YKS üçüncüsü imam hatipli Aydın, ilahiyat fakültesini tercih etti

Yükseköğretim Kurumlar Sınavı'nda (YKS) sözel puan türünde Türkiye üçüncüsü olan Muhammed Akif Aydın, puanı birçok bölümü kazanacak durumda olmasına rağmen ilahiyat fakültesini tercih etti.

ABONE OL
GİRİŞ 20.08.2019 14:38 GÜNCELLEME 20.08.2019 14:38 GÜNCEL
YKS üçüncüsü imam hatipli Aydın, ilahiyat fakültesini tercih etti
YKS üçüncüsü imam hatipli Aydın, ilahiyat fakültesini tercih etti

Girdiği YKS sınavında 494,68 puan alarak Türkiye üçüncüsü olan İstanbul Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu Muhammed Akif Aydın, üniversite eğitimi için tercihini "çocukluk hayali olan" ilahiyat fakültesinden yana yaptı. 29 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne kayıt yaptırdıktan sonra Konya'da ikamet eden ailesinin yanına gelen Muhammed Akif Aydın, başından beri hedefinin hep ilahiyat fakültesi olduğunu söyledi.

 

Bu tercihi yapmasında ailesinin katkı ve desteğine değinen Aydın, kendisine ilahiyat bilincini aşıladığı ve bu şekilde yetiştirdiği için ailesine müteşekkir olduğunu anlattı.

"PUANIM TÜM FAKÜLTELERE YETİYORDU"

 

Bu hedefine ulaştığı için mutlu olduğunu ifade eden Aydın, şunları kaydetti: "Üniversite sınavında beni başarılı olmaya iten motive eden şey şuydu; ilahiyat fakültelerine karşı toplumda kötü bir algı var. Başarısız öğrencilerin oraya gittiği söyleniyor. Ben bu algıyı kırmak için, bunu bir motivasyon sebebi olarak kullanarak, sınava ciddi biçimde hazırlandım. Almış olduğum puan, hemen hemen tüm fakültelere yeten bir puandı. Birçok mühendislikler ve hukuk fakültelerine puanım yetiyordu."

Hafız olduğunu dile getiren Aydın, okulunu bitirdiğinde iyi derecede Arapça ve İngilizce öğrenmiş bir biçimde, üniversitede akademisyen olarak kalıp İslam'a hizmet etmeyi hedeflediğine dikkat çekerek, "Klasik profesörler gibi, odasında oturup çay içen değil, sahada olan, Kudüs'e giden bir akademisyen olmak istiyorum." dedi.

Öte yandan Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Muhammed Akif Aydın'ı makamında kabul ederek, başarısından dolayı tabloyla ödüllendirdi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • AtA 4 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah. Allah yolunu açık etsin...
    Cevapla
  • doğrucu davut 4 yıl önce Şikayet Et
    Pek çok ayetinde akletmezmisiniz diyen Allah için elbetteki en iyi akledenlerin,en zekilerin,en çalışkanların dinimizin akletme emrine istinaden dini alanda söz sahibi olup sözleri olmalıdır ki din adına akletmekten uzak uyduruk söylemler yapan cahil şaklabanlar sussun..Onun için Allah razı olsun,Allah yolunu açık etsin,Allah ayaklarını yolu üzerine sabit kılsın inşaallah güzel kardeşim....
    Cevapla
  • yakup 4 yıl önce Şikayet Et
    tablo nedir abi ya insan daha güzel bi hediye verir, çocuğun üniversitede belki işine yarayacağı bir bilgisayar filan.
    Cevapla
  • Bahri 4 yıl önce Şikayet Et
    Yavrumuzu tebrik ediyor harika secimi icin cok teşekkürler ediyorum.Rabbim ciktigi yolda yolunu acik etsin.Boyle bir evlat yetisdirdikleri icinde anne ve babayi ayrica tebrik ederim.
    Cevapla
  • D21 4 yıl önce Şikayet Et
    torpilli çakma akademisyenlere duyurulur...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR