Vakıflardan İmamoğlu'nun iftirasına tepki: Hiçbir yardım almadık

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "Vakıflara aktarılan 357 milyon liralık yardımı kestik" açıklaması tepkiye neden oldu. Ensar Vakfı, TÜRGEV, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, TÜGVA ve Hoca Ahmet Yesevi Derneği, İmamoğlu'nun gerçekleri çarpıttığını vurguladı. Vakıflardan yapılan açıklamada, "Hiçbir maddi yardım almadık. Hukuki sürece başvuracağız" denildi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.09.2019 14:47 GÜNCELLEME 03.09.2019 16:13 GÜNCEL
Vakıflardan İmamoğlu'nun iftirasına tepki: Hiçbir yardım almadık
Vakıflardan İmamoğlu'nun iftirasına tepki: Hiçbir yardım almadık

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyenin bazı vakıflara para aktardığını iddia etmişti. İBB ile protokollerine son verilen vakıflar, İmamoğlu'nun sözlerini yalanladı. Ensar Vakfı, TÜRGEV, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı ve Hoca Ahmet Yesevi Derneği İmamoğlu'nun iddialarının gerçek dışı olduğunu belirtti. TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu ise sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Vakıflardan yapılan açıklamalar şu şekilde: 

 

 

ENSAR VAKFI: TAMAMEN KANUNLARA UYGUNDU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis kararı ile tahsis edilen binalardaki yurt işletmeleri tamamen mevzuata ve kanunlara uygun olarak yürütülmüştür.

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın iddia ettiği gibi vakfımıza aktarılan herhangi bir nakdi bedel bulunmamaktadır.

Tahsis edilen 4 bina ve 2 gençlik merkezinde, İstanbul’daki yüzlerce üniversite öğrencimize güvenli ve huzurlu barınma hizmeti sağlanarak, eğitim ve öğretim hayatlarına destek verilmektedir. Bu protokol iptali ile yüzlerce gencimiz, bu çalışmalardan mahrum bırakılacaktır.

TÜRGEV: HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI

İBB Yönetimi tarafından yapılan açıklamalar ve basında yer alan 165 milyon TL’lik inşaat ve tahsisle ilgili olarak tarafımızda herhangi bir bilgi, belge ve kayıt bulunmamaktadır.

Vakfımız bahsi geçen iddialar hakkında, iddia sahiplerini ispata davet ederek resmi ve hukuki süreçleri başlatmıştır.

AZİZ MAHMUD HÜDAYİ VAKFI: HİÇBİR AYRIM YAPMADIK

Vakfımıza ait yurtlarımızın küçük bir bölümü, İBB tarafından kiralanan binalarda hizmetlerini yürütmektedir. Bu protokol gereği olarak Vakfımıza aktarılan herhangi bir nakdî bedel asla söz konusu olmamıştır. Vakfımız, hiçbir yurt işletmesinden para kazanmayı gaye edinmediği gibi, aksine sübvanse ederek bu hizmetleri sürdürmektedir. Devletin denetimi ve gözetimi altında faaliyet gösteren vakıflara yönelik vehim ve hayal mahsulü yanlış algılar üretmek, milletimizin menfaatine ve maslahatına hizmet etmemektedir.

Hiçbir ayırım gözetmeden İstanbul’umuzun aziz misafirleri olan gençlerimize hizmet veren ve Vakfımızın da büyük maddi katkılar sunduğu bu yurtlara yönelik protokolün İBB tarafından tek taraflı olarak feshedilmesini ve ayrıca meseleyi çarpıtarak iftira dolu bilgilerle kamuoyunu yanıltan itibar cellatlarını, halkımızın vicdan mahkemesine havale ediyoruz. Konuyla ilgili hukuki süreçler içinde haklarımızın takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.

TÜGVA BAŞKANI ENES EMİNOĞLU: İBB'DEN 1 KURUŞ ALMADIK

Bahse konu haberlerde geçen rakamların aslından uzak bir şekilde çarpıtıldığını da belirtmek durumundayım.Vakfımız İstanbul Büyükşehir Belediyesinden 1 kuruş nakdi yardım almamıştır. İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle yapılan tüm çalışmalar doğrudan gençliğe yansıyan hizmet kalemleridir.

Bu tarz rakamlar ile vakfımız üzerinden kimsenin algı oyunu yapmasına ve vakfımızı ucuz siyasetlerine alet etmelerine asla fırsat vermeyeceğiz. 

HOCA AHMET YESEVİ DERNEĞİ: HİÇ MADDİ DESTEK ALMADIK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 27 Ağustos 2019 tarihinde yapılan açıklamada, İBB’nin bazı dernek ve vakıflar ile olan protokolü feshetme kararı aldığı belirtilmiştir.

Hoca Ahmet Yesevi Derneği bugüne kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi de dahil olmak üzere hiçbir kurumdan maddi destek almamıştır.

Söz konusu açıklamadaki listede adı geçen kurumlardan “Hoca Ahmet Yesevi Vakfı”nın derneğimizle herhangi bir bağlantısı bulunmamaktadır. İsim benzerliği sebebiyle yanlış anlaşılma meydana gelmiş olup, açıklama yapma gereği hâsıl olmuştur. 

HAYDER’in itibarına zarar verilmemesi adına, medya kuruluşlarının gerçeği yansıtmayan haber ve sosyal medya paylaşımlarına dikkat etmelerini önemle rica ederiz. 

HOCA AHMET YESEVİ VAKFI: 4 KURUŞ DAHİ ALMADIK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan yardımı kesilen vakıflar listesinde "Hoca Ahmet Yesevi Vakfı" ismi geçmektedir.                 

"Hoca Ahmet Yesevi Vakfı" ise 1993 yılından beri faaliyette olup Küçük Ayasofya Mah. Küçük Ayasofya Cad. Hüseyin Ağa Medresesi'nde faaliyet göstermektedir. Adı geçen kuruluşlar Hoca Ahmet Yesevi'nin ismini kullanan başka vakıf ve derneklerdir.             

Vakfımız; bugüne kadar İBB'den değil 4.2 milyon TL, 4 kuruş dahi yardım almamıştır. Bugüne kadar yalnızca mensup ve destekçilerinin bağışlarıyla yaşamakta ve Türk milletini dini ve diliyle tanıştıran Yesevi'nin yolunu izleyerek "Sevgi tohumları ekerek sevgi çınarları yetiştirme" gayretindedir.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 108 TÜMÜ
  • isa 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam istanbul bogazinda 320 milyon TL lik yilbasi kutlamasi tasarruf tedbirlerine takilmiyor. Ama ögrenci yardimlarina tasarruf. Anlasilir bir durum degil.
    Cevapla
  • T akbulut 4 yıl önce Şikayet Et
    Chp liler verdiği teklifle belediyelerden ücretsiz bursu kaldırdı sebeb yokken yuh
    Cevapla
  • Islam 4 yıl önce Şikayet Et
    Ekrem islamla uğraşma uğraşanlar zelil oldular. Hatirlatirim
    Cevapla
  • Sabotaj 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen çalışmaya değil müslüman Türkiyeyi sabote etmeye gelmişsin , müslümanlar ellerini Yüce Allah 'a cc bir kaldırsa , nerden geldiğini bilemezsin , ve sen buralarda duramazsın !...
    Cevapla
  • Celik 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu YALANCI ekremin çözüm ürettiğini duymadım. Hep şikayet hep şikayet. Basiretsiz insanlar şikayet ederim. Hani herşey güzel olacaktı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR