UMED’den Günaydın’a: Meslektaşımızın haklarının takibindeyiz

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED), CNN Türk’te çalışan genç gazetecinin kişisel verilerini paylaşan CHP eski Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın’ı kınadı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.11.2019 14:49 GÜNCELLEME 23.11.2019 15:35 GÜNCEL
UMED’den Günaydın’a: Meslektaşımızın haklarının takibindeyiz
UMED’den Günaydın’a: Meslektaşımızın haklarının takibindeyiz

CHP eski Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın’ın, CNN Türk’te çalışan genç bir gazetecinin telefon numarasını sosyal medya hesabından paylaşarak hedef göstermesine ilişkin Uluslararası Medya Enformasyon Derneği’nden (UMED) açıklama geldi.

 

 

UMED, söz konusu davranışından dolayı Gökhan Günaydın’ı kınadı. Genç gazetecinin hukuksal haklarının da takipçisi olunacağı belirtilen açıklamada, “CNN Türk'te çalışan genç emekçi arkadaşımızın kişisel verilerini paylaşan, hedef gösteren ve nefret söylemine sarılan Gökhan Günaydın’ı kınıyor, meslektaşımızın hukuksal haklarının takibinde olacağımızın, bilinmesini istiyoruz” ifadeleri yer aldı.

UMED, açıklamasında Türk Ceza Kanunu’nun 136. ve 216. Maddesini hatırlattı. 136. Madde kişisel verilerin ihlali suçunun kapsamını ve yaptırımlarını, 216. Madde ise “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçunun kapsamını ve yaptırımlarını içeriyor. 

 

NE OLMUŞTU?

Rahmi Turan, köşe yazısında dile getirdiği, “Beştepe'ye giden CHP'li” iddiasının ardından o ismin Muharrem İnce olduğunu açıkladı. CNN Türk’te çalışan genç gazeteci de konuyu CHP’li Gökhan Günaydın’a ileterek, görüş istedi. Bu konuda genç gazeteciye konuşmayan Günaydın, telefonun hemen ardından genç gazetecinin telefon numarasını Twitter hesabından paylaşarak, gazeteciyi hedef gösterdi.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR