Rusya ile Güvenli Bölge çalışmalarında birinci gün tamamlandı

Milli Savunma Bakanlığı, Rusya ile varılan Soçi mutabakatı çerçevesinde yapılacak faaliyetleri planlamak üzere Ankara’ya gelen Rus Askeri Heyeti ile birinci gün çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.10.2019 20:19 GÜNCELLEME 28.10.2019 21:01 GÜNCEL
Rusya ile Güvenli Bölge çalışmalarında birinci gün tamamlandı
Rusya ile Güvenli Bölge çalışmalarında birinci gün tamamlandı

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyinde oluşturulması planan Güvenli Bölge kapsamında 22 Ekim'de Rusya ile varılan Soçi mutabakatı çerçevesinde Ankara'ya gelen Rus askeri heyet ile birinci gün çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

 

Savunma Bakanlığı tarafından Twitter'dan yapılan açıklamada "Rusya Federasyonu ile 22 Ekim 2019 tarihinde Soçi’de varılan mutabakat çerçevesinde yapılacak faaliyetleri planlamak üzere Ankara’ya gelen Rus Askerî Heyeti ile birinci gün çalışmaları tamamlandı. Görüşmelere yarın da devam edilecek." ifadelerine yer verildi.

Rusya ile varılan Soçi mutabakatı çerçevesin PKK/YPG'li teröristler bölgeyi yarın saat 12.00'ye kadar terk etmesi gerekiyor.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 4
  • Baturhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya'dan korkanlar neden korkuyor ? Onlar bize biz onlara mecburuz bir milyon km ötedeki ameriga ile calisyorsunda komşun rusya ile neden olmasın devamli bir aradasin 200bin ortak aile var Türk akımı atom santralleri turistler inşaatlar
    Cevapla
  • E.A 4 yıl önce Şikayet Et
    Arada büyük ve saygın devletler varsa PKK/YPG elbette çekilecektir . Kafamı meşgul eden konu ise çekilme ile bu iş bitecek mi? bence çekilme sürecinden sonraya kafa yorulmalı.
    Cevapla
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Dış politikası yeniden Gözden geçirmeli ve Arap ülkeleri, Avrupa’nın Bazı ülkeleri ile aramızı düzeltmeli ve İlişkilerimizi Sadece Rusya’ya bağlı tutmamak gerekiyor ... Türkiye Rusya bağımlısı olursa , ABD ve Avrupa’dan farklı olmaz ... Gün gelir Rusya tepemize çöker ...
    Cevapla
  • Akbey 4 yıl önce Şikayet Et
    Pyd çekilmiyor oda yetmemiş gibi askerimiz şehit oluyor çoguda hastaneler de. Daha ne duruyoruz yarın çıkmadılarmı ezip geçelim. Yeter artık bu hainlere gereken cezayı verelim böyle olmaz. Kobaniyede girelim mümbiçede girelim. Rus askeri ölmüyor ABD askeri ölmüyor. Ölen benim Mehmedim
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR