TRT World'e sansür uygulamışlardı!Fahrettin Altun'dan Twitter'a kınama

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter'ın TRT World'e sansürüne ilişkin "İngilizce yayın yaparak sesimizi dünyaya duyuran TRT World kanalının Twitter hesabı sansürlenerek uluslararası kamuoyunun haber alma hakkı ihlal edildi. Şirkete yaptığımız uyarılar neticesinde bu saldırı püskürtülmüştür" dedi

ABONE OL
GİRİŞ 16.10.2019 23:26 GÜNCELLEME 16.10.2019 23:26 GÜNCEL
TRT World'e sansür uygulamışlardı!Fahrettin Altun'dan Twitter'a kınama
TRT World'e sansür uygulamışlardı!Fahrettin Altun'dan Twitter'a kınama

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TRT World'ün Twitter hesabının sansürlenerek uluslararası kamuoyunun haber alma hakkının ihlal edildiğini söyledi.

 

Altun, yaptığı açıklamada, son günlerde sosyal medya platformlarında Türkiye'nin itibarsızlaştırması amacıyla kapsamlı ve koordineli bir saldırı gerçekleştirildiğini belirterek, "İngilizce yayın yaparak sesimizi dünyaya duyuran TRT World kanalının Twitter hesabı sansürlenerek uluslararası kamuoyunun haber alma hakkı ihlal edildi. Şirkete yaptığımız uyarılar neticesinde bu saldırı püskürtülmüştür." diye konuştu. 

"EN SERT BİÇİMDE KINIYORUZ"

 

Altun, "Bu vesileyle FETÖ iltisaklı bir teröristin sosyal medya paylaşımlarını takipçileriyle paylaşan Twitter CEO'su Jack Dorsey'i en sert biçimde kınıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Bu tür dezenformasyon kampanyalarına, yalan haberlere ve saldırılara daha dayanıklı hale gelmek için dost ve müttefik ülkelerle iş birliğini geliştireceklerini vurgulayan Altun, "Bu kapsamda yarın İstanbul'da Pakistan ve Malezyalı yetkililerle bir toplantı gerçekleştirerek, ortak televizyon kanalı projesini değerlendireceğiz." dedi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR