Erdoğan, FETÖ ve Abdi'yi isteyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Trump ile yapacağı görüşmenin yoğun geçeceğini belirten TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi ve AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Berat Çonkar, masada PKK/YPG’nin sözde elebaşı Ferhat Abdi Şahin ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in iadesinin olacağını dile getirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.11.2019 10:00 GÜNCELLEME 10.11.2019 10:00 GÜNCEL
Erdoğan, FETÖ ve Abdi'yi isteyecek
Erdoğan, FETÖ ve Abdi'yi isteyecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 13 Kasım’da ABD Başkanı Trump ile yapacağı görüşmede, Suriye’de yaşanan gelişmeler, PKK/YPG’nin sözde elebaşı Ferhat Abdi Şahin ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in iadesi, F-35 programı ve ekonomik işbirliği konularının masada yer alması bekleniyor.

 

Akit’e değerlendirmede bulunan TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi ve AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Berat Çonkar, şunları dile getirdi:

''Bu görüşmede PKK/YPG’nin sözde elebaşısı istenecek. Cumhurbaşkanımız bütün belgeleri ve dosyalarıyla Kobani’nin sorumlu olduğu cinayetleri, eylemleri Trump’ın önüne koyacaktır. Trump’ın bu konularla ilgili hakikatleri muhatabından doğru bir şekilde öğrendikten sonra kayıtsız kalamayacağını düşünüyorum. Bununla ilgili tüm terör örgütü üyeleri ve elebaşlarının durumları ele alınacaktır, tartışılacaktır.'' 

 

MASA YOĞUN OLACAK

Ziyaretin yoğun geçeceğini belirten Çonkar şöyle devam etti:

''Barış Pınarı Hareketi sonucunda ABD ile yapılan bir mutabakatımız var. Bu mevzu ön planda olacak. Bunlarla beraber FETÖ ile mücadele ana başlıklarından bir tanesidir. Çünkü FETÖ Türkiye’ye yönelik önemli bir tehdittir. Yine ABD Kongresinde Türkiye’ye yönelik alınan kararlar var. Herkesin bildiği gibi sözde Ermeni Soykırımını kabul eden bir tasarı onayladılar. Hem NATO ittifakı içerisinde gerçekleşen F-35 programı konuşulacak. Türkiye’nin hava savunması gibi konular da ele alınacaktır.'' 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR