PKK'lıların yola döşediği bomba infilak etti: 4 şehit, 13 yaralı!

Diyarbakır'ın Kulp ilçesi ile Muş arasında bulunan bölgede teröristler tarafından yola döşenen patlayıcının sivil aracın geçişi sırasında infilak etti. Diyarbakır Valiliği, patlama sonucu 4 sivil vatandaşın şehit olduğunu 13 kişinin de ağır yaralandığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır Valisi Güzeloğlu'ndan meydana gelen terör saldırısıyla ilgili bilgi aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 12.09.2019 21:50 GÜNCELLEME 13.09.2019 08:21 GÜNCEL
PKK'lıların yola döşediği bomba infilak etti: 4 şehit, 13 yaralı!
PKK'lıların yola döşediği bomba infilak etti: 4 şehit, 13 yaralı!

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde işçileri taşıyan sivil aracın geçişi sırasında teröristler tarafından yola tuzaklanan patlayıcının infilak etti.

 

Edinilen bilgiye göre olay, Kulp ilçesine bağlı Karabulak köyü sınırlarındaki Dokuzviraj bölgesinde meydana geldi. Teröristler tarafından daha önce köy yoluna döşenen patlayıcı bölgede çalışan orman işçilerini taşıyan sivil aracın geçişi sırasında infilak etti. 

 

VALİLİK'TAN AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlimiz Kulp İlçesi kırsalında saat 18.00 dolaylarında, odun toplamaya giden köylü vatandaşlarımızın bulunduğu aracın geçişi esnasında, bölücü terör örgütü üyelerince el yapımı patlayıcıyla yapılan saldırı sonucunda ilk belirlemelere göre 4 köylü vatandaşımız şehit olmuş 13 köylü vatandaşımız da ağır yaralanmıştır.

Yaralanan vatandaşlarımız Kulp ve Diyarbakır’daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmışlardır.

Saldırının faillerinin tespit edilmesi için güvenlik kuvvetlerimiz tarafından gerekli çalışmalara vakit geçirmeden başlanmıştır. Menfur saldırı olayında Şehit olan köylü vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz."

Olay yerine sağlık ve güvenlik ekipleri sevk edilirken, yaralılar ambulanslarla Kulp Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'ndan Kulp ilçesinde meydana gelen terör saldırısıyla ilgili bilgi aldı. 

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Menfur terör saldırısında şehit olan vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralanan vatandaşlara da acil şifalar dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör saldırısının faillerinin yakalanması için tüm imkanların seferber edileceğini ve konunun takipçisi olacağını ifade etti.

SÜLEYMAN SOYLU BÖLGEDE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kulp ilçesi kırsalında odun toplamaya giden köylü vatandaşların bulunduğu araca PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırının ardından ilçede Dr. Abdullah Biroğul Kulp İlçe Devlet Hastanesinde terör saldırısına uğrayan vatandaşların yakınlarıyla görüştü.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 109 TÜMÜ
  • Adil 4 yıl önce Şikayet Et
    Eyyy kürt kardeşlerim ...sizlere türklerden .ekmeğini .bölmekten başka ne zarar geldi ....biz .bin yıldır kardesiz. Vermeyin abd ve ab köpegi kürt görünümlü şu hdppk...lı lara destek ...kalkın ayaga yıgılın annelerin yanına ....rest .cekin .bu devsirmelelere eşkiya .sürülerine ....siz mert yurekli .ve vatan sever .bir nesilsiniz . Biz türkiyeyiz .türk kürt .kardeştir .
    Cevapla
  • Berat 4 yıl önce Şikayet Et
    Pkk yi destekleyen hdp, cehape, ip, imamoglu, halktv, foxtv ve türevleri hesap verecek. Bu dünyada olmazsa afirette. Ama mutlaka hesabı sorulacak.
    Cevapla
  • DEMOKRAT 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu olaydan sonra , kemal Akşeneroğlları ve imamoğlu tayfası rahatlamıştır diye düşünüyorum..
    Cevapla
  • Gerçekler 4 yıl önce Şikayet Et
    Burada ilk öncelikle yapilmasi gereken bişey var HDP nin kapatılıp ondan sonra onlara destek verenleri dahi bulup araştırılması gerekir ki ortalik temize çıksın.
    Cevapla
  • Gerçek 4 yıl önce Şikayet Et
    Bütün suç Amerikada .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR