Böyle hinlik görülmedi! Sözcü'den akıllara zarar algı operasyonu

İngiliz tur operatörü Thomas Cook'un iflası sonrası ülkesine dönen turistleri haber yapan Sözcü Gazetesi algı operasyonu yapmaya kalkıştı. Sözcü, ülkesine dönüşleri rutin olan turistleri Türkiye'den kaçıyor gibi gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.09.2019 19:35 GÜNCELLEME 25.09.2019 19:35 GÜNCEL
Böyle hinlik görülmedi! Sözcü'den akıllara zarar algı operasyonu
Böyle hinlik görülmedi! Sözcü'den akıllara zarar algı operasyonu

Dünyanın en büyük seyahat şirketlerinden İngiliz tur operatörü Thomas Cook, şirketi kurtarmak için yapılan son dakika görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine resmen battı.

 

İngiliz Sivil Havacılık Kurumu CAA, tur operatörünün "ticari faaliyetlerine son verdiğini" duyurdu. 178 yıllık şirketin batışı, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu birçok yere, Thomas Cook ile tatile giden İngiliz vatandaşlarının ülkeye geri getirilmesi için, barış dönemlerindeki en büyük geri dönüş operasyonlarından birini başlattı. Bunun üzerine 16 bin 500 kişiyi ülkelerine geri getirebilmek için 70 uçuş planladığını duyurdu.

Türkiye gelişmeler üzerine ülkede bulunan turistlerin mağduriyet yaşanmaması için kriz masa dahi oluşturdu. Bu kapsamda İngiliz Sivil Havacılık Kurumunca görevlendirilen 12 uçak Dalaman Havalimanından turistleri kendi ülkesine götürmeye başladı.

 

SÖZCÜ'DEN 'KAÇIYORLAR' ALGISI

Reuters haber ajansı, Dalaman'daki turistlerin gidişlerini fotoğraflayarak servis etti. Bu fotoğrafları haber yapan Sözcü gazetesi algı operasyonu yapmaya kalkıştı. Sözcü, haberi "Dünya bu karelerle izliyor: Türkiye'den kaçış başladı" ifadeleriyle girerek turistlerin Türkiye'den kaçıyor algısı oluşturmak istedi.

Gazete gelen tepkiler üzerine "Dünya bu karelerle izliyor: Thomas Cook mağdurları böyle gittiler..." diye değiştirdi. Haberin linkinin olduğu satırda başlığın ilk hali görülüyor.

YORUMLAR 201 TÜMÜ
  • soner 4 yıl önce Şikayet Et
    bu vatan hainleri nezaman gereken cezayı alacak bunlara vatan satmak kolay diyecem ama bunlar zaten bizden değiller bunlar cinsi bozuk olanlar
    Cevapla
  • Sakaryalı Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Bak sözcü İstanbul'da deprem oldu Tayyip yaptı dimi dimi!
    Cevapla
  • gerçek bu 4 yıl önce Şikayet Et
    SÖZCÜ, HAİNDİLİK YAPIYOR, hiçbir haberi düzgün yazmazlar.
    Cevapla
  • kırıklı 4 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı torunu olmadığınız aşikar.
    Cevapla
  • adanalı 4 yıl önce Şikayet Et
    ecnebi sözcüsü bunlar, bu ülkeden ekmek yerler sonra bu ülkeye söverler, kalleş bunlar,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR