Türkiye'den KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya çok sert tepki

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili sarfettiği sözlere tepki gelmeye devam ediyor. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik,"Bu açıklamaları kınıyoruz. KKTC’deki kardeşlerimizi temsil etmeyen bu açıklamalar Akıncı için kara lekedir. Dün Kıbrıs Barış Harekatı’nı yaparken hangi iradeye sahipsek bugün de Barış Pınarı Harekatı için aynı iradeye sahibiz." şeklinde tepki gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.10.2019 11:52 GÜNCELLEME 13.10.2019 12:37 GÜNCEL
Türkiye'den KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya çok sert tepki
Türkiye'den KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya çok sert tepki

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın 'Barış Pınarı Harekatı' ve 'Kıbrıs Barış Harekatı' ile ilgili söylediği sözlere AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten çok sert bir tepki geldi. 

"BASİRETSİZLİK, SAYGISIZLIK"

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Barış Pınarı Harekatı’mıza karşı yaptığı açıklama basiretsizlik ve saygısızlıktır. Türkiye’yi terör örgütleriyle diyaloga davet etmek, Cumhurbaşkanı sıfatını taşıyan birine yakışmaz. Böyle bir sorumsuzlukla o makam yan yana durmaz."

"TERÖR ÖRGÜTÜNE KARŞI TEK BİR CÜMLE KURAMIYOR"

Sn Akıncı ayrıca Kıbrıs Türklerinin zulümden kurtulmasını sağlayan Kıbrıs Barış Harekatı’mızı da eleştirmiş. Cumhurbaşkanı olduğu ülkenin kurtuluşunu sağlayan bir harekatı eleştiren kişi konumuna düşmüştür"

Barış Pınarı Harekatı bir cinayet şebekesi olan terör örgütüne karşı yapılıyor. Sn Akıncı terör örgütüne karşı tek bir cümle kuramıyor ama teröre karşı mücadelemizi eleştiriyor. Bu açık bir saygısızlıktır."

"SOYKIRIM VE CİNAYET ŞEBEKESİNE KARŞI..."

Sn Akıncı, ülkemiz Barış Pınarı Harekatı ile bir cinayet şebekesine karşı mücadele ediyor. Size bu cinayet şebekesinin alçak saldırıları sonucu sadece son birkaç günde içinde bebekler de olan kaç vatandaşımızın, kaç askerimizin şehit olduğunu hatırlatırım.

Sn Akıncı size Kıbrıs Barış Harekatı’nın hangi soykırım ve cinayet şebekesine karşı yapıldığını hatırlatmak zorunda kalmamız da çok üzücüdür. Şehit olan arkadaşlarınızın hatırına bu basiretsiz ve saygısız dili kullanmamalıydınız.

 

KKTC CUMHURBAŞKANI NE SÖYLEMİŞTİ?

Akıncı, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, operasyona açık bir destek belirtmediği gibi, Kıbrıslı Türklere yönelik katliamlara son veren 1974 Barış Harekatı'nın da bir savaş olduğunu savundu.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı

"AKAN SU DEĞİL KANDIR"

Akıncı, "1974'te biz adına Barış Harekatı desek de bu bir savaştı ve akan da kandı. Şimdi Barış Pınarı desek de akan su değil kandır. Bu nedenle bir an önce dialog ve diplomasinin devreye girmesi en büyük dileğimdir" ifadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR 280 TÜMÜ
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim insanımıza garasakal olmicak laf ederler Kıbrıslılar ve kıbrısa giriş çıkışlara onca zor şartlar çıkardılar çalışma izin içinde halkı dine bir küfürleri var aklım durdu asla bizim insanımızı sevmezler bir polise kıbrısta düş pelt perişan gemi yada uçağa Türkiye deport adamlar birbirlerini asla satmaz Kıbrıslılar bir rüşvet döner akıllara zarar villarını arabalarını gör aklın ve mantığın almaz lüks de ne lükssün lüklüsünü yaşarlar asbank capital iktisat kooperatif Kıbrıslıların hesabındaki paraları gör oturur kalırsın kumarhanelerden gece kulüplerinden disco vesaiyire ne vergiler alınıyor akıl almaz üstüne Türkiye'mizden milyon milyon para alırlar maaşlarınıda
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    KKTC nin fırsatı olsa referanduma gider rumlarla tek devlet olup Türkiye yi satar anında. Görürsünüz, bu dediğim olacak, ha 50 yıl sonra ha 100 yıl sonra
    Cevapla
  • Kays 4 yıl önce Şikayet Et
    Tam rum gibi konuşuyor.
    Cevapla
  • Mahmut 4 yıl önce Şikayet Et
    Akıncı o katiller 74 de sizi keserken Anavatan gelmeseidi sen şimdi toprağın altında idin şimdi kalkmış abu sabuk konuşuyorsun demekki siz kuzey kıbrısı biz olmasak rumlara peşkeş çekeceksiniz. Yazıklar olsun siz eğer ülkemize gelirsen senin yüzüne tüküreceğim
    Cevapla
  • Vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    Orasida bizim degilmi orayada cumhuru biz secelim yada cumhur baskanimiz oraya vali atasin bu akinmidir nedir onu. Yetkilerine sahip olsun ama bizim cumhurbaskanimiza bagli olsun bukadar zor mu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR