Barış Pınarı Harekatı'nda bomba gelişme! Köyler kurtarıldı

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek için başlattığı Barış Pınarı Harekatı 2. gününde. Gelen son dakika haberine göre Harekat kapsamında Tel Abyad-Resulayn arasındaki Tel Erkam köyüne yakın bağlantı yolunun kontrol altına alındığı Tabatin ve Al-Mushrifah köylerinin ele geçirildiği açıklandı. Harekatla ilgili tüm gelişmeler dakika dakika haberimizde olacak...

ABONE OL
GİRİŞ 11.10.2019 00:28 GÜNCELLEME 14.10.2019 12:32 GÜNCEL
Barış Pınarı Harekatı'nda bomba gelişme! Köyler kurtarıldı
Barış Pınarı Harekatı'nda bomba gelişme! Köyler kurtarıldı

Barış Pınarı Harekatı 2. gününde tüm hızıyla sürerken obüs atışlarıyla vurulan Rasulayn'dan dumanlar yükseliyor. Kentteki çatışma sesleri ise Ceylanpınar'dan duyuluyor. Öte yandan Suriye'de YPG/PKK işgalindeki bölgelerden ateşlenen uçaksavar mermileri, Ceylanpınar'daki evlerinde oynayan iki kardeşe isabet etti. Yaralanan çocuklar hastaneye kaldırıldı. TSK Tel Abyad-Resulayn arasındaki Tel Erkam köyüne yakın bağlantı yolunu kontrol altına aldı. TSK, Resulayn'ın batısındaki Tel Halef köyüne yakın sınır duvarının bir kısmını kaldırarak bölgeye giriş yaptı. Tel Abyad'ın doğusundaki Tabatin ve Al-Mushrifah köylerini ele geçirdi. Tel Abyad ve çevresinde bulunan terör mevzilerine yönelik devam eden operasyonlar sonucu Tel Abyad -Sülük kasabası yolu kesildi.

TSK'nin başlattığı Barış Pınarı Harekatı kapsamında Suriye Milli Ordusu, Tel Abyad'ın batısındaki El Yabse ve Tel Fander köylerini terörden arındırdı.

İşte dakika dakika tüm gelişmeler:

9 PKK/PYD-YPG’Lİ DAHA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

11 EKİM - 00:27 Barış Pınarı Harekâtı kapsamında icra edilen hava harekâtıyla 9 PKK/PYD-YPG’li terörist daha etkisiz hale getirildi. Böylece harekâtın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 228 oldu.

ABD VE RUSYA ONAY VERMEDİ

22:26 Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nı görüşen Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) bazı ülkelerin operasyonun kınanması teklifine ABD ve Rusya onay vermedi. 

174 TERÖRİST ETKİSİZ

20:10 Milli Savunma Bakanlığı: Barış Pınarı Harekâtı kapsamında Rasulayn’daki bir sığınağa düzenlenen hava harekâtında 19 PKK/PYD-YPG’li terörist etkisiz hale getirildi. Böylelikle harekâtın başından itibaren etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 174 oldu. 

DUMANLAR YÜKSELİYOR, 2 ÇOCUK YARALANDI

19:08 Barış Pınarı Harekatı kapsamında Tel Abyad'daki Berzan, Cüdeyde ve Gısas köyleri kurtarıldı.

17:16 Barış Pınarı Harekatı kapsamında Tel Abyad'ın doğusundaki Bir Aşık ve Hamidiye köyleri teröristlerden temizlendi.

16:54 Suriye sınırında konuşlu birliklere takviye amaçlı gönderilen askeri araçlar Kilis'e geldi. Barış Pınarı Harekatı kapsamında kullanılmak üzere Türkiye'nin farklı bölgelerindeki birliklerden gönderilen zırhlı muharebe aracı (ZMA) yüklü tır konvoyu, kente ulaştı. Geniş güvenlik önlemleri altında kent merkezinden geçerek Elbeyli ilçesi istikametine giden konvoyun, birliklere takviye amaçlı gönderildiği öğrenildi.

16:30 Barış Pınarı Harekatı kapsamında Tel Abyad'daki Müşeyrfe ve Dedat ile Rasulayn'daki Kişto köyü terörden arındırıldı.

16:05 Gaziantep'in Suriye sınırındaki Karkamış ilçesinde konuşlu bulunan topçu birlikleri ve obüsler tarafından, Suriye'nin Eşme köyünde bulunan Süleyman Şah Türbesi'nin yakınlarındaki YPG/PKK hedefleri yoğun ateş altına alındı.

15:45 TSK'nin başlattığı Barış Pınarı Harekatı kapsamında Suriye Milli Ordusu, Tel Abyad'ın batısındaki El Yabse ve Tel Fander köylerini terörden arındırdı.

15:30 Güvenlik kaynakları: Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacı taşıyan Barış Pınarı Harekatı aleyhine sosyal medyada bir takım manipülasyon girişimlerinde de bulunuluyor.

14:40 Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) başlattığı Barış Pınarı Harekatı kapsamında, Tel Abyad'ın batısında terörden arındırılan köylerden kaçan teröristlerin bıraktığı silah ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

13:34 Suriye'de YPG/PKK'lı teröristlerce işgal edilen bölgelerden atılan havan ve roketatar mermilerinin Şanlıurfa'nın Akçakale, Birecik ve Ceylanpınar ilçeleri ile Mardin'in Nusaybin ilçesindeki bazı noktalara isabet etmesi sonucu 9 kişi yaralandı.

12:02 MSB'den yapılan açıklamada, ''Barış Pınarı Harekâtı’nın planlama ve icrasında sadece PKK/PYD-YPG ve DEAŞ’lı teröristler ile bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınıyor. '' denildi.

11:55 Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine yaklaşık 20 araçlık askeri konvoy sevkiyatı yapıldı. Askeri konvoy korna ve siren sesleri arasında ilçeye giriş yaptı.

10:45 Milli Savunma Bakanlığı: Barış Pınarı Harekâtı gece boyunca havadan ve karadan başarıyla sürdürüldü. Belirlenen hedefler ele geçirildi. Harekât planlandığı şekilde başarıyla devam ediyor.

10:39  Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye Milli Ordusu ile Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlatılan harekat kapsamında Tel Abyad-Resulayn arasındaki Tel Erkam köyüne yakın bağlantı yolunu kontrol altına aldı. TSK, Resulayn'ın batısındaki Tel Halef köyüne yakın sınır duvarının bir kısmını kaldırarak bölgeye giriş yaptı. Tel Abyad'ın doğusundaki Tabatin ve Al-Mushrifah köylerini ele geçirdi. Tel Abyad ve çevresinde bulunan terör mevzilerine yönelik devam eden operasyonlar sonucu Tel Abyad -Sülük kasabası yolu kesildi.



10:10 
Suriye'de terör örgütü YPG/PKK işgalindeki bölgelerden ateşlenen uçaksavar mermileri, Ceylanpınar ilçesindeki evlerinde oynayan iki kardeşin yaralanmasına neden oldu.YPG/PKK işgalindeki Rasulayn'dan ateşlenen uçaksavar mermileri, Ceylanpınar'daki 3 eve isabet etti.Saldırıda evlerden birinde oynayan 13 ve 15 yaşlarındaki iki kardeş yaralandı.Yaralı çocuklar, 112 Acil Servis ekiplerince kaldırıldıkları Ceylanpınar Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

10:08 Günün ilk ışıklarıyla da Rasulayn'daki terör hedefleri aralıklarla obüs atışlarıyla vurulurken, bölgeden dumanların yükseldiği gözlendi.Bu arada, kentteki çatışma sesleri Ceylanpınar'dan duyuluyor.

5 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

09:40 Barış Pınarı Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Mardin’in Suriye sınırında bulunan Kamışlı bölgesinde 5 YPG-PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi

08:59 Suriye’nin kuzeyine gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı'nda, Telabyad’ın doğusundaki 2 hedef vuruldu.PKK/YPG terör örgütünün kontrolündeki Suriye’nin kuzeyine gerçekleştirilen operasyonda Telabyad’ın doğusundaki 2 hedef çok namlulu roketatarlarla vuruldu. Türk topçusunun vurduğu yerlerden dumanlar yükseldi.

07.30 Harekat kapsamında dün akşam saatlerinden itibaren topçu atışlarıyla vurulan Tel Abyad'da bu sabah sessizlik hakim.

03.13 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay sosyal medya hesabı Twitter'dan Barış Pınarı Operasyonu'na ilişkin açıklamalarda bulundu. Oktay operasyonda önceliğin sivil halkın zarar görmemesi olduğunu belirtti.

02.58 ABD Senatosu'ndan tehdit: ABD Senatosunun, Suriye sınırındaki terör örgütü YPG/PKK'ya yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekatı dolayısıyla Türkiye'ye karşı bir yaptırım paketi hazırladığı bildirildi.

181 HEDEF VURULDU



01.57 MSB, gece saatlerinde yaptığı açıklamada da "Barış Pınarı Harekatı'na katılan kahraman komandolarımız, Fırat'ın doğusunda ilerlemeye devam ediyor." bilgisini geçti.

00:16 Milli Savunma Bakanlığı, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Türk Silahlı Kuvvetleri, Barış Pınarı Harekâtı kapsamında hava kuvvetleri unsurları ve ateş destek vasıtaları ile şu ana kadar terör örgütüne ait toplam 181 hedefi ateş altına aldı" ifadelerini kullandı.



 

 

 

HAREKATTA DÜN NELER OLDU?

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye kuzeyini PKK/YPG işgalinden kurtarmak için uzun süredir planladığı harekâta başladı. Suriye’nin kuzeyindeki terör inlerine ilk bombalar düştükten 10 dakika sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından ‘Barış Pınarı Harekâtı’nın başladığını dünyaya ilan etti. Diyarbakır, Malatya ve Adana’daki üslerden kalkan uçaklar Ayn İsa-Tel Abyad-Rasulayn-Dırbesiye-Kamışlı arasındaki hedefleri vurdu. Savaş uçaklarına sınırda konuşlu Fırtına obüsleriyle topçu bataryaları destek verdi. Sınır ilçelerinde terör örgütünün mevzileri bir bir havaya uçarken, akıllı füzeler de İHA ve SİHA’ların verdiği koordinatlar eşliğinde PKK cephaneliklerini hedef aldı.



DERİNLİK 35. KM'Yİ BULDU

Derinlik yer yer 35 kilometreyi buldu. Ayn İsa ilçesi çevresindeki Rami Hava Üssü ve cephaneliği ile Aluk, Mustel, Esadiye, Fender ve Huşan köylerindeki terör örgütü hedefleri ateş altına alındı. Telabyad, Rasulayn’dan sonra Zormağar bölgesindeki terör örgütü PKK/YPG hedefleri de vuruldu.Bombardıman sonrası kara birlikleri, ilk cephe olan Tel Abyad-Rasulayn arasındaki 120 kilometrelik bölgeye tanklar eşliğinde girdi.

120 KM’LİK HATTAN İLERLEME

 4 ayrı koldan sınırı geçen askerlere tanklar ve ağır silahlar eşlik etti. Karadan ilerleyen Mehmetçik ile PKK’lı teröristler arasındaki çatışmalar yer yer devam ediyor. Sınır hattında yoğun silah sesleri duyulurken, teröristlerin evlere EYP tuzaklaması ve bölgedeki sivillerden dolayı birlikler temkinli şekilde ilerliyor.

60 BİN ASKER SINIR ÖTESİNE GEÇECEK

Barış Pınarı’na şimdilik 40 bin personel ve 20 bine yakın Suriyeli asker katılıyor. İhtiyaç duyulması halinde bu sayı artırılacak. Bölgeye intikal eden Türk güvenlik gücü komando, özel kuvvet, jandarma-polis özel harekât personelinden oluşuyor. Belirlenen hedeflerin imha edileceği yoğun bombardımanın ardından gece saatlerinde kara birlikleri Suriye’de operasyona başladı. JÖH ve PÖH timleri meskun mahal temizliği için sınırda bekletiliyor. Bölgeye önceden sızan özel kuvvet mensupları yaptıkları işaretlemelerle hava ve kara bombardımanına rehberlik ediyor. Dün sabah saatlerinden itibaren sınır hattında keşif ve gözlem yapan Suriye Milli Ordusu da görev bölgelerine intikal için emir bekliyor. Terör örgütünün saldırılarına karşı Akçakale ve Ceylanpınar’da sınıra yakın mahalleler boşaltıldı.

KARA HAREKATI BAŞLADI

Milli Savunma Bakanlığı, dün saat 22:30'da Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Suriye Millî Ordusu, Barış Pınarı Harekâtı kapsamında Fırat’ın doğusuna kara harekâtına başladı" ifadelerini kullandı.
 

MSB rakamları açıkladı... Terör örgütü YPG'ye bomba yağıyor


YORUMLAR 123 TÜMÜ
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Hani 30 000 tır silah diyen. Oraya gitte asker sana silahı göstersin. Neyi provake ediyorsun lan !... Körmüsün ele geçirilen silahları görmüyon mu?
    Cevapla
  • yaşar inan 4 yıl önce Şikayet Et
    silahları teslim alıyoruz leşleri gömüyoruz körmusunBu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?
    Cevapla
  • Hadi 4 yıl önce Şikayet Et
    Hani 30000 TIR silah?
    Cevapla
  • avciturk 4 yıl önce Şikayet Et
    30 000 degil 3 000 tir silah hem merak ediyorsan git gor silahlariyla beraber gomuluyor lesler obusler hepsini birden topraga karistiriyor.
    Cevapla
  • adsız1071/58 4 yıl önce Şikayet Et
    vefalı türk geldi yine..
    Cevapla
  • Ahmed musafir 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH sizleri korusun yolunuz açık olsun Türk Kardeşlerim
    Cevapla
  • katibb 4 yıl önce Şikayet Et
    yıllardır deaş la savaşıyoruz diyenler görsün.. bir yere nasıl GİRİLİRmiş ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR