Enkazdaki o paralar sonunda bulundu!

İstanbul Kağıthane’de yaklaşık 6 ay önce canlı yayında çöken 4 katlı binanın enkazında kalan ziynet eşyaları aylar sonra sahiplerine teslim edildi. “Hac param evdeydi” diyerek enkaz başında gözyaşı döken 57 yaşındaki Emine Dulkadir’in hac parası da sahibine teslim edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.10.2019 10:51 GÜNCELLEME 16.10.2019 10:53 GÜNCEL
Enkazdaki o paralar sonunda bulundu!
Enkazdaki o paralar sonunda bulundu!

Kağıthane’de 2 yıl önce temel kazısı yapılan inşaat alanının destek duvarı 22 Nisan 2019 günü yolun bir kısmı ile birlikte çökmüştü. Yaşanan çökmenin ardından tüm televizyonla canlı yayında iken çökme nedeniyle tedbir amaçlı tahliye edilen 4 katlı bir binada yıkılmıştı. Binanın yıkılmasının ardından yanındaki bina da yıkılma tehlikesi altında olduğu için ekipler tarafından kontrollü bir şekilde yıkılmıştı.

 

 

“HAC PARAM KALDI”

Canlı yayında çöken bina ekipler tarafından hızlı bir şekilde boşaltıldığı için bina sakinleri eşyalarını bırakmak zorunda kalmıştı. Binanın boşaltılması sırasında evinde olamayan 57 yaşındaki Emine Dulkadir, günlerce inşaat alanından ayrılmayarak, “Ekmek paramı dahi alamadım. Altınlarım ve hac param evde kaldı. Her şeyi kaymakamlığa bildirdik” demişti.

 

 

PARALARI TESLİM EDİLDİ

Binanın ile apartmanı olduğunu ve hemen herkesin paralarını evinde sakladığını söyleyen bina sakinleri ekiplerin kendilerine paralarının teslim edileceği güvencesini alana kadar inşaat alanını terk etmemişlerdi. Bina sakinlerinin ziynet eşyalarının bulunması için inşaat alanında titizlikle çalışan belediye ekipleri, aylarca süren çalışmanın ardından Emine Dulkadir’e ait paraları önceki günlerde buldu. Paraların bulunduğu yeri ve miktarını fotoğraflayan ekipler daha sonra da Dulkadir’in paralarını teslim etti. Uzun süre titizlikle devam eden çalışmalar, Dulkadir ailesi ve diğer bina sakinlerinin paralarının teslim edilmesinin ardından moloz kaldırma çalışmalarına geçildi.

YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • İbraam 4 yıl önce Şikayet Et
    Teyzeye bak dolar milyoner. Paranı bulanlarada hacta dua etmeyi unutma
    Cevapla
  • viyana 68 4 yıl önce Şikayet Et
    müslümanın haccına umresine karışanlar paranı sudı arablara yedirme diyenler kendileri yahudi maymunu olmuş her haltına para veriyorlar ama ona gelince....mazeret bol
    Cevapla
  • Yiğit 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne yani sen her yahudi haltına paranı vermiyormusun senin şuan onlardan ne farkın var ? Yediğimiz içtiğimiz kullandığımız en az 5 tane şey yahudilerden geçiyor.
    Cevapla
  • Zeyp 4 yıl önce Şikayet Et
    Hac farizasını yerine getirmek için yolculuğa güç yetişmek gerekliliği vardır. Zengin olana farz diye bir şey yok.
    Cevapla
  • rmzn 4 yıl önce Şikayet Et
    Uçağa bindim mi 3 saatte oradasın!
    Cevapla
  • Göktürk 4 yıl önce Şikayet Et
    Hacc farzdır. Sunnet olsa hadi gitmeyelim. Ama farz. Bu farza niyet etmiş yapmak zorunda. Hz.huseyini katleden Yezid bin Muaviye hükümdarken varken bile müslümanlar hacca gidip gelirdi
    Cevapla
  • Seyfullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Kalleş suudlara ömrünüzün birikimini yedirin sonra ağlaya ağlaya geri gelin. Olum Allah her yerde.
    Cevapla
  • nalazogli 4 yıl önce Şikayet Et
    lazogli hac farz dostum kendine gel
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR