Harekat ile ilgili siyasilerden ilk açıklamalar...

Suriye'de Fırat'ın doğusuna yönelik başlatılan 'Barış Pınarı Harekatı' ile ilgili siyasilerden ilk açıklamalar gelmeye başladı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.10.2019 18:51 GÜNCELLEME 14.10.2019 08:10 GÜNCEL
Harekat ile ilgili siyasilerden ilk açıklamalar...
Harekat ile ilgili siyasilerden ilk açıklamalar...

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş harekat ile ilgili ''#BarışPınarıHarekatı başlamıştır. Cenab-ı Allah en kısa sürede zaferler nasib etsin. Mehmetçiğimizin ayağına taş değmesin, Allah milletimize zeval vermesin.'' açıklamasında bulundu. 

FUAT OKTAY: ALLAH ŞANLI ORDUMUZU MUZAFFER EYLESİN!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın açıklaması:

Kahraman Ordumuz; Barış Pınarı Harekatı ile sınırlarımızın emniyetini, Fırat’ın doğusunda barış ve istikrarı, Suriyelilerin güvenle evlerine dönmelerini sağlayacaktır. Allah şanlı ordumuzu muzaffer eylesin!

 

DEVLET BAHÇELİ: TAM  DESTEK VERİYORUZ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli şu açıklamayı yaptı:

Uluslararası hukuk ve meşruiyet ölçülerine harfiyen uygun olan Barış Pınar Harekatı’yla Suriye’nin kuzeyinde ülkemizin kara sınırlarına paralel olacak şekilde hem güvenli bölge tesis edilecek hem de bölgeye huzur, sükûnet ve istikrar yerleşmiş olacaktır. Türk milleti terörle yaşamaya alışmayacak, bu zillete asla tahammül etmeyecektir. ABD Başkanı’nın gelgitleri, tehdit dolu ifadeleri, aba altından sopa gösteren açıklamaları hiçbir şart altında itibar ve değeri olmayan zorba yaklaşımlar olarak anılacaktır. Barış Pınar Harekatı’na katılan kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’nin her bir ferdini gönülden kutluyor, hepsinin gözlerinden öpüyor, üstün başarılar diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızı ve hükümetini samimiyetle tebrik ediyor, sonuna kadar desteklediğimizi çok güçlü şekilde paylaşıyorum. Türkiye’nin ve Türk milletinin Cenab-ı Allah yardımcısı olsun. Gazamız mübarek, geleceğimiz müstesna, zaferimiz muhkem ve mutlak olsun.

KILIÇDAROĞLU: DUALARIMIZ ASKERİMİZLE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklaması şöyle:

Dualarımız, kahraman askerlerimizin burnu dahi kanamadan Barış Pınarı Harekatı'nın bir an önce başarılı bir şekilde tamamlanması için.

MUSTAFA ŞENTOP: HEDEF TERÖR KORİDORUNU YOK ETMEK

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ''#BarışPınarıHarekatı başladı. Türkiye’nin hedefi terör koridorunu yok etmek, barış koridorunu tesis etmek. Cenab-ı Hak Mehmetçiğimizin yâr ve yardımcısı olsun.'' ifadelerini kullandı. 

 


SÜLEYMAN SOYLU: İKİ DAKİKADA BİTİRECEĞİZ...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklaması şöyle:

Türkiye'nin orada ne işi var diye soranlara seslenmek istiyorum, biz iki dakikada şu PKK'yı bitirip hemen geleceğiz, sonrasında da cevap vereceğiz.

Altında kimin imzası olursa olsun, terörün kökünü kazımaya, zulmü bitirmeye kararlıyız. Bu coğrafyanın evlatlarına terörü değil huzuru miras bırakmak için yola çıktık. Cenab-ı Hak ordumuzu mansur ve muzaffer eylesin.

ABDÜLHAMİT GÜL: NE ESARAETE RIZA GÖSTERİR, NE ESARET YAŞATIRIZ

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, ''Ne esarete rıza gösterir, ne esaret yaşatırız. Hiçbir beşeri güç karşısında eğilmeyiz, diz çökmeyiz. Tüm tuzakları milletin duası, Hakk'ın yardımıyla bozduk, yine bozacağız. Huzurumuza ve hukukumuza kastedenlere göz açtırmayacağız.'' dedi. 

FAHRETTİN ALTUN: HUZUR İÇİN, KARDEŞLİK İÇİN...

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ''Şanlı ve Muzaffer Ordumuz; Sınırımızı PKK/YPG ve DEAŞ teröründen temizlemek, Fırat’ın doğusunda barış ve istikrarı sağlamak, bölge halkını terör örgütlerinin zulmünden kurtarmak için #BarışPınarıHarekatı başlamıştır. Allah yâr ve yardımcımız olsun. 

Huzur için, kardeşlik için, ülkemizin sınır güvenliği için, Suriye’nin toprak bütünlüğü ve siyasi birliği için #BarışPınarıHarekatı hayırlı olsun…'' açıklamasını yaptı.

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU: RABBİM ŞANLI ORDUMUZU MUZAFFER EYLESİN

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Barış Pınarı Harekatıyla; -Bölge teröristlerden temizlenecek, -Suriye'nin sınır güvenliği ve toprak bütünlüğü teminat altına alınacak, -Göçmenler güvenli bir şekilde evlerine dönebilecek, -Bölgeye barış ve huzur gelecektir. Rabbim şanlı ordumuzu muzaffer eylesin! 

Harekatımız uluslararası hukuk, BM Şartı’nın 51. maddesi ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin terörle mücadeleye ilişkin kararları gereğince icra edilmektedir. #BarışPınarıHarekatı" dedi. 

BERAT ALBAYRAK: TÜRK ORDUSU DEVLETİN BEKASI İÇİN SEFERDE

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Tarihi boyunca kazandığı zaferlerle şanını pekiştiren Türk ordusu, bir kez daha milletinin ve devletinin bekası için seferde. Rabbim kahraman Mehmetçiğin yolunu açık etsin, ordumuzu muzaffer kılsın" ifadelerini kullandı. 

MUSTAFA DESTİCİ: TÜM DÜNYA DUYMUŞ OLDU

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin açıklaması şöyle:

Gazamız mübarek olsun. Biz başından itibaren BBP olarak bu harekatın zorunlu, Kıbrıs Barış Harekatı kadar önemli olduğunu ifade etmiştik. Başından beri destekliyoruz zaten. ABD'nin oradaki birliklerini çekmesini bekleniyordu. Bugün-yarın eli kulağındaydı. Harekatın fiilen başlamış olduğunu da bütün dünya duymuş oldu. Türkiye'nin oradaki amacı, hem sınır güvenliğimizi korumak, sınırımızın hemen öbür tarafından bize yönelik tehditleri ortadan kaldırmak; PKK PYD ve DEAŞ'a yönelik bir operasyon bu. Mehmetçiklerimizin muzaffer olacağına inanıyorum.

DOĞU PERİNÇEK: ABD VE PKK KAYBEDECEK, ZAFER TÜRKİYE'NİN OLACAK!

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de açıklama yaptı. Perinçek şunları söyledi: 

Kahraman Mehmetçiğimizin kılıcı keskin olsun! ABD ve PKK kaybedecek. Zafer Türkiye'nin olacak!

ÖZGÜR ÖZEL: DUALARIMIZ ASKERLERİMİZLE

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel şunları söyledi:

Her an bekliyorduk. Şu çok barizdi, Trump ile yapılan görüşme ve ardından Trump'ın attığı tweetler; "bana söz verdiler, sınırları geçmeyin" Operasyona ilişkin çok ciddi işaretler veriyordu.

Ve Amerikan askeri varlığının operasyonun yapılacağı yerden çekilmesi bu operasyonun başlamak üzere olduğunu görülüyordu.

Bizim söyleyeceğimiz hiçbir Mehmetçiğimizin ayağına taş değmesin, anneleri evlatlarına kavuşabilsin. Dualarımız askerlerimizle. 

BİNALİ YILDIRIM: TEK YÜREK KAHRAMAN MEHMETLERİMİZİN YANINDAYIZ

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın açıklaması şöyle:

Daha önce Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonlarıyla DEAŞ, PKK/PYD/YPG terör unsurlarını Fırat’ın batısından temizleyerek bölgeye barış ve güvenliğin gelmesini sağlamıştık.

Aynı unsurlara karşı bu kez Fırat’ın doğusunda, Cumhurbaşkanımız 
Recep Tayyip Erdoğan’ın başkomutanlığında Barış Pınarı Harekatı’na başlayan Türk Silahlı Kuvvetleri’mize başarılar diliyoruz. Allah muvaffak etsin. Türk milleti; dualarıyla, tek yürek kahraman Mehmetlerimizin yanındadır. 

"ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN"

 Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin, "Ordumuza başarı, devletimize feraset ve dirayet diliyorum." ifadesini kullandı.

Karamollaoğlu, Twitter hesabından harekata ilişkin paylaşımda bulundu.

Temel Karamollaoğlu, "Barış Pınarı Harekatı" etiketiyle yaptığı paylaşımda, "Ordumuza başarı, devletimize feraset ve dirayet diliyorum. Mehmetçiklerimizin sağ salim yurdumuza dönmesini ve bir an evvel coğrafyamızda huzurun hakim olmasını temenni ediyorum. Allah yardımcımız olsun." ifadelerine yer verdi. 

FATİH ERBAKAN: MİLLİ DURUŞA UYGUN HER KARARIN YANINDAYIZ

Yeniden Refah Partisi Başkanı Fatih Erbakan sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada Barış Pınarı Harekatı'na desteklerini belirterek; 'Türkiye’nin güvenliğini tehdit eden unsurlara karşı tavizsiz bir tavır ortaya koymamız gerektiği inancıyla, iktidarın alacağı ülkemizin ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda ve “milli duruşa uygun” her türlü kararın yanında yer alacağız' dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan  Türkiye’nin YPG-PKK’ya karşı terör koridoru oluşumunu engellemek ve sınırlarını korumak üzere gündeme aldığı operasyon hakkında yazılı açıklamada bulundu. 

'KOMŞULARIMIZIN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ VE GÜVENLİĞİ ÖNCELİĞİMİZ' 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tüm hazırlıklarını tamamladığı operasyonla ilgili açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Türkiye'nin kendi güvenliğini temin etmek amacıyla bu askeri operasyonu yapması en tabii hakkıdır. Bu operasyonda elbette ki millet olarak devletimizin ve TSK’nın sonuna kadar arkasındayız. Biz Milli Görüş’çüler olarak, vatanımız için şehit olmaya her zaman hazırız. Cenab-ı Allah kahraman Mehmetçiğimizi daima korusun muzaffer eylesin. ABD Yönetimi’nin, daha önce Irak’ta da olduğu gibi, Ortadoğu’nun jeopolitiğini yeniden şekillendirmek, bölgedeki Müslüman ülkeleri bölüp-parçalamak için kendilerine bağlı şekilde terör örgütleri oluşturup organize etmesi ve bu terör grupları vasıtasıyla federe bölgeler oluşturma çabaları karşısında, Yeniden Refah Partisi olarak Türkiye’nin ve bölgemizdeki komşu ülkelerin toprak bütünlüğü ve güvenliğini öncelediğimizi de  ifade etmek isteriz."

'MİLLİ DURUŞA UYGUN HER KARARIN YANINDAYIZ'

1974 Kıbrıs Barış Harekâtı nedeniyle Türkiye’ye ambargo koyan ABD’nin, bu ambargoya karşılık İncirlik Üssü'nün kapatılması ile en güzel cevabı aldığını vurgulayan Erbakan: " Taviz politikalarının yeni tavizlere yol açacağı bilinciyle Türkiye’nin güvenliğini tehdit eden unsurlara karşı tavizsiz bir tavır ortaya koymamız gerektiği inancıyla, iktidarın alacağı ülkemizin ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda ve “milli duruşa uygun” her türlü kararın yanında yer alacağımızı ifade etmek isteriz.

İNCİRLİK  VE KÜRECİK KAPATILMALI

Sivrisineklerle uğraşmaktan kurtulmanın yolunun bataklığı kurutmaktan geçtiğini belirten Yeniden Refah Genel Başkanı Fatih Erbakan hükümete önemli bir çağrıda bulundu; "Bölgemizde bugün yaşadığımız sıkıntılarda fazlasıyla etkisi olan İncirlik Üssü’nü ve Malatya Kürecik Radar Üssü’nü kapatmalarını ve yine bataklığı kurutmaya yönelik çok önemli bir adım olarak D-8 Organizasyonu’nun kuruluş amaçlarına uygun şekilde çalışması için gerekenleri yapmalarını ve bataklığın oluşmasının baş müsebbibi olan ABD Yönetimi ile ilişkilerimizi gözden geçirip yeniden yapılandırmasını bekliyoruz. 

MERAL AKŞENER: METMETÇİK'İMİZİN AYAĞINI TAŞA DEĞDİRMESİN

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Allah Mehmetçik'imizin ayağını taşa değdirmesin, en kısa zamanda muvaffakiyet nasip etsin." değerlendirmesinde bulundu.

Akşener, yaptığı yazılı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin kuzeyinde terör örgütlerine karşı Barış Pınarı Harekatı başlattığını belirterek, bugün, bütün farklılıklar ve iç siyasette yaşanan tüm tartışmaların rafa kaldırılacağını, Türk ordusu cephede yerini aldığı anda tek siyasi partinin al bayrağın partisi olacağını ifade etti.

Mehmetçik'in, Fırat'ın doğusuna girip terör koridorunu yaracakları hususunda şüphesi olmadığını vurgulayan Akşener, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Türk milleti ve ordusu, nice kahramanlık destanları yazmıştır, yazmaya da devam edecektir. Bu askeri harekat, her ne kadar terörizmle mücadele kapsamında yürütülüyor olsa da Suriye'nin toprak bütünlüğüne ve siyasi birliğine aykırı sonuçlar doğurmamalıdır. Bu yüzden de Türkiye Cumhuriyeti'nin, diplomatik yöntemleri de kullanarak mücadeleyi sürdürmesi gerektiği düşüncesindeyiz. Allah Mehmetçik'imizin ayağını taşa değdirmesin, en kısa zamanda muvaffakiyet nasip etsin."

"TÜRK TOPÇUSU ATIŞA BAŞLADIĞINDA HERKES SUSAR"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Barış Pınarı Harekatı'na destek verdi. 

Akşener Twitter'dan destek mesajını yayınladı. Akşener mesajında, "Türk topçusu atışa başladığında herkes susar.
Ve Yahya Kemal der ki; “Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi Senin uğrunda ölen ordu, budur yâ Rabbi Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın Galib et; çünkü bu son ordusudur İslâm’ın” Allah askerlerimizin ayağını taşa değdirmesin!" dedi.  

YORUMLAR 50 TÜMÜ
  • Erdalsilo 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim Sana yalvarıyorum Mehmeti şeytanın şerrinden koru
    Cevapla
  • hato 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar veyardımcınız olsun canım yavrularım ayağınıza. taş gözünüz e yaş değmesin bildirin kafirlere haddini
    Cevapla
  • Dadaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Doğu perinçek hayranı oldum..... bu ermeni pkk ya savaş açtı ya
    Cevapla
  • VATANSEVER 4 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi DUA zamanıdır.YÜCE RABBİM Vatanımızı,Milletimizi,Askerimizi ve Polisimizi korusun.Güç ve kuvvet versin.Reisimize uzun sağlıklı ömürler versin.RABBİM Yar ve yardımcımız olsun.AMİN.
    Cevapla
  • Cenap gurer 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah ordumuzu muzaffer,askerlerimizi guclu eylesin.Ailelerine bagislasin. Milletimizi Yok etmek isteyen zum kafirlerin Allah belasini versin. La galibe illallah.sonuna kadar arkalarindayiz.her türk asker dogar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR