Son dakika: Erdoğan: Topunuz gelseniz Türkiye etmezsiniz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde gazete, televizyon ve haber ajanslarının genel yayın yönetmenleriyle bir araya geldiği toplantıda, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, Arap Birliği'nin skandal bildirisine çok sert tepki gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.10.2019 19:00 GÜNCELLEME 13.10.2019 21:45 GÜNCEL
Son dakika: Erdoğan: Topunuz gelseniz Türkiye etmezsiniz
Son dakika: Erdoğan: Topunuz gelseniz Türkiye etmezsiniz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe Ofisi'nde, aralarında Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni Zahid Akman ve ÜLKE TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk'ün de bulunduğu gazete, televizyon ve ajansların yöneticileriyle bir araya geldi.

'TOPUNUZ GELSENİZ BİR TANE TÜRKİYE ETMEZSİNİZ'

Başkan Erdoğan, Arap Birliği'nin skandal bildirisiyle ilgili  ''Bu bölge şu anda Suriye’de bir Arap ükesi mi? Suriye kahir ekseriyetli Arap mıdır, Araptır. Terörün estiği bölge Arapların ağırlıklı olduğu bölge midir ? Öyledir. Yerlerinden edilen Arapları kurtarıyoruz. Rejim YPG PYD’yi de savunmuyor. Bütün bunlar ortadayken Arap Ligi hala Türkiye’nin aleyhine karar çıkartıyor. Sizin topunuz bir araya gelseniz bir tane Türkiye etmezsiniz. Ve biz şu andaki duruşumuzla her hangi bir ülke için değil mazlumların hakkını almak için bu mücadeleyi veriyoruz. Suriye’yi bölüp parçalamak isteyenlere karşı bu mücadeleyi veriyoruz.'' ifadelerini kullandı.



'HABER GÖNDERDİLER: GELİN BİZİ KURTARIN'

Sözlerine devam eden Erdoğan, ''Bu örgütlerin amacı Fırat’ın doğusunda bir terör devletini kurmaktır. Biz de buna müsade etmeyeceğiz. Burayı terk edecekler. Mümbiç ile alakalı tam Obama döneminde bize 90 günde Mümbiç’i bize teslim edeceklerdi. Ondan sonra sene devretti yine bir şey olmadı. Biz şimdi mecburen Mümbiç’e de operasyon yapıyoruz. Oradaki aşiretler bize haber gönderdi. Gelin bizi kurtarın topraklarımızı geri verin dediler. Biz alt yapı ve üst yapısını yapıp gerçek sahiplerine veriyoruz. Bizim hiçbir yerde işgal yapmamız söz konusu olmaz. Böyle bir şey aklımızdan geçmez.  Demokrafik yapıyla oynanıyor gibi laflar ediyor bazı batılı ülkeler. Öyle bir niyetimiz olsaydı bunu Cerablus’ta, Afrin’de yapardık. Bunu şu anda deseklediğiiniz terör örgütü yapıyor. Irak sınırına doğru yapıyorlar.'' dedi.



'AVRUPA MESAJI ALDI'

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin, "Dünyada ciddi bir kara propaganda var ve Avrupa'ya bu konuda uyarınız oldu. 'Bize işgalci derseniz kapıları açarız.' dediniz Avrupalılar mesajı aldı mı?  Rusya konusunda Lavrov'un açıklaması oldu. 'Türkiye'nin endişelerini anlıyoruz' dediler. Siz de Putin'le görüştünüz. Moskova'nın yaklaşımından memnun musunuz?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Avrupa bu mesajı aldı. Bayağı da sıkıntıları var. Mesaja en ciddi cevabı da Boyko verdi. Boyko'nun verdiği cevap 'Türkiye bize Brüksel'den daha yakın' dedi. 'Komşumuz' dedi. Dolayısıyla Avrupa Birliği bu konuşmalarına dikkat etmesi lazım' dedi. Bulgaristan Başbakanı. Herhalde bu önemli bir şey. Diğer soru Rusya'yla ilgili. Putin şu ana kadar takındığı tavırlar özellikle tabii Astana Süreci ve Birinci Soçi Mutabakatı ondan sonra Ankara-Tahran, tekrar döndük Soçi, sonra Ankara, şimdi önümüzde Tahran var. Bütün bu çalışmalarımızı başarılı bir şekilde yürüttük. Başarılı şekilde de yürütüyoruz. Bütün talimatlara Rusya'da uyulması hassasiyetini görüyorum. Bu noktada biz 24 saat içerisinde Sayın Putin'le herhangi bir sıkıntı olduğu anda görüşmelerimizi yapıyoruz. Atılması gereken adımları da beraber atıyoruz. Gerek Dışişleri, Savunma bakanlarımızın birbirleriyle görüşmeleri, gerek istihbaratımızın birbirleriyle görüşmeleri gayet uyumlu şekilde devam ediyor. Burada herhangi bir sıkıntı söz konusu değil."

'CEZAEVLERİNE YÖNELİK TEDBİRLERİMİZ VAR'


"2 terör örgütü var. Biri PKK/PYD, biri DEAŞ. Bugün duyum olarak geliyor. Kesinleşmiş bir şey yok. DEAŞ'lıları salıverdikleri söz konusu Rakka'nın kuzeyinde. DEAŞ'lıların serbest bırakılması gerçekleşmesi durumunda Türkiye'nin bir B planı var mı?" sorusu üzerine ise Erdoğan, "Şu anda cezaevlerine yönelik tedbirimiz var. Bu noktada gerek askerimizin gerekse Adalet Bakanlığımızın cezaevleriyle ilgili deneyimi ve tecrübesi burada da aynen uygulanacaktır. Yapacağımız işimiz o." dedi.

'BUNU BİLEREK YAPIYORLAR'

 

 

PYD'nin 785 DEAŞ'lı tutuklunun kaçtığını açıkladığına işaret eden Erdoğan, "Tabii, bunu bilerek yapıyor. Bu aslında bir dezenformasyondur. Bunu yapmak suretiyle şu anda Amerika'yı tahrik etmek istiyor veya Batı'yı tahrik etmek istiyor. Çünkü, İngiltere'yle konuştuğumda, yani Boris aynı şeyi söylüyor. Merkel ile konuşuyorum aynı şeyi söylüyor. 'Peki, bu DEAŞ'lıları falan ne yapacaksın?' falan gibi ifadeler kullanılıyor. Biz bu noktada, bu karar açıklandığı anda -ki bunun cevabını verecek olan bize Amerika'dır- derse ki 'Tamam biz teslim ediyoruz.' teslim ediyoruz dediği anda biz gerekli tedbiri alır ve bunu yaparız." diye konuştu.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 128 TÜMÜ
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    ..("PEYGAMBERİMİZİN VEDA HUTBESİNDE : Müminler! "Sözümü iyi dinleyiniz ve iyi belleyiniz. MÜSLÜMAN MÜSLÜMANIN KARDEŞİDİR ve böylece bütün Müslümanlar kardeştirler. Bir Müslüman kardeşinin kanıda, malıda helal olmaz. Ashabım! Muhakkak Rabbinize kavuşacaksınız. Oda sizi yaptıklarınızdan dolayı sorguya çekecektir. Sakin benden sonra eski sapıklıklara dönmeyiniz ve BİRBİRİNİZİN BOYNUNU VURMAYINIZ! Bu vasiyetimi burada bulunanlar bulunmayanlara ulaştırsın... OLABİLİR Kİ BURADA BULUNAN KİMSE, BUNLARI DAHA İYİ ANLAYAN BİRİSİNE ULAŞTIRMIŞ OLUR
    Cevapla
  • VaV 4 yıl önce Şikayet Et
    AB anladığı dil tehdittir, Kapıları açarız demek yetmiştir.
    Cevapla
  • FARKINDA MISINIZ? 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyadaki bütün insanların ve insani değerlerin en büyük düşmanı şeytani Siyonistlerdir. İnsanlar bunun farkına varıp Siyonistlerden ve onların SİYONİT YÖNETİCİLERinden kurtulmadıkça dünyadaki hiç bir insan hür olamaz, sömürülmekten kurtulamaz, huzur bulamaz!
    Cevapla
  • DAEŞ SORUN OLMAZ 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar DAEŞli varsa hepsinin kafasına sıkar sonra da gömeriz olur biter.
    Cevapla
  • türkoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    aynaya bakabiliyormusunuz lan kansızlar, harbiden soruyorum;kendinize saygınız kaldımı?müslüman olmak,adam olmak,bunlar size bişeyler hatırlatıyor mu?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR