Mahir Ünal: Bunu görünce dehşete kapılıyorum!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, CNN TÜRK'te yayınlanan Gece Görüşü programında açıklamalarda bulundu. Ünal, ABD ile Türkiye arasındaki gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamada, "ABD-Türkiye ilişkilerine baktığımda ABD, Türkiye'den vazgeçebilecek durumda değil." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.11.2019 13:03 GÜNCELLEME 01.11.2019 13:40 GÜNCEL
Mahir Ünal: Bunu görünce dehşete kapılıyorum!
Mahir Ünal: Bunu görünce dehşete kapılıyorum!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın açıklamalarından satır başları:

 

 

ABD'nin ne yapmaya çalıştığını ABD'nin içinden baktığınızda da anlamak zor. Bir tarafta Trump azil süreci yaşarken bir tarafta Ukrayna öbür tarafta Rusya, Temsilciler Meclisi'nin aldığı pozisyon, senatörlerin yaptığı açıklamalar ABD artık yeni dünyada şöyle bir yerde. Trump, tweetle Dışişleri Bakanını görevden aldı.

Trump ile ilgili çok şey söylenebilir ama ben şunu söylüyorum. Trump anormal değil, yeni normal. Trump bütün bu sorunları çözerken hiç tanık olmadığımız esneklikler ve farklı seçenekleri çok hızlı bir şekilde deneyebiliyor.

 

 

Yeni normalden kastettiğim şey şu. Uluslararası sistemin çökmesinden kaynaklanan ara geçiş döneminin yeni normalini konuşuyoruz.

Uluslararası sistem çökmüştür. Uluslararası sistemin çöktüğünü kurumlarından anlıyoruz. AB'ye bakın, NATO'ya bakın, BM'ye bakın bu kurumların hiçbirisi çalışıyor mu?

Bugün geriye dönüp baktığınızda Almanya, İngiltere, Fransa bölgede oyun dışı kalmış durumda. Cumhurbaşkanımıza görüşme teklif edip bir şekilde bölgedeki sürecin bir parçası olmak istiyorlar.

Trump yaptığı şeylerin niteliği ile değil sonuçları ile ilgileniyor. Yeni normalden kastettiğim şey bu. 

'ANALİZLERİ İZLERKEN DEHŞETE KAPILIYORUM'

Türkiye ile ilgili yapılan analizleri izlerken dehşete kapılıyorum. Sanki dünya sabit Türkiye değişken gibi analizler yapıyorlar. Halbuki şuanda dünyanın ne durumda olduğunu çok iyi görmek lazım.

Bölgede olup bitenleri anladıktan sonra Türkiye'nin gerçekten ne yapmak istediğini daha doğru görüyorsunuz. Türkiye'nin yaptığı şeylerin ne kadar doğru olduğunu anlamak için de ben tek bir örnek veriyorum. Diyorum ki Türkiye geçmişte Güneydoğu bölgesini konuşurken, Türkiye bir bölünme tehdidini konuşurken, Türkiye bugün Afrin'i Cerablus'u Resulayn'ı konuşuyor. Türkiye bugün toprak bütünlüğünü, üniter yapısını garanti altına almış ve kendi toprak bütünlüğüne dönük tehditleri kendi kaynağında kurutan bir inisiyatif almış durumda.

(Temsilciler Meclisi kararları) Türkiye'nin başında FETÖ diye bir bela var. 165 ülkede Türkiye aleyhine propaganda yürüten bir yapı var. Özellikle Temsiciler Meclisi ve senatoda nasıl etkin olduklarını biliyoruz.

Temsilciler Meclisi'nden böyle bir karar çıktı doğru. Yarın senatoda böyle bir karar alınabilir mi? Burada Trump'ın tavrında bir değişiklik ortaya çıkabilir mi? Trump'ta içeride belli noktalarda sıkışıklıklar yaşıyor. Yani bugün bakıyorsunuz Bağdadi ile ilgili süreçte aslında Türkiye'ye dönük bir tuzağa dönüştürülmek istendiğini Türkiye'nin de o tuzağı bozduğunu görüyorsunuz.

ABD-Türkiye ilişkilerine baktığımda ABD, Türkiye'den vazgeçebilecek durumda değil.

Biz şunu biliyoruz onlar da biliyorlar. Barış Pınarı Harekatı'na toplumsal desteğin yüzde 81 olduğunu biliyorlar. Dolayısıyla biz içeride bu toplumsal mutabakatı sağlamışken artık burada bizim ne yapacağımız önemli. Son ana kadar Barış Pınarı Harekatı başlamadan önce 8 Ekim gününe kadar ABD'nin söylemlerine bakalım. Biz 9 Ekim günü Barış Pınarı Harekatı'nı başlatıp 5 saat içerisinde sonuç aldığımızda ABD, Rakka'yı 1,5 ay bombaladı. Biz Tel Abyad ve Resualyn'ı 16 saatte temizledik. Üstelik hiçbir sivilin tırnağına zarar vermeden yaptık.

Barış Pınarı Harekatı başladığında ekonomide ne yaptılar. Doları 5.89'a kadar çıkardılar. Türkiye onu da kontrol etti.

(Trump'ın skandal mektubu) Mektupla süreci sabote etmeye çalıştılar.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR