Türkiye DEAŞ elebaşı Bağdadi'nin ablasını yakaladı

Son dakika: Terör örgütü DEAŞ'ın elebaşı Ebubekir el-Bağdadi, ABD'nin Suriye'de düzenlediği operasyonla ölü ele geçirilmişti. Türk istihbaratı, terör örgütü DEAŞ elebaşı Bağdadi'nin ablası Rasmiya Awad'ı Suriye'de yakaladı. Türk istihbaratının büyük başarısı dünya medyası tarafından acil koduyla duyuruldu.

ABONE OL
GİRİŞ 05.11.2019 01:29 GÜNCELLEME 05.11.2019 01:38 GÜNCEL
Türkiye DEAŞ elebaşı Bağdadi'nin ablasını yakaladı
Türkiye DEAŞ elebaşı Bağdadi'nin ablasını yakaladı

Öldürülen terör örgütü DEAŞ elebaşı Ebu Bekir el Bağdadi'nin kız kardeşi Rasmiya Awad, Türk güvenlik güçleri tarafından Azez yakınlarında bir konteynerda kayınvalidesi ve beş çocuğuyla birlikte yakalandı.

Hakkında çok az şey bilinen Ebu Bekir el Bağdadi'nin kız kardeşi Rasmiya Awad'ın 65 yaşında olduğu belirtildi. Türkiye'nin kontrolünde bulunan Suriye'nin kuzeyindeki Azez bölgesinden bir konteynerde yakalanan Rasmiya Awad'ın ailesiyle birlikte ele geçirildiği ifade edildi.

"İSTİHBARAT ANLAMINDA BİR ALTIN MADENİ"

Uluslararası haber ajansı AFP'ye konuşan üst düzey bir Türk yetkili, "Türk istihbaratı, Bağdadi'nin ablasını Suriye'de yakaladı ve bu olay istihbarat açısından bir 'altın madenidir.' Operasyonda Rasimiya Awad ile ele geçirilen kişiler devlet protokolüne uygun olarak sorgulandı.'' ifadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Anlamadım 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşi terörist diye onun suçu ne?
    Cevapla
  • mmed 4 yıl önce Şikayet Et
    Ötüm kafesine alıp öttürün bülbül gibi.
    Cevapla
  • Kemal 4 yıl önce Şikayet Et
    Kendi elimizle koymuş gibi bulduk ha
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Aman ha denize atmayın Haluk bilmezse balık nerden bilecek. En iyisi canlı konuşturmak. Anlayana
    Cevapla
  • EMİN 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne yazık ki Türkiye ermeni yahudi rum yunan alman İngiliz vb ajanlarıyla dolu bide bunları yakalasanız hergün mesaj gönderiyorum güvenlik kontrol denetim çok önemli diye her alanda her yerde denetim istiyoruz belediyeler öncelikli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR