27 Ekim şuan saat kaç? Türkiye'de kış saati uygulamasına geçiş...

Saatler neden geri alındı? Telefonların ve teknolojik ürünlerin saatleri otomatik geri almasıyla birlikte kafa karışıklığı söz konusu oldu. Avrupa ülkeleri yaz saatin uygulamasında kış saati uygulamasına geçiş yaptı. Gün ışığından yararlanmak adına ülkemizde 3 senedir saatleri geri alınmıyordu. Peki 27 Ekim itibariyle şuan saat kaç? Kış saat uygulaması başladı mı?

ABONE OL
GİRİŞ 27.10.2019 09:39 GÜNCELLEME 27.10.2019 09:39 GÜNCEL
27 Ekim şuan saat kaç? Türkiye'de kış saati uygulamasına geçiş...
27 Ekim şuan saat kaç? Türkiye'de kış saati uygulamasına geçiş...

Saat kaçı gösteriyor? 27 Ekim pazar günü itibariyle kış saati uygulamasına geçen akıllı telefonlar ve ürünlerde saatler geri alındı. Hal böyle olunca teknolojik aletlerin ''saat uygulaması'' bölümü otomatik olarak kendini kış saati uygulamasına aldığı için vatandaşlar saat karmaşası içine girdi. Alınan resmi kararla birlikte saatlerin geri alınmadığı kısa süre içerisinde ortaya çıktı. Peki şuan saat kaç olmalı? İşte yaz saati ve kış saati uygulamasıyla ilgili bilinmesi gerekenler...

 

TÜRKİYE SAATLER GERİ ALINDI MI? KIŞ SAATİ UYGULAMASINA GEÇİŞ...

Avrupa ve birçok ülkede kış saati uygulamasıyla birlikte saatler 1 saat geri alındı. Türkiye'de akşam vakitlerinde gün ışığından yararlanma süresini uzatmak için üç yıldır kullanılmıyordu. Aynı uygulama 27 Ekim 2019 pazar günü itibariyle uygulanmaya devam etti. Fakat akıllı telefonlarda saatler 1 saat geri alındı. Otomatik olarak yapılan bu güncelleme kafaları karıştırdı. Yapılan açıklamalar neticesinde Türkiye'de saatleri geri alınması söz konusu olmadığı ortaya çıktı.

 

28 Ekim saatlerin kaç olduğunu öğrenmek istiyorsanız tıklayınız

ÜLKELER KIŞ SAATİ UYGULAMASINI KALDIRIYOR

AB'nin 28 üye ülkesinde 1981'de yapılan bir düzenlemeyle her yılın mart ayının son pazar günü saatler bir saat ileri alınırken, ekim ayının son pazar günü de bir saat geriye alınıyor. Yeni düzenlemeye göre, AB üyesi ülkeler Nisan 2020'ye kadar yaz veya kış saati arasında kalıcı bir tercihte bulunacak ve 2021 yılından itibaren mevsimsel saat uygulamasına son verecek. O nedenle Avrupa'da saatler son kez değişime gidiyor olabilir.

Hangi ülkelerde tek tip saat uygulamasına geçti?

Şuan dünyada TürkiyeRusyaİzlanda ve Beyaz Rusya gibi ülkeler yaz saati uygulamasına son vererek tek tip bir uygulama üzerinden devam ediyor.

TELEFON VE BİLGİSAYARLARDA SAAT AYARI NASIL YAPILIR?

iPhone için;

Sırasıyla Ayarlar > Genel > Tarih ve Saat > bölümüne girin. Ardından "Otomatik Ayarla" özelliğini devredışı bırakın ve manüel olarak saatini geri alın

Android için;

Sırasıyla Ayarlar > Tarih ve Saat bölümüne girin. Yeni ekranda yer alan "Otomatik tarih ve saat" ile "Otomatik saat dilimi" ayarlarını pasif konuma getirin ve manüel olarak saatini geri alın

Bilgisayar için;

Ekranın sağ alt köşesindeki saat simgesine tıklayın.

Tarih ve saat ayarlarını değiştir bağlantısına gidin.

Tarih ve Saat sekmesinde Saat dilimini değiştir butonuna tıklayın.

Saat Dilimi Ayarları penceresinde listeden bulunduğunuz veya size en yakın olan şehri seçin (bölge, ülke).

Tamam butonuna tıklayın.

YORUMLAR 2
  • Adamın Biri 4 yıl önce Şikayet Et
    Ayarlarla bu kadar oynamaya gerek yok. Cihazı +3 dilimine alın ve yaz saati otomatik ayarlama seçeneğini iptal edin yeterli. Üstelik saat ayarınız manuel olması halinde hata verebilirken bu yöntemde saat ayarı bozulsa da cihaz saati internet ile güncelleyecektir.
    Cevapla
  • Asım 4 yıl önce Şikayet Et
    Namaz vakitlerine göre yeni bir saat düzenine geçelim, zaman kullanımı en iyi halini alır.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR