Çevir kazı yanmasın

Haber7.com yazarlarından Esra Elönü, Feride'nin Günlüğü isimli köşesinde Kaz Dağları için sosyal medyadan çığırtkanlık yapanların, orman yangınlarının PKK tarafından üstlenilmesinin ardından çıt çıkarmamasını kaleme aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.08.2019 15:53 GÜNCELLEME 28.08.2019 15:58 GÜNCEL
Çevir kazı yanmasın
Çevir kazı yanmasın

Esra Elönü, orman yangınlarının terör örgütü PKK'nın neden olmasına tepki göstermeyenleri eleştirdi.

 

 

İşte o köşe yazısı:

Bu kadar iki yüzlülükle baş edecek astarı sağlam bir kalem var mı bilmiyorum. Tek bildiğim alçaklıkta ve şeref züğürtlüğünde kusursuz büyük “ünlü” uyumuna gark olduğumuz. FETÖ'yü de dahil edersek büyük inli uyumu da tamamlanmış vaziyette.

 

 

Geçen haftalarda Kazı kazan çalışmaları yapan eylemcilerin böğürtüleri çeyrek altın arayışlarıyla kesildi biliyorsunuz. Leş kargası edasıyla dağın eteklerini didiklerken görüntülenmeleri derin karizmalarının göçmesiyle son buldu. Gezi aşkıyla dağda tozutan kitlenin sesi kesildi. Ağaçlar gitmiş, odunlar galeyanda. O hesap.

Kaz dağları eteğini çıkararak soyunanlar mı ararsın, işte kazı kazı geldim kapandım dizlerine.. tarzı vicdanı detone sanatsığların konserlerinden mi ararsın ne ararsan var. Baktılar ki istedikleri olmadı, baktılar ki organize bir böğürtü oluşturamadılar tamponu yere vura vura indiler dağdan.

Sonra ne oldu? Meğer fragman çekmişler asıl yakıcı intro devamındaymış. Cem Yılmaz denilen iki yüze bir gülücük ustasının Kazla fotosu ve fotojenik iğrençlikleri içinmiş her şey. PKK ormanlarınızı yakıyoruz deyince tutuşmayıp cihangir taburelerine dönmeleri ve o alçaklıkları kadar büyük sessizlik hanginizi şaşırttı bilmiyorum lakin benim şaşıran dallarımda yaprak kıpırdamadı.

PKK’nın yaktığı ormanlarda mangalcı, devleti satmada pire için orman yakıcı bu odun kitle bir anda yok oldu. Yere izmarit bile atmıyorlar dedikleri dağ cellatları hem Hacire Annenin ciğerini, hem bu toprakların ciğerini sökerken bu leş kumruları yedikleri halttan sonra kürdan arayışına girdiler sanırım alçaklık tok tutuyor bunları.

Sizi unutmayacağız, Hacire Annenin oğluna sarılışı gibi bu topraklara sarılacağız ki haşeratlar dökülsün.

Sizi dağı taşı  altın için eşeleyip, evlatlarını dağa kaptıran annelerin feryadına toprak atan hendek kazmalığınızla hatırlayacağız.

Sizi ciklet kağıtlarını bile utandıran bir sakızlık şarkılarınızla değil daha da fenası bu toprakları çiğnetmek için kahpelere kırptığınız gözlerinizden  hatırlayacağız.

Sizi unutmayacağız. Şimdi o ellerinizdeki Kazları bu yangında çevirip afiyetle yiyin. Ya da Çevir Kazı yanmasın hesabıyla aynalara gülümseyin. Bağrı yangın yeri annelerin yüzünü, O PKK haritası iki yüzünüze çarpmaktan asla vazgeçmeyeceğiz.

Küçük hesapları için Büyük hesap gününü harcamayan yiğit insanları, sizin kanlı hesap defterinize yazdırmayacağız.

YORUMLAR 44 TÜMÜ
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    pkk hdp chp vb siyasi oluşumlardan dış güçlerden her kim varsa ormanlardaki ateşlerin 10 katı avlularına düşer inşallah.
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Ağaçtı doğaydı diyen chpkk milyon ağaç yaktı.İnsan olan bunlara hala destek vermez...
    Cevapla
  • cuma 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal sana Esra Allah kalemine kuvvet versin
    Cevapla
  • Diyarbekirli 4 yıl önce Şikayet Et
    Tek kelimeyle kaleminize, yüreğinize sağlık.
    Cevapla
  • hıghlander 4 yıl önce Şikayet Et
    İşte kalem,işte yazı,işte yazar!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR