Devlet zırhı geliyor! Artık müdahale edilemeyecek

Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu Başkanı Mustafa Yel, hazırladıkları Hayvan Hakları Kanun Taslağı’nın bitmek üzere olduğunu belirterek “Kat Mülkiyeti Kanunu gerekçe gösterilerek hayvan beslenemeyeceği hususunu ortadan kaldıracağız. Kişilerin yaşadıkları dairelerde hayvanlarla ilgili konuya kimse müdahale edemeyecek.”dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.11.2019 06:30 GÜNCELLEME 23.11.2019 09:28 GÜNCEL
Devlet zırhı geliyor! Artık müdahale edilemeyecek
Devlet zırhı geliyor! Artık müdahale edilemeyecek

Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu Başkanı Mustafa Yel, hazırladıkları Hayvan Hakları Kanun Taslağı’nın bitmek üzere olduğunu söyledi. “İddialıyız, dünyanın en iyi hayvan hakları kanunu olacak” diyen Yel, çalışmanın içeriği ile ilgili şunları söyledi:
Kat Mülkiyeti Kanunu gerekçe gösterilerek hayvan beslenemeyeceği hususunu ortadan kaldıracağız. Kişilerin yaşadıkları dairelerde hayvanlarla ilgili konuya kimse müdahale edemeyecek. Hayvanlara bakanlar da gerekli tedbirleri alacak. Çok havlıyorsa gece yatarken ağızlık takacak. Baktığı hayvan çipli olacak. Herhangi bir suça karışırsa ve terk ederse para cezası getiriyoruz.

 

 

CANLI OLARAK TANIMLANACAK

Hayvanları kanunda canlı olarak tanımlayınca her şey değişecek. Ceza Kanunu devreye girecek. Artık mal veya eşyaya gelecek bir zarar gibi değil, tamamen duyguları olan insan gibi canlı olduğunu düşündüğümüz hayvanlara yapılacak herhangi bir şiddet olayı da mutlaka cezalandırılacak.

 

 

BELEDİYELERDEN PAY

Yeni Kanun’da belediyelerden mutlaka bir önceki gerçekleşen bütçelerinin yüzde birini hayvan hakları ile ilgili işlerde kullanılmak üzere tahsis etmesini istiyoruz. Belediyelerin barınakları, kısırlaştırma ve rehabilitasyon merkezleri kurmasını mecburi hâle getiriyoruz. Ayrıca bir hayvan hakları fonu kurulmasını istiyoruz.

BARINAKLAR 24 SAAT İZLENECEK

Barınaklar ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışacak personel de mutlaka eğitimden geçecek. Video kamerayla 24 saat mutlaka takip edilecek ve belediyenin resmî web sitesinden hayvanların durumu görebilecek.

DÖVÜŞLER TCK KAPSAMINDA

Hayvan dövüşleri ile ilgili idari para cezaları veriliyor. Bundan sonra TCK’ya göre hapis cezası veya daha ağırlaştırılmış para cezası verilerek bunun tamamen caydırıcı olmasını istiyoruz.

KÜRKÜ İÇİN BESLENEMEYECEK

Sadece kürkü için hayvan beslemek yasak olacak. Yurt dışından kürk ithali de yasaklanacak.

TEKME ATANA HAPİS

Hayvan Kolluğu dediğimiz bir büro olmalı. İnsanlar artık ‘Ben hayvana tekme atarsam, her yerde kameralar var, cezaevini boylarım’ diye düşünecek.

FAYTONLAR İÇİN İL HAVYAN KURULLARI

Faytonlar için mahallî bazda çözüm odaklı bir çalışma öngörüyoruz. kanunda İl Hayvan Hakları kurulları var. Biz bunun güçlendirilmesini istiyoruz.

PETSHOP’LAR DENETLENECEK

Petshop’larda hayvan satışını yasaklarsak merdiven altı üretimleri çoğaltırız. Petshop’larda uygulamalardan kaynaklanan sıkıntılar varsa onlarla ilgili denetimleri artırmak istiyoruz.

Türkiye Gazetesi

YORUMLAR 149 TÜMÜ
  • Sorun nerde 4 yıl önce Şikayet Et
    Kedi köpek zaten besleyen besliyor evinde, Ben yasak oldugunu daha yeni ögrendim, benim kaldigim sitede 460 daire var ,sitede en az 80 tane köpek besleyen aile yasiyor, kedileri bilmiyorum.
    Cevapla
  • Size ne 4 yıl önce Şikayet Et
    Köpek insan ve canlılara zarar vermiyorsa evde de beslenebilir.
    Cevapla
  • Adem 4 yıl önce Şikayet Et
    Senin görüşüne saygi duyuyoruz ,ama katilmiyorum, Sebebide Müslümanin evine köpek giremez,
    Cevapla
  • paşa44 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet bir yanlış uygulama daha sen kediyi köpeği evde beslemeye izin ver 10 yıl sonrada niye kimse çocuk yapmıyor de söyle... avrupanın bi yanlış geleneğini daha milletimize monte etmeye çalışılıyorlar reisin düzeltmesi lazım bu konuyu..
    Cevapla
  • Baybars 4 yıl önce Şikayet Et
    en büyük hadis rivayetçin ebu hureyra kedilerin babasıydı peygamberin savaşa giderken bile çevresine tembih etti kedisiyle ilgilenmeleri için ne zararı olacak sana bakımını yaptır, Evlat sevgisi ayrı kedi sevgisi ayrı Yahu türklerin geleneği hayvanlarla geçer at kedi köpek kurt bunlarla büyüyen kahramanlar var ne avrupa geleneği ! Avrupalılar kediler şeytani varlık deyip bir dönem kestikleri kediler yüzünden veba salgınından kırılan bir toplumdu... Hangi avrupa kültürü azıcık tarih oku Azıcık dinin oku Bir kedi camiye de girer evine de girer hiçbir sakıncası yok tertemiz mahlukat evine neşe saçar neşe.Hayvanlar Allahın insanogluna merhametidir... Azıcık aklınızla yorum yapın !
    Cevapla
  • Sevelim 4 yıl önce Şikayet Et
    Hayvan barınaklarının dışında sokakta yaşamaya çalışan sokak hayvanlarının hem kendileri hem yavruları açlıktan ölmesin, o canlıların da inanın bizler gibi yaşama hevesleri var, onları da sevelim, bilim insanlarımızın çalışmaları ile de bunu iyi bir sonuca bağlayalım İnşallah.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Balkondan tepeden aşağı kıl iner bir kahvaltı yemek bile yenmez artık. Bu durumlar göz önüne alınmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR