Erdoğan üstüne basa basa uyardı: Haberim yok ama...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'da gerçekleştirilen 29. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılış konuşmasını yaptı. Erdoğan, "Hiç kimsenin üstlendiği sorumluluğun yerine getirmeyip şahsıma havale etme kolaycılığına da hakkı yoktur. 'Beyefendi böyle istedi, efendi böyle talimat verdi' diye. Bizim haberimiz yok. Bunların hepsi fırsatçılıktır." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.10.2019 11:38 GÜNCELLEME 06.10.2019 15:03 GÜNCEL
Erdoğan üstüne basa basa uyardı: Haberim yok ama...
Erdoğan üstüne basa basa uyardı: Haberim yok ama...

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları; 

 

Milletimizle olan güçlü hasbi bağımız sayesinde girdiğimiz her mücadeleden başarıyla çıktık. Türkiye demokraside ve ekonomide haps edildiği ve çok uzun yıllar kurtulamadığı geri kalmışlık zincirini AK Parti ile kırmıştır. Kendini milli iradenin üstünde gören vesayetçi anlayışı kazıyıp attık. Ekonomi üzerinden yazılan felaket senaryolarını birer birer bozuyoruz.

''SAYIN BAHÇELİ'YE GEÇMİŞ OLSUN''

Önümüzdeki dönemde MHP ile çok daha kapsamlı ve yakın şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle sayın Bahçeli'ye geçmiş olsun dileklerini şahsım katında partim adına iletmek istiyorum. 

''OLAĞAN KONGRE SÜRECİNİ BAŞLATIYORUZ''

AK Parti 7. Olağan Kongre sürecini başlatıyoruz. Kongre hazırlıklarının her aşamasını uygun şekilde yürütmeliyiz. 24 Haziran ve 31 Mart seçim sonuçlarını göz önünde buldurarak, partimiz ve ülkemiz için en doğru adımları atmakta kararlıyız. Amacımız, daha güçlü bir teşkilat yapısı oluşturmaktır. milletimizin geleceğe ilişkin beklentilerinin tek adresi yine biz olacağız. 

''AK PARTİ'NİN SÜRÜKLEYİCİ GÜCÜ OLACAK''

Yeni ve toplumun tüm kesimlerini kucaklayacak icraatlar ortaya koyacağız. Her vatandaşımızın geleceği için hayal kurmaya ve  hayata geçirmeye devam edeceğiz. Türkiye'yi 2023 hedeflerine mutlaka ama mutlaka ulaştıracağız. Kongre sürecinde şekillenecek yeni teşkilat yapımız önümüzdeki dönemde AK Parti'nin sürükleyici gücü olacaktır. 

Kimse bize oy vermek mecburiyetinde değil. Biz milletimizin gönlünü kazanarak bunu sağlayacağız. AK Parti'yi temsil etmek demek milletimize hizmetkar olmak demektir. Her bir arkadaşımız kendisine verilen vazifeyi layıkıyla yerine getirmekte görevlidir.

''BİZİM HABERİMİZ YOK''

Yöneticilerimizin, belediye başkanlarının asli görevi budur. AK Parti’yi temsil etmek demek millete hizmetkar olmak demektir. AK Partinin kendisine sağladığı gücü millete tepeden bakmak, milleti hiçe saymak, sadece şahsi çıkarlarını korumak için kullanan zihniyetin partimizin çatısı altında yeri yoktur. Parti yönetiminden ülke yönetimine kadar her bir arkadaşımız kendisine tevdi edilen vazifeyi layıkıyla yerine getirmekle mükelleftir. 

Hiç kimsenin üstlendiği sorumluluğun yerine getirmeyip şahsıma havale etme kolaycılığına da hakkı yoktur. Bu tabii bizi ciddi manada üzüyor. Beyefendi böyle istedi, efendi böyle talimat verdi diye. Bizim haberimiz yok. Tüm milletime duyuruyorum; Bunların hepsi maalesef fırsatçılıktır. Bu fırsatlara izin vermeyeceğiz. Hep birlikte işimizi en iyi şekilde yapacak, sorumlulukları üstleneceğiz. AK Parti şu an 10 milyon 500 bine varan bir üye sayısına sahiptir. Üyelik şuurunu çok farklı bir yere çıkarmalıyız. Hep birlikte işimizi en iyi şekilde yapacağız. AK Parti milletin partisi olduğunu bir kez daha ispat edecektir. 

''FIRSAT VERMEYECEĞİZ''

Medeniyetimizin kökleri insanlığın, coğrafyamızın tüm birikimini kucaklayacak kadar derinlere iner, bu parti medeniyetimizin taşıyıcısıdır. Yükümüz ne kadar ağır olursa olsun, seferin de tahammülün de içimizde olduğunu unutmayan bir bilinçle davaya daha sıkı sıkıya sarılmakta kararlıyız. Pusulası olmayan gemi, rotası olmayan uçak nasıl kaybolup giderse medeniyet davası olmayan toplum da aynı akıbete mahkumdur. Kimliksiz, köksüz, rüzgarda sürüklenen bir millet haline gelmemizi bekliyorlar ama buna fırsat vermeyeceğiz. Ne kadar güçlü eserse essin, kendimiz bu yıkıcı rüzgarın akışına bırakmayacağız. Hiçbir engelin bizi durduramayacağına inanıyoruz. Aşılamaz sanılan korku deryalarını geride bıraktık. Fitne odakları bizi yıldırmasın. Bizim medeniyetimiz bu ülkenin her vatandaşını kucaklayacak zenginliğe sahip.  

''DAVAMIZDA KARARLIYIZ''

Bu parti teşkilatlarıyla, milletvekilleriyle, belediye başkanlarıyla, üyeleriyle kadim medeniyet davamızın kültürümüzün takipçisi ve taşıyıcısıdır. Maziden atiye kurmak için çalıştığımız inşanın geliştiricisi de bu kadrodur. Yükümüz ne kadar ağır olursa olsun seferin de tahammülün de içimizde olduğun bilinci ile davamıza sıkı sıkıya sarılmakta kararlıyız. Her anlayıştan insanımızı bu büyük medeniyet davamıza ortak etmekle mükellefiz. 

Bu kadro tek yürek, tek bilek olduğu sürece ne dışarıdan ne de içeriden hiçbir güç bizi hedeflerimize yürümemizden alıkoyamaz. AK Parti olarak kurulduğumuz günden beri her alanda ülkemizi geliştirmenin, kalkındırmanın çabası içerisindeyiz. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye kadar her alanda tarihi reformları hayata geçirdik. 

''İKİNCİ YARGI PAKETİNİN HAZIRLIKLARI YAPILIYOR''

Yeni yasama döneminde Meclis'ten en önemli beklentilerimizden biri yargı paketini yasalaştırması. Taahhütlerimiz doğrultusunda hazırlanan ilk paket tüm siyasi partilerin değerlendirilmesine sunulmuştur. Böyle önemli bir konunun en kısa sürede uzlaşmayla Meclis'ten geçmesidir. İkinci paketin hazırlıkları yapılıyor. Bu kapsamda idarelerin taraf olduğu bazı uyuşmazlıklar için zorunlu sulh yolu için müstakil bir düzenleme öngörülüyor. İcra yoluyla çocukların anne-babaya teslimi sona erecek. Denetimli serbestlik süresi yeniden belirleniyor. 

''DÜNYAYA BAKACAKSIN, HEPSİNDE EKSİ FAİZ VAR''

Faizi indirdikçe enflasyon da indi. Enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara indirdik. Faiz biz göreve geldiğimizde yüzde 63, enflasyon yüzde 30'du. Enflasyon 4.2'ye kadar indi. Ne yaptılar Gezi olaylarını patlattılar. Bir anda yüzde 40'ların üzerine faiz çıktı bu arada enflasyon da yüzde 30'ların üzerine tırmandı. Şimdi ise yeniden hamd olsun faiz indirilmek suretiyle enflasyonun da indiğini görüyoruz. Farklı etkenler de tabii ki var yok değil. Ama bu işin ana belirleyeni faizdir, faiz de enflasyonun tetikleyicisidir. Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Birileri hala enflasyon sebep, faiz netice diye bizi aldatmaya çalışıyorlar. Dünyaya bakacaksın, Japonya'da Amerika'da Avrupa'da faiz ne kadar diye. Hepsinde eksi faiz var, 1.5-2.5 arası faiz var. Bize ne oluyor da 40 civarında faizle hareket ediyoruz.

''FAİZ DAHA DA GERİLEYECEK''

Faizin bizim medeniyetimizin yeri içerisindeki yeri de bellidir. Onu sonra açıklayacağım. O bütün pisliklerin başıdır. Sömürünün en önemli aracıdır. Biz buna kendimizi kaptırmayacağız. Eğer biz üretim ekonomisi düşünüyorsak bu üretimde de istihdamda da finans sektörünün girişimciyi desteklemesi lazım. Bu yüzde 40 faizlerle olmaz. Öyle bizim düşük faiz uygulamasını getirmemiz lazım ki finans sektörü onları ayağa kaldırsın. Türkiye'nin risk primi ve dolayısıyla faiz maliyetleri düşerken imalat sanayi satın alma üreticileri endeksi yüzde 50'nin üzerine çıktı. Merkez Bankası'nın yerinde hamleleriyle faiz gerilemiştir, daha da gerilemeye devam edecektir. 

Bütçe açığının milli gelire oranını kesinlikle yüzde 3'ün altında tutacağız. Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz. Bu yıl envanterimize eklediğimiz Yavuz sondaj gemisini de Karpaz'daki görevinin ardından Güzelyurt'a uğurladık. Karada da petrol ve doğal gaz çalışmalarımız da devam ediyor. Trakya'da bu yılın başların da toplam doğal gaz rezervini iki katına çıkaran yeni sahalar keşfettik. Yaklaşık 3 milyar metreküp rezerve sahip bu sahalar 300 bin hanenin 10 yıllık gaz ihtiyacını karşılayacaktır. Bu tür çalışmalarda miktarın küçük veya büyük olmasından ziyade ülke ekonomisine kazandırılmasıdır. Türk Akımı'nın deniz altından geçen kısmını geçen yıl tamamlamıştık. Bu yıl sonuna doğru ilk gaz akışını Rusya'dan gerçekleştiriyoruz. TANAP da yakında devreye alınacak. 

YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Demekle olmaz.Bunlar napıyo diye denetim olmalı.hep kral olmuşlarda haberi yok reisin.
    Cevapla
  • Murat TANER 4 yıl önce Şikayet Et
    Seni çok seviyoruz Reisim. Süresiz nafakanın da kaldırılmasını bir an önce talep ediyoruz. Lütfen bizi de görün reisim. Allah'a emanet olun.
    Cevapla
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Yöneticilerimizin, belediye başkanlarının asli görevi budur. AK Parti’yi temsil etmek demek millete hizmetkar olmak demektir. AK Partinin kendisine sağladığı gücü millete tepeden bakmak, milleti hiçe saymak, sadece şahsi çıkarlarını korumak için kullanan zihniyetin partimizin çatısı altında yeri yoktur. Parti yönetiminden ülke yönetimine kadar her bir arkadaşımız kendisine tevdi edilen vazifeyi layıkıyla yerine getirmekle mükelleftir.
    Cevapla
  • Asabi 4 yıl önce Şikayet Et
    Değerli başkanım. İşte sorun tam da burada haberiniz yok yada etrafınızda oluşturdukları çember, çember duvarlarla haberdar olmanızı engelliyorlar. Yıkın o duvarları, eskiden sinek uçsa haberiniz olurdu. Yoksa tayib aynı tayib değişen bişey yokki
    Cevapla
  • şems 4 yıl önce Şikayet Et
    Eeyyy Reis şunu bil ki millet akpartiye sen varsın diye oy verdi. yerel yönetimler de gerçekten bir oldu bittilik var. chp-hdp-ip-sp birleşmesi ile belediyeler gitti fakat bu bizim için iyi bir firsat hem ders hemde herkes elini taşın altına koymalılar. tabana kulak verin işi bilmezleri yalakaları tanıyın. her bir yerel yönetime sağlam tele kulak konulmalı ki hata ve yanlışlarını görün.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR