Pence ısrar etmişti...Erdoğan'dan dikkat çeken 'güvenli bölge' vurgusu

ABD ile Türkiye arasında varılan Barış Pınarı Harekatı mutabakatı sonrası ABD Başkan Yardımcısı Pence'in konuşmasında ısrarla 'tampon bölge' ifadelerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan göndermeli mesaj geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin yaptığı Twitter paylaşımında "GÜVENLİ BÖLGE" ifadelerini büyük harflerle yazdı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.10.2019 22:26 GÜNCELLEME 19.10.2019 09:49 GÜNCEL
Pence ısrar etmişti...Erdoğan'dan dikkat çeken 'güvenli bölge' vurgusu
Pence ısrar etmişti...Erdoğan'dan dikkat çeken 'güvenli bölge' vurgusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence başkanlığında gerçekleştirilen heyetler arasın toplantı sonrası Barış Pınarı Harekatı'na ara verilerek 120 saat içerisinde terör örgütü YPG/PKK'nin bölgeden çekilmesi kararlaştırıldı.

 

 

ABD Başkan Yardımcısı Pence, toplantı sonrası yaptığı açıklamada YPG/PKK ile bağlantı içinde olduklarını ve onların bölgeden çıkacaklarına dair kendilerine güvence verdiğini vurgulayarak "Bu anlaşma, Suriye'deki Kürtlerin ve Türkiye'nin çıkarına olacaktır. Bu bölgede uzun vadeli bir tampon bölge oluşturulacak ve barış ve istikrarın sağlanması mümkün olacaktır." dedi.

"BU BİR ATEŞKES DEĞİLDİR"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise "Müzakerelerde Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetli liderliği sonucunda istediklerimizi aldık. YPG'nin ağır silahlarının toplanması, mevzilerinin ve tahkimatlarının imha edilmesi hususlarında mutabakat sağladık. PKK/YPG'nin 120 saat içinde çıkması için Barış Pınarı Operasyonuna ara vereceğiz, bu bir ateşkes değildir. Ancak terör unsurlarının çıkmasından sonra operasyonu durdurmamız söz konusu olacaktır." açıklamasında bulundu.

 

 

ABD Başkan Yardımcısı Pence, konuşmasında ısrarla ateşkes ve tampon bölge (buffer zone) ifadeleri üzerinde durdu.

ERDOĞAN GÜVENLİ BÖLGE'Yİ BÜYÜK HARFLERLE YAZDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün ABD Başkanı Trump ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada "GÜVENLİ BÖLGE" ifadelerini büyük harflerle yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşımında "Başta Suriye’nin kuzeyinde tesis edeceğimiz GÜVENLİ BÖLGE çalışmaları olmak üzere, bölgemizin huzur, refah ve istikrara kavuşması için ortak çabalarımızın sürmesini temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • izmir-doğru söyler 4 yıl önce Şikayet Et
    içimizde pkk yı destekleyen pkk ya yardım eden 10 bin sanatçı-iş adamı ve hdp liler hapise tıkmadan terör bitmez.
    Cevapla
  • hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel tespit. Vatandaş olarak bizimde sorumluluğumuz var, Şu anda bunlardan birinin filmi oynuyor bu filimlere, konserlere ve tiyatrolara gitmeyerek destek olabiliriz devletimize.
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 4 yıl önce Şikayet Et
    ırak ve suriyedeki 20 bin pkk lıyı öldürmeden gebertmeden asla güvenli bölge olmaz daeş-temizlemeden güvenli bölge olmaz
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Parantez icinde ıngılizcesi de yazsa ne guzel olurdu
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD'nin yeni FİLİSTİN PLANINDA "Filistin ordusu yok, İsrail işgal ettiği bölgeler ve yerleşimler cebinde kalacak, İsrail kıyıma devam edebilecek"....... Bu SUUDİLER'İN, BAE ve MISIR'ın yani "ABD ve İsrail şakşakçılığı devam ediyor".....Suudi Arabistan'da Dini otoriterler "İsraille savaşmak caiz değildir" diye fetva veriyorsa gerisini siz düşünün artık??? Allah sizi nasıl biliyorsa öyle yapsın..
    Cevapla
  • Adem 4 yıl önce Şikayet Et
    Disardaki düşmanları her türlü halt ederiz fakat içimizdeki düşmanları ne yapacagiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR