İdam cezası ve genel af geliyor mu? Yargı paketi açıklandı!

Ak Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, meclise sunulacak yargı paketine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Peki yargı paketinde idam cezası var mı? Genel af çıkacak mı?

ABONE OL
GİRİŞ 18.09.2019 09:09 GÜNCELLEME 18.09.2019 09:09 GÜNCEL
İdam cezası ve genel af geliyor mu? Yargı paketi açıklandı!
İdam cezası ve genel af geliyor mu? Yargı paketi açıklandı!

Ak Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, TBMM'nin yeni döneminde gündeme gelecek olan yargı paketinde idam cezasına ilişkin düzenleme olup olmayacağına ilişkin sorulara yanıt verdi. Bostancı açıklamasında, "1 Ekim’de Meclis açıldıktan sonra ilk işimiz yargı paketi olacak. Yargı paketine ilişkin iç çalışmamızı bitirmeye çalışıyoruz, netleştirdiğimizde paketi muhalefete sunacağız. Yargı paketine ilişkin muhalefetle iyi bir çalışma yürütmek istiyoruz, ortak konsensusla paketin geçmesinden yanayız. 2 ya da 3 gün içinde kendi iç bünyemizdeki çalışmayı tamamlarız önümüzdeki hafta çalışmayı muhalefet sunmayı planlıyoruz.’’ şeklinde açıklama yaparak idam cezası ile ilgili merak edilen sorulara yanıt verdi. Peki genel af çıkacak mı? 

 

"ORTAK KONSENSUSLA GEÇMESİNDEN YANAYIZ"

Bostancı, çalışmayı netleştirerek gelecek hafta muhalefete sunmayı planladıklarını söyleyerek "Yargı paketine ilişkin muhalefetle iyi bir çalışma yürütmek istiyoruz, ortak konsensusla paketin geçmesinden yanayız" diye konuştu.

 

EYLÜL SONU MECLİS'TE

Yargı paketi çalışmasını eylül ayı içinde bitirmek istediklerini belirten Bostancı, "13 gün var, 13 günde bitirmeyi planlıyoruz” sonrasında teklif Meclis Başkanlığına sunulacak" ifadelerini kullandı.

Bostancı, yargı paketinde idam cezasına ilişkin bir düzenleme ise olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'ten geçmesi durumunda idam düzenlemesini onaylayacağını söylemişti. 

"CEZALARIN İNFAZINDA ORTAK MUTABAKAT UMUYORUZ"

Cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlü sayısındaki fazlalığa da değinen Bostancı, "Cezaevlerindeki insan sayısı 300 bine ulaşmış görünüyor. Cezaların infazına ilişkin Meclis'te bu konuda ortak mutabakatın çıkmasını umuyoruz" değerlendirmesini yaptı.

İDAM CEZASI GELİYOR MU?

1 Ekim’de Meclis açıldıktan sonra ilk işimiz yargı paketi olacak. Yargı paketine ilişkin iç çalışmamızı bitirmeye çalışıyoruz, netleştirdiğimizde paketi muhalefete sunacağız. Yargı paketine ilişkin muhalefetle iyi bir çalışma yürütmek istiyoruz, ortak konsensusla paketin geçmesinden yanayız.

2 ya da 3 gün içinde kendi iç bünyemizdeki çalışmayı tamamlarız önümüzdeki hafta çalışmayı muhalefet sunmayı planlıyoruz. Yargı paketinin içinde 'idam cezası' yok.

YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Selma 4 yıl önce Şikayet Et
    Temiz bir geçmişi olupta ilk defa suca karışanlara tölerans tanınmalı. Birde babasının sucları yüzünden evladıda yapabilir damgası olmamalı. Alimden zalim, zalimden alim dogar, buyuruyor din büyükleri.
    Cevapla
  • Burcin 4 yıl önce Şikayet Et
    Uyusturucuya af olmasin
    Cevapla
  • Merve 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne olur af verin çocuğun çok agliyo yalvarıyoruz
    Cevapla
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    İdam olmalı vakat terörist elebaşlarına ajan ve casuslara kadın cinayetlerine ve tecavüzcülere uygulanmalı
    Cevapla
  • Zeynep 4 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten hak veriyorum olan çocuklarımıza oluyor kimseye bisey olduğu yok çocuklar için verilmeli
    Cevapla
  • Kbr 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence idam olmamalı tecavüzcülere kesinlikle hadım uygulanmalı..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR