Bakan Ersoy: Cumhurbaşkanımız sanata büyük destek veriyor

56'ncı Antalya Altın Portakal Film Festivali, kortejin ardından açılış töreniyle devam etti. Törene katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Türkiye'nin en önde gelen sanat organizasyonlarından biri haline geldiğini belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 26.10.2019 23:42 GÜNCELLEME 26.10.2019 23:52 GÜNCEL
Bakan Ersoy: Cumhurbaşkanımız sanata büyük destek veriyor
Bakan Ersoy: Cumhurbaşkanımız sanata büyük destek veriyor

Ersoy, 56'ncı kez gerçekleşen Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne emek veren ve katkı sunan herkese teşekkürlerini sunup, salondaki tüm sanatçıları selamladı. Sinemanın, akılda kalıcı ve uzun süreli etkisiyle bilgi ve düşüncenin aktarımında benzersiz bir başarı sağladığını ifade eden Ersoy, "Bu güç, dünyanın en çok ihtiyaç duyduğu, toplumların birbirini tanıması ve anlaması noktasında çok değerli faydalar sunabilecek potansiyele sahiptir. Dünya sinemasından seçkin konuklarla sinemacılarımızın bir araya getirildiği bu tür organizasyonlar, ortak üretimlerin gerçekleşmesine yardımcı olurken, kültürel anlamda da ülkeleri birbirine yaklaştırmaktadır" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, törende oyuncu Selma Güneri'ye onur ödülünü verdi.

 

 

YERLİ FİLM İZLEYİCİSİ ARTTI

Dünyada yüzlerce milyar dolarlık bir sektörün merkezi olan sinemanın, muazzam bir ekonomik hareketliliği ve kazancı beraberinde getirdiğini belirten Ersoy, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

 

"Sanat hiçbir zaman maddiyatla ilgili olmamıştır. Ancak sanatın sonuçlarından biri de ekonomik olarak toplumun refahına sunduğu katkıdır. Oluşturduğu istihdam sinemaya bağlı ortaya çıkan ve gelişen yan sektörler ve de etkili tanıtım gücüyle turizme etkisi sinemayı önemli bir konuma getirmiştir. Böylesi kazanımlar sunan bir sanat dalının en doğru ve güçlü şekilde desteklenmesi önemlidir. Bu noktada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sanata ve sanatçıya duyduğu ve verdiği değer, hem çalışmalarımızda güç hem de amaçlarımıza ulaşmada büyük bir destek olmaktadır. 2002 yılında günümüze devletimizin sürdürdüğü destek politikalarıyla sağlanan gelişim ortadadır. Vizyona giren yerli film sayısı 2002 yılında 9 iken, 2018 yılında 180 olmuş, 2002 yılında 2 milyon olan yerli film izleyici sayısı, 2018 yılında 4 milyonu aşmıştır."

İZLEME ORANI YÜZDE 63

Türk milletinin kendi sanatçısının ve yapımcılarının en büyük destekçisi olduğunu kaydeden Bakan Ersoy, "Türk filmlerinin izlenme oranı yüzde 63 seviyelere ulaşarak, bu alanda Avrupa'nın ilk sırasına yerleşmesini sağlamıştır. Dünyanın en önemli festivallerinde Türk filmlerinin elde ettiği başarılar ve kazanılan ödüller, ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağlamaktadır. Bunun yanında 150'den fazla ülkeye ihraç edilen dizi filmlerimiz yaklaşık 350 milyon dolarlık ihracat büyüklüğüne ulaşarak, dünyada ikinci sıraya yerleşmiştir. Gelinen bu noktanın çok daha üstüne çıkmamızı sağlayacak kapsamlı destekleriyle Cumhurbaşkanımızın kıymetli katkılarıyla Ocak 2019'da çıkardığımız yeni sinema kanununu sektörün faydasına sunduk. Bu kanunla sinema sektörüne sanatsal ve estetik olarak önemli katkı sağlayan filmlerin, salonlarda kendilerine yer bulabilmelerini ve daha çok seyirciyle buluşturulması için yerli film gösterim desteğini de hayata geçiriyoruz. Ayrıca teknik alt yapısı, iş gücü kapasitesi olan ülkemizin, önemli film çekim merkezlerinden biri olabilmesi için yabancı film yapım desteği vermeye başlıyoruz. Bunların yanında dizi film desteği ortak yapım desteğiyle birlikte destek verdiğimiz tür ve alan sayısının 13'e ulaştığını belirtmek isterim" diye konuştu.

YORUMLAR 1
  • Mehmet Akif 4 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaskanimiz, en düsük emekli maaslarina büyük bir zam yapsa iyi olur. Parasizliktan sinema tiyatro vesaire gibi yerlere korkar olduk.Bir dahaki ay kac lira elektrik faturasi gelir diye korkuyoz.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR