Ve ilk görüntüler ortaya çıktı! Türkiye S-400'leri ilk kez test etti

Dün Ankara Valiliği, iki gün boyunca kent semalarında Valiliğin bilgisi dahilinde Hava Kuvvetlerine ait F-16'ların alçak uçuş yapacağını duyurdu. Haber7'nin edindiği son dakika bilgisine göre ise, bugün ve salı günü yapılacak test S-400'lerle ilgili olacak. Testleri başlanan sistemin ilk görüntüleri ajanslar tarafından geçildi. Türkiye, ABD yönetiminin tüm tehditlerine rağmen S-400'lerden geri adım atmamıştı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.11.2019 13:11 GÜNCELLEME 26.11.2019 08:43 GÜNCEL
Ve ilk görüntüler ortaya çıktı! Türkiye S-400'leri ilk kez test etti
Ve ilk görüntüler ortaya çıktı! Türkiye S-400'leri ilk kez test etti

Mustafa Doğan - Haber7

Ankara Valiliği, iki gün kent semalarında Valiliğin bilgisi dahilinde Hava Kuvvetlerine ait F-16'ların alçak uçuş yapacağını duyurmuş, yapılan açıklamada, "Savunma Sanayi Başkanlığı koordinesinde yürütülen bazı projeler kapsamında 25 Kasım 2019 Pazartesi ve 26 Kasım 2019 Salı günü Ankara semalarında, Valiliğimizin bilgisi dâhilinde Hava Kuvvetlerimize ait F-16 uçakları ve diğer hava araçları tarafından alçak ve yüksek irtifada test uçuşları yapılacaktır. Herhangi bir tedirginliğe yol açmaması bakımından kamuoyunun bilgisine sunulur" ifadelerine yer verilmişti.

 

"S-400'LER TEST EDİLDİ"

 

Haber7'nin konuyla ilgili aldığı son dakika bilgilerine göre, bugün ve salı günü yapılacak testin büyük oranda S-400'lerle ilgili olduğu öğrenildi. Güvenlik kaynakları Ankara'da hava savunmasına yönelik test aşamasında olan tek sistemin S-400'ler olduğuna işaret ederek, bunun sistemin tam olarak kullanılabilmesi adına kritik bir aşama olduğuna dikkat çekti. Sistemin hangi özelliği ya da özelliklerinin test edileceği ilgili kurumlar tarafından henüz açıklama yapılmadı. Haber7'nin ulaştığı bilgilere göre, F-16 jetleri S-400'lerin üzerinde ve çevresinde uçuş faaliyetleri gerçekleştirecek, böylelikle radar sistemleri test edilecek. Ayrıca, savaş jetlerinin savunma sistemine tanıtılması ve kaydedilmemesinin de yapılacağı belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığının (MSB) bugün ve salı günkü testlerin ardından kamuoyuna bilgilendirme yapması bekleniyor.

İLK GÖRÜNTÜLER GELDİ

ABD'YE RAĞMEN

Türkiye, Obama döneminde Patriot'ların verilmemesi üzerine S-400 sistemine yönelmişti. Obama sonrası Trump döneminde, Washington yönetiminin tüm tehditlerine rağmen Rusya'dan S-400 alımı askıya alınmamıştı.

2021'DE OPERASYONEL OLMASI BEKLENİYOR

Teslimat planına göre, Türkiye'ye iki filo (sistem) şeklinde S-400'ler teslim ediliyor. İki filo dört bataryaya tekabül ediyor. İlk filoya ait iki bataryanın intikali tamamlandı. Rusya'dan 2,5 milyar dolar karşılığında satın alınan S-400 savunma sisteminin teslimatı 12 Temmuz'da başlamıştı. Birinci grup malzeme sevkiyatı 30 sorti ile 25 Temmuz'da tamamlanmıştı. 27 Ağustos'ta başlayan ikinci batarya malzemeleri taşınması da 15 Eylül'de tamamlanmıştı. S-400'lere ait ikinci sistem teslimatının 2020 sonuna doğru başlaması ve sistemin 2021'de operasyonel olması bekleniyor.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 37 TÜMÜ
  • Ethem Demirezen 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Cumhuriyeti büyük devletin insallah s 500 leri bizim değerli mühendislerimiz yapar vatan için tek yumruguz herşey vatan için büyüksün reis büyüksün devlet devlet
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Silahli kuvvetler ozellikle konvasyönel cepaneligini ivedilikle cesitlendirmelidir.. bugunun dostu yarinin dusmani olabiliyor turk hava kuvvetleri tamamen abd tekeli ve kontrolunde biran once abd li olmayan savasan sahinlerde envantere sokulmali...
    Cevapla
  • mmed 4 yıl önce Şikayet Et
    İlk etapta s400 lerde kullanılan mühimmatı yapmalıyız
    Cevapla
  • Kale 4 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah S-500 leri yapmakta bizim mühendislerimize nasıp olur...
    Cevapla
  • Only 4 yıl önce Şikayet Et
    S500 Rusya yaptı zaten.
    Cevapla
  • Huseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    Tsk diyor ki uçaklar bigimiz dahilinde uçuyor levye filan atmayın
    Cevapla
  • Asım 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu sadece bir damla. Milli birlik oluşursa Derya olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR