Yangında eşyalarını bıraktı, Türk bayrağını kurtardı...

İzmir’in Menemen ilçesinde dün çıkan yangında çatıya çıkarak Türk bayrağını kurtaran Erdoğan Özdemir isimli vatandaşın görüntüleri duygulandırdı. Özdemir, “Önce Kur’an, sonra bayrak geliyor. Yanmasına gönlüm razı olmadığı için aklıma ilk geleni yaparak bayrağı kurtardım” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.09.2019 11:02 GÜNCELLEME 16.09.2019 11:15 GÜNCEL
Yangında eşyalarını bıraktı, Türk bayrağını kurtardı...
Yangında eşyalarını bıraktı, Türk bayrağını kurtardı...

İzmir’in Menemen ilçesine bağlı Asarlık Mahallesi'ndeki makilik bölgede bilinmeyen nedenle dün öğlen saatlerinde yangın çıktı. İki farklı noktadan çıktığı belirlenen Asarlık’taki yangına 3 helikopter ve 13 arazözle müdahale eden İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, alevlerin etrafını çevirip yangının büyümesini önledi.

Menemen’deki yangında duygulandıran bir görüntü de kameralara yansıdı. Evlere sıçrama olasılığı bulunan yangın hızla ilerlerken, Erdoğan Özdemir isimli vatandaş evinden eşyalarını almak yerine çatıda bulunan Türk bayrağını kurtardı.

''ÇOK DUYGULANDIM''

Özdemir, ''Dün saat 14.30 sıralarında buraya geldiğimizde sadece duman vardı ama bizden çok uzaktaydı. Sonra alevleri gördük. Alevlerin bize yaklaşmaya başladığını hissedince aklımıza ilk gelen bayraktı. Çatıya çıkar çıkmaz bayrağı indirdim. İndirince arkadaşıma verdim ve ateşi söndürmeye gittim. O sırada çok duygulandım. Sonuçta bayrağımız. Önce Kur’an, sonra bayrak geliyor. Yanmasına gönlüm razı olmadığı için aklıma ilk geleni yaparak bayrağı kurtardım'' diye konuştu. 

 

 



''GÖZLERİ YAŞLIYDI''

Özdemir’in arkadaşı Yavuz Aydın ise o anları şu sözlerle anlattı: “Damda yemek yiyecektik ki, arkadaşım ‘duman var’ dedi. Hemen yetkilileri aradım. Biz ekipler ulaşınca rahatladık, söner diye düşündük ama yangın ormanlık alana ilerledi. Alevler yakına gelince Erdoğan hayvanları çıkarmamı istedi. O direkt çatıdaki bayrağı indirmeye gitmiş. Ben hayvanları uzaklaştırmaya çalışırken gelip bana bayrağı verdi. O sırada gözleri yaşlıydı. Ne olduğunu sorunca bir şey anlatmadan geri gitti. Bayrak benim elimde kalmış oldu ama bayrağı asıl kurtaran kişi benim arkadaşımdır. Bu olay beni çok duygulandırdı.”

YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • ALPER 4 yıl önce Şikayet Et
    Zaten ; içimizdeki çürük domatesler olmasaydı , Kurtuluş Harbinden sonra kısa sürede toparlanıp / son 50 yıldır '' gene dünyada 1 numaralı süper güçlü devlettik. Ancaaakkk ; şu dünya döndüğü müddetçe '' bitmeyecek 2 meslekten birisi de '' kibarca '' KAYPAKLIKDIR '' ... İnsan dediğin, inancı / namusu / haysiyeti ve şerefi için '' yaşar.. Aç kalır / susuz kalır... ne kendini - ne de vatanını satar... Ama şu da bir gerçektir beyler... Kainata kadar , Müslüman Türk Milletinin hiçbir derdi tasası bitmez , bunu da böyle bilesiniz ... Eksiğiyle fazlasıyla kalbimizde vicdan ve namus varsa biz '' Selçuklu ve Osmanlı Torunlarının '' gamı-kederi devam eder
    Cevapla
  • müslüm 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlari milli kahraman ilan edip aylik olarak en az yüz bin türk lirasi maasla ödünlendirmek gerekir arkadas.
    Cevapla
  • Ahmet tanaş 4 yıl önce Şikayet Et
    80 milyon olacagımıza böyle 40 milyon olsak Yeter Allah'ın izniyle kimse karışamaz bize
    Cevapla
  • Gerçek 4 yıl önce Şikayet Et
    Zaten 40-50 milyon ancayız. Gerisi haçlı torunu, ajan, hain ne ararsan mevcut !
    Cevapla
  • laz 4 yıl önce Şikayet Et
    birak 40 milyonu 5 milyon olsakda yeterdi. helal olsun
    Cevapla
  • son Osmanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    daima vatan, daima millet! bir millet böyle oldukça onu ne top ne tüfek ne de füzeler esir edebilir
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal vatan aşki başkadir bayrak aşki başkadir işte budur Türk Milleti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR