadi millet daha Marmara Bursa Van September ders degildi.
    Cevapla
  • AYYILDIZ1453 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet çok doğruHaziran 98 Adana depremi ctesi akşam 5 civarı olmuştu en büyük artçı 1hafta sonra yine ctesi günü sabah 5 civarı 5 şiddetinde olmuştu kimse girmesin aman dikkat rabbim korusun.
    Cevapla
  • Muşlu Vatan sever 4 yıl önce Şikayet Et
    Yarabbim Sen oradaki kardeşlerime yaralı olanlara şifa ver zarar görenlerede yardım et Yarabbim Sen Devletimize Milletimize Bayrağımıza zeval verme çok çok geçmiş olsun inşallah dualarımız kalbimiz sizlerle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR