Suriye'de müthiş operasyon! MİT kritik ismi paketledi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye'nin kuzeyindeki El Bab'da bombalı araçla 18 sivili katleden, en az 30 kişiyi yaralayan PKK/YPG'li teröristin Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) operasyonuyla yakalandığını bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.11.2019 17:55 GÜNCELLEME 25.11.2019 14:10 GÜNCEL
Suriye'de müthiş operasyon! MİT kritik ismi paketledi
Suriye'de müthiş operasyon! MİT kritik ismi paketledi

Bakanlıktan yapılan açıklamada, El Bab halkının, 16 Kasım'da bombalı araçla yaptığı saldırıda çok sayıda sivilin ölmesine ve yaralanmasına neden olan PKK/YPG terör örgütünü gösterilerle protesto ettiği belirtildi.

 

 

Açıklamada, ayrıca bombalı saldırıyı gerçekleştiren teröristin MİT'in başarılı operasyonuyla yakalandığı duyuruldu.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasında, "El Bab'da bombalı araç patlatarak 18 sivili katleden en az 30 kişiyi de yaralayan PKK/YPG terör örgütüne karşı El Bab halkı gösteriler yaparak tepkilerini ortaya koydu. Bombalı Araç saldırısını gerçekleştiren PKK/YPG'li terörist MİT'in başarılı operasyonu ile yakalandı." ifadeleri kullanıldı.

OTOGARDA BOMBA YÜKLÜ ARACI PATLATTILAR

Dün, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde askeri muhaliflerin kontrolündeki Bab kent merkezindeki ilçe otogarında bomba yüklü araçla terör saldırısı gerçekleştirildi.

Saldırıda 18 sivil hayatını kaybetmiş en az 30 sivil yaralanmıştı

Patlama sonucu çok sayıda araç yanarken, çevredeki binalarda da büyük hasar meydana geldi. Olay yerine intikal eden Sivil Savunma ekipleri çıkan yangına müdahale etti.

Zeytin Dalı Harekatı ile Afrin'den çıkarılan terör örgütü YPG/PKK, Bab'ın kuzeybatısındaki Tel Rıfat bölgesindeki işgalini sürdürüyor. Bu bölgede yuvalanan terör örgütü, Suriye Milli Ordusu'nun kontrolündeki yerleşimleri sık sık hedef alıyor. 

YORUMLAR 42 TÜMÜ
  • ÇELEBİ 4 yıl önce Şikayet Et
    Yakaladığınız o adamı, gerekli bilgileri aldıktan sonra patlamada şehit olan sivillerin ailelerine verin. gerekeni onlar yapsın.
    Cevapla
  • AS. 4 yıl önce Şikayet Et
    inşallah darısı murat Karayılan'a Cemil Bayık'a ve diğer Pkk'lı Teröristlerin başına olur MİT'E teşekkürler.
    Cevapla
  • Metin Türkel 4 yıl önce Şikayet Et
    Keşke yakaladıktan sonra öso tarafından imha edilseydi.
    Cevapla
  • Vahit 4 yıl önce Şikayet Et
    Onu o meydanda parçalayın yada bana verin
    Cevapla
  • Osmanli 4 yıl önce Şikayet Et
    Gebertilmezse yazık olur...Onca insanın kanı var çünkü...Devlet olmanın karekteri uygun cezayı vermekten geçer...Yoksa tınlamazlar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR