Son dakika:Türkiye'den tarihi açıklama! Rusya'ya cevap, o ülkeye rest!

Son dakika haberi: Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'nin kuzeyinde oluşturulması planlanan güvenli bölge için büyük bir kararlılık ortaya koydu. Rusya ile yapılan mutabakatın ardından Mevlüt Çavuşoğlu,"Kamışlı şehri rejim unsurlarıyla karşı karşıya gelmememiz bakımından ortak devriye konusunda Kamışlı'yı hariç tuttuk. Bu bölgeden de YPG'lilerin çekilmeyeceği anlamına gelmez." açıklamasında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 23.10.2019 16:06 GÜNCELLEME 23.10.2019 16:07 GÜNCEL
Son dakika:Türkiye'den tarihi açıklama! Rusya'ya cevap, o ülkeye rest!
Son dakika:Türkiye'den tarihi açıklama! Rusya'ya cevap, o ülkeye rest!

Son dakika | Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ve Rusya ile yapılan tarihi mutabakatların ardından oluşturulması planlanan güvenli bölge, Barış Pınarı Harekatı, Rusya ile anlaşma ve daha birçok önemli konuda açıklamalarda bulundu.

 

 

Gelen son dakika haberine göre; Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye'nin ABD ve Rusya'yla Suriye konusunda vardığı mutabakatların siyasi başarı olarak tarihe geçtiğini söyledi.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

 

 

Türkiye 5 gün içinde dünyanın en büyük iki gücüyle masada anlaşmaya varmıştır mutabakat sağlamıştır. Siyasi başarı olarak da tarihe geçmiştir. İki ülke ile iki mutabakatın sağlanması önemlidir. Teröre karşı harekat başlattık. Burada da tepkiler olmuştu ama bu süreçte hepsinden daha fazla tepkiler oldu..

ABD VE RUSYA HAREKATIN MEŞRUİYETİNİ KABUL ETTİ

Büyük bir oyunu bozduğumuz için kurulacak terör devletini engellediğimiz için bu tepkile gelmeye başladı. Dünyanın en büyük iki ülkesi Barış Pınarı Harekatı'nın meşruiyetini kabullenmiştir. Herhangi bir terörist unsur karşımıza çıkarsa onları etkisiz hale getiririz. Suriye'nin sınır ve toprak bütünlüğüne bağlıyız. Burada bu statüko şu anda muhafaza edilecektir siyasi bir çözüme kadar. YPG'li teröristler sınırın 30 kilometre altına gönderilecek.

150 SAATTE 30 KM

Teröristler 150 saatte sınırın 30 kilometre altına çekilecek. Kobani'den Irak sınırına kadar 10 kilometre derinlikte ortak devriyeler 150 saatin sonunda başlayacak. Bir tek istisnası var Kamışlı şehri rejim unsurlarıyla karşı karşıya gelmememiz bakımından ortak devriye konusunda Kamışlı'yı hariç tuttuk. Bu bölgeden de YPG'lilerin çekilmeyeceği anlamına gelmez. : "Buralarda (Suriye'nin kuzeyi) nüfusun çoğunluğu Arap. Yönetimde Araplar olacak. Kürtler varsa onlar da yönetimde olacak."

TERÖR DEVLETİNİN KURULMASI ENGELLENDİ
Münbiç ve Tel Rıfat'tan da YPG'liler tamamen çıkarılacak. Bu harekat ve çalışmalar teröristlerin kurmak istediği terör devletinin önüne geçmiştir engellenmiştir. Göçmenlerin evlerine dönme konusunda önemli bir adım atılmış oluyor. Önemli olan bu teröristlerin çıkmasıydı. Güvenli bölgede yerel yönetimler oluşturulacak. Güvenli bölgede demografik mühendislikler sona ermiş olacak.

Son dakika: Mevlüt Çavuşoğlu'nun konuşmasından

Türkiye'den anlaşma sonrası çok sert açıklama: Kraldan çok kralcı

REJİM AÇIKLAMASI

(Barış Pınarı Harekatı) Suriye'nin geleceği için dönüm noktası oldu. Adana mutabakatı geçmişte PKK'ya karşı yapılmıştı. Bizim rejimle doğrudan bir temasımız yok istihbari temas olur.

Şu andaki rejimin Adana Mutabakatı'nı istese de uygulama kapasitesi yok otoritesi yok boşluklar var. Göçmenler kendini güvende hissediyorsa dönüyor.

''ÖNEMLİ OLAN HERKESİN MUTABAKATA BAĞLI KALMASI''
Göçmenlerin dönüşü için Rusya ile birlikte çalışacağız. Üç Avrupa ülkesi ile bir araya gelme ihtimalimiz var. Sahada ve masada üzerimize düşeni yapacağız. Önemli olan burada iyi niyetin olması ve herkesin mutabakata bağlı kalması. Mutabakatla Rusya ile işbirliğimiz adeta taçlanmıştır.

RUSYA İLE ORTAK DEVRİYE
10 kilometre derinlikte ihtiyaç duyulan yerde yürütülecek. Ortak devriyede zaman sınırı yok, çözüm oluncaya kadar. Devriye, Suriye'de siyasi çözüm oluncaya kadar sürecek.''

Anlatma konusunda sıkıntımız yok. Biz dengeleri son 1,5 yıldır değiştirdik. Önce Fırat Kalkanı sonra Zeytindalı en son Barış Pınarı Harekatı ile dengeler tamamen değişti. Sahada varsanız masada da varsınız. Haklıyız vicdanen rahatız. Dengeleri değiştirdik.

''PKK EŞİTTİR KÜRTLER' DEMEK KÜRT KARDEŞLERİMİZE KÜFÜRDÜR''
Kürtlerle teröristleri iyi ayırt etmemiz lazım. 'PKK eşittir Kürtler' demek Kürt kardeşlerimize hakarettir küfürdür.

RUSYA'NIN 'TÜRK ORDUSU EZER' AÇIKLAMASINA YANIT

(ABD Dışişleri Bakanı) Pompeo dün beni aradı ve ABD askeri birimlerinin bizim askeri makamlarımıza yazılı olarak YPG unsurlarını çıkarttık bilgisini teyit etti. Ben de şunu söyledim sahada karşımıza terörist çıkarsa temizleriz. Dün Putin de 'Biz YPG/PKK'ya güçlü ültimatom vereceğiz. Çekilmezse siz gereğini yaparsınız' dedi. Rusya hemen sözünü yerine getirmeye başlamış bu önemli.

TERÖRİSTLERLE KİM İŞ TUTARSA GEREĞİNİ YAPARIZ

YPG/PKK kimle iş tutarsa tutsun biz gereğini yaparız. Bu FETÖ olur onunla da mücadelemizi devam ettiriyoruz. Aynı şekilde DAEŞ ile mücadelemizi sürdüreceğiz. Rejim ile YPG/PKK işbirliği yapabilir.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

EN ÇOK ÜZÜLEN İSRAİL

ABD'nin rolü ne olacak? ABD bizim bu bölgelerden çekiliyor ama Irak'ın batısına geçecekleri görülüyor. Bugüne kadar YPG'ye verdikleri silahların bir çoğunu Irak üzerinden getirdiler. Burada PKK/YPG terör örgütü kurmalarının amacı İran buralara gelmesin. Bunu İsrail istiyor. Bu süreçte en çok hayal kırıklığına uğrayan ülke İsrail. ABD bundan sonra Suriye'de bir siyasi çözüme bizim gibi katkı sağlasın. Trump tamamen çekileceklerini söylüyor ama bir grubun yoğun kampanya yürüttüğünü görüyoruz. Artık YPG/PKK ile istedikleri yakın işbirliğini sürdüremeyeceklerdir.

''SURİYE MİLLİ ORDUSU ÇOK BÜYÜK KATKI SAĞLADI''
Suriye Milli Ordusu eski adıyla Özgür Suriye Ordusu önceki harekatlarda da bu harekatta da çok büyük katkı sağlamışlardır. Bu insanlar kendi topraklarına dönme mücadelesi veriyorlar. 70 civarında şehit var.''

DEAŞ SORUNU

DAEŞ'in canlanmasını en çok biz istemeyiz. Hiçbir ülke Irak'ı kastetmiyorum DAEŞ'li teröristlerle göğüs göğüse çarpışmamıştır. DAEŞ'in canlanma iddiası ellerinde tuttukları bir kart. Yabancı terörist savaşçıları ülkelerine geri göndermek gerekiyor. 125'ten fazla ülkeden yabancı terörist savaşçı gelmiş. Herkes kendi vatandaşını alsa ülkesinde yargılasa meselenin çok büyük bir bölümü çözülür. Teröristlerin salınması mümkün değil. Çünkü saldığın zaman önce bize saldırır. Bizim harekatımız herkesi yumuşatmaya başladı.

BARIŞ PINARI HAREKATI SÜRECEK Mİ?
Dün bazı tereddütler vardı. Hulusi Paşa sahadan aldığı bilgileri aktardı. ABD'den tamamen çektik mektubu geldi. Bilgilerin değerlendirmesiyle bu karar alındı. Buradan çekileceğimiz anlamına gelmez burada varız. Yerleşik statüko muhafaza edilecektir.

'TERÖR KALINTISI VARSA TEMİZLERİZ
Terör kalıntısı varsa temizleriz. Güvenli bölge oluşturulması lazım. Mültecilerin dönmesi için gerekli zeminin oluşturulması lazım. Teröristlerin sığınakları mühimmatları tuzakları var bunların temizlenmesi lazım silahlar varsa el konulması lazım. Daha yapılacak çok iş var. Harekat durdu her şey bitti anlamına gelmez, sahada varız. Afrin ve El Bab'da ne yapıyorsak burada onu yapacağız.

 

Türkiye-Rusya anlaşması sonrası Trump'tan flaş açıklama

.

 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 26 TÜMÜ
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    hangi ülkeye rest yapılmış ??????????????
    Cevapla
  • Analız 4 yıl önce Şikayet Et
    Eset efendı sende kaybettın bukemedıgın elı opeceksın .
    Cevapla
  • melik 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne değerli YPGeymiş!
    Cevapla
  • ŞİMDİLİK 4 yıl önce Şikayet Et
    HAREKATIN SONUÇLARI: Cephede yenilen ve ateşkes isteyen ABD’nin çekildiği yerler Ruslara kaldı! Ordumuzun girdiği TelAbyad ve ResulaAyn’da Türkiye hakim oldu. Bunların dışında kalan 32km'lik alan+TelRıfat+Menbiç ilçeleri ve buralardaki YPG'lilerin canları ve silahları, ABD tarafından güya kendi müttefiki olan ve cephede kazanan Türkiye'ye değil, güya düşmanı olan ve cephede olmayan Rusya'ya devredilmiş oldu. ABD ve Rusya’nın Suriye’yi paylaşmak konusunda birlikte çalıştıkları kesinleşti. ÇIKARILACAK DERS: Askerinin girdiği yer senindir, girmediği yer başkasınındır, gerisi teferruattır. Türk Askeri İdlib’e en azından 35km girmezse, İdlib de yavaş yavaş tamamen Rusya hakimiyetine girer.
    Cevapla
  • garip 4 yıl önce Şikayet Et
    Vah vah ne kadar kötüsünüz chp önümüzdeki secimlerde ümidini suriyeliler üzerinden pravakasyona bağlamıştı şimdi suriyeliler gidecek chp ne yapacak kimi nasıl kandıracak vah vah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR