İstanbul'daki deprem sonrası önemli açıklamalar

İstanbul yine son dakika deprem haberiyle sarsıldı. Marmara Denizi'nde Silivri açıklarında 5.8 şiddetinde deprem oldu. Uzmanlar, İstanbullulara önemli uyarılarda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 26.09.2019 14:25 GÜNCELLEME 05.10.2019 11:50 GÜNCEL
İstanbul'daki deprem sonrası önemli açıklamalar
İstanbul'daki deprem sonrası önemli açıklamalar

İstanbul yine son dakika deprem haberiyle sarsıldı. Marmara Denizi'nde Silivri açıklarında 5.8 şiddetinde deprem oldu. Uzmanlar, İstanbullulara önemli uyarılar yaptı.

 

Prof. Dr. Şükrü Ersoy: Deprem kırsaldaki evlerde hasar bile yapabilir. İnsanlar biraz sokakta dursunlar. Bundan sonra 5, 5.5 şiddetinde bir deprem olabilir.  

ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Sucuoğlu: Bu deprem daha önce olandan bağımsız bir deprem. Fayın başka bir kısmının kırılmış olması gerekiyor. 5.8 daha ciddi. 4.6 olanlar yapılara etki edecek bir deprem değil. 6. orta şiddetli bir deprem oluyor. 

 

Prof. Dr. Okan Tüysüz: Hayır böyle bir şey söz konusu değil. Çünkü depremler logaritmik olarak değişirler. 4.5'lik depremlerden 30 tane olursa 5'lik depremi engeller. Dolayısıyla bir depremin diğer büyük bir depremi engellemesi söz konusu değil. Bu iki önemli depremi dikkatle takip ediyoruz. Geleceğe yönelik net bir şeyler söylemek maalesef mümkün değil. Bunun arkasından bir süre daha deprem aktivitesi görülebilir. Ama bunu ancak bekleyerek görmek gerekiyor. 

Bu sıkışmanın sonu hayra alamet değil.

Prof. Dr. Ahmet Ercan: Dün, bugün ve iki gün önce aynı yerde Silivri önünde olan 4.7 ve 5.8'lik depremler kabuğu kırmak için yeterli bir güç birikimini sağlamıyor. Ama diyor ki ben ‘Ben seni uyarıyorum. Daha büyük bir depremi yapacağım.' İşte bu gücün toplanması da hesaplarıma göre 20-25 yıl içinde olabilir.

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu: Yıllardır uyuyan bir fay hattı var arada bir kendini hatırlatıyor bize İstanbul'da. Bu deprem büyük İstanbul depreminin habercisi. Ulusal seferberlik halinde Marmara bölgesini afete hazırlamamız gerekiyor. İstanbul'da olan büyük depreme hazırlanmamız lazım.

YORUMLAR 26 TÜMÜ
  • vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    gecmis olsun Turkiyemin guzel insanlari insallah baska bolgelerde deprem olusumunu tetiklemez
    Cevapla
  • uyan 4 yıl önce Şikayet Et
    bence nüfus bina altında kalmadan herkes en kral köyünün yolunu tutmalı adamlar yıllardır söylüyor boşaltın istanbulu diye.
    Cevapla
  • İhanet 4 yıl önce Şikayet Et
    Yabancıların haarp la yaptığı deprem olabilir. Biz ancak Allahın önünde eğiliriz.Yaptığınız kötülükleri Allah başınıza çevirsin.
    Cevapla
  • Anti satan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu sözümona deprem uzmanları sırf gündemde kalalım düşüncesiyle hareket ediyorlar ve bence hepsininde abd nin haarp projesi ve büyük abd depremini önleme uğruna enerjiyi çeşitli bölgelere kaydırıp böyle depremler yaptığından haberdarlar ve hepside artık istanbulda 6 dan büyük bir deprem olmayacağından eminler.korkmayın geçti.
    Cevapla
  • YasinBaba 4 yıl önce Şikayet Et
    Toplumu çıldırtmayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR