Ordulular Yenikapı'da buluştu!

İstanbul'da, Ordu Tanıtım Günleri'nin dokuzuncusu düzenleniyor. 3 gün sürecek etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

ABONE OL
GİRİŞ 18.10.2019 15:21 GÜNCELLEME 18.10.2019 19:57 GÜNCEL
Ordulular Yenikapı'da buluştu!
Ordulular Yenikapı'da buluştu!

Valilik himayesinde, Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Dernekler Federasyonu (ORDEF) işbirliğiyle 17 Ekim'de başlayan Ordu Tanıtım Günleri tüm hızıyla devam ediyor. Etkinlik 20 Ekim'de sona erecek.



"Ordu Burada İstanbul'da" sloganıyla İstanbul Yenikapı Sahili Etkinlik Alanı'nda Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi, 19 ilçe belediyesi ile çeşitli kurum ve kuruluşların stantlarının yer alıyor.

 

 

Ordu Tanıtım Günleri'nde Ordulu siyasetçi, bürokrat, sanatçı, akademisyen, sporcu, iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının da bulunduğu etkinlik boyunca konser, halk oyunları gösterileri ve sürpriz etkinlikler yer alıyor.



BAŞKAN HİLMİ GÜLER DE KATILDI

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Ordu Tanıtım Günleri’ne katılarak, "İlçelerimizi, kültürümüzü, sanatımızı İstanbul’daki diğer vatandaşlarımıza tanıtacağız” dedi.

İstanbul Yenikapı'da organize edilen Ordu Tanıtım Günleri başladı. Açılışa katılan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler stantları tek tek gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşların Ordu Büyükşehir Belediyesinin tanıtım standına ilgisi yoğun oldu. Stantta Ordu’nun yöresel tatlarından olan fındık, tereyağı, mısır ekmeği, bal gibi pek çok ürün ziyaretçilere tanıtıldı. Ordulu olan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken de standı ziyaret etti. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler’e Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken tablo hediye etti.

“Ordu günlerinde hasret gidereceğiz”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, “Ordu’yu İstanbul’a getirdik. Çünkü İstanbul’da da Ordu’da olduğu kadar hemşerimiz var. Ordu günlerinde hasret gidereceğiz. İstanbul’daki Ordu’lu hemşeri nüfusumuz bazen 2’nci bazen 3’ncü sırada oluyor. Büyük bir Ordulu kitlesi var. Onlar yazın fındık için Ordu’dalardı. Şimdi de biz İstanbul’a geldik. Burada ilçelerimizi, kültürümüzü, sanatımızı İstanbul’daki diğer vatandaşlarımıza tanıtacağız. Dolayısıyla bizim için son derece mutluluk verici bir olay burada büyük bir kültür birikimi var. Bölgesel zenginliklerimizi Ordu’nun zenginliğini yiyeceklerini aynı zaman da sanat değerleri göstereceğiz. Ordu Belediyesi’nin 1930’dan beri devam eden bir yapısı var. Ordu’da sanata büyük önem veriliyor. Şiir, müzik aynı zamanda tarihi eserler açısından büyük bir zenginliğimiz var. Bu birlikteliği İstanbullumuza sunmak istedik. Bizim için mutlu bir gün” diye konuştu.

“Ordu’ya gidip geldikten sonra burayı bir daha gezmek istiyorum”

Edirneli Remziye Karaağaç, “Harika bir ortam harika bir güzellik Ordu’ya hiç gitmedim ama burayı gördükten sonra Ordu’ya gitmek istiyorum. Ordulu değilim şahsen Edirneliyim ama burayı gördükten sonra Ordu’ya aşık oldum. Önümüzdeki yaz Ordu’ya gidip geldikten sonra burayı bir daha gezmek istiyorum. Çünkü doğasını güzelliklerini kişilerini İstanbul’da yaşayan Ordulu ailelerden biliyorum. Ordu’ya birebir gidip her şeyi ile yaşamak istiyorum” dedi.

“Değişik tatlar tatmak için Ordu’ya gidemiyorsunuz ama Ordu ayağınıza geldi”

Siirtli Murat Levit ise “İstanbul’da böyle şeyler olması çok güzel. Orduluların buraya gelip kendi yöresel ürünlerini getirmesi çok güzel çünkü insanlar devamlı Ordu’ya gidemiyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz. Açılıştan sonra Ordu’nun yöresel ürünlerinden alacağız” ifadelerini kullandı.

ÜNYE BELEDİYE STANDINA YOĞUN İLGİ

Ordu Tanıtım Günleri’nde Ünye Belediyesi tarafından hazırlanan stant yoğun ilgi görürken Ünye manyetik kumu katılımcılara tanıtıldı.



Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, standı ziyaret eden başta Ordu Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Geylani, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, AK Parti Ordu Milletvekilleri Şenel Yediyıldız, Metin Gündoğdu, Ergün Taşcı ve Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan olmak üzere, misafirlere manyetik siyah kum hakkında yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Tavlı ayrıca, Ünyeli Jeofizik Mühendisi Orhan Yiğit tarafından manyetik kumdan yapılan kolyeleri misafirlere hediye etti. Stantta ziyaretçilere, Ünye su böreği, burma tatlısı ve fındık ikramında da bulunuldu.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 3
  • vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    Gölköy'lü doktorum var. acaba o da geldimi oraya ?
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Unyenin yamalı yollarınada bekliyoruz..
    Cevapla
  • fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    ohooo ondan bizdede var
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR