Pasaport polisinin kıyafeti de değişti

Havalimanılarına pasaport polisinden memnuniyeti değerlendiren cihazlardan sonra pasaport polisinin kıyafeti de değişti. Hudut kapılarında 100 milyondan fazla yolcuyu karşılayan pasaport polisleri artık özel tasarım polis yeleği giyiyor. Turkuaz renkli yeni yeleklerin ön kısmında “Turkey” yazısı bulunuyor.

ABONE OL
GİRİŞ 01.12.2019 11:16 GÜNCELLEME 01.12.2019 12:04 GÜNCEL
Pasaport polisinin kıyafeti de değişti
Pasaport polisinin kıyafeti de değişti

İçişleri Bakanlığı  havaalanlarında "Yolcu Memnuniyeti Ölçme ve Değerlendirme Anket Çalışması" başlatmış, bu kapsamda havaalanlarına yerleştirdiği  cihazlarla yolculara hizmet veren pasaport polislerinin genel davranış ve tutumlarını değerlendirmeye almıştı.

Türkçe, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça olmak üzere 6 dildeki anket cihazlarıyla yapılan uygulamada, yolcuların pasaport polisi hizmetlerinden memnun oldukları ya da olmadıkları durumlar ortaya çıkarılarak, eksik görülen hususlarla ilgili gerekli çalışmaların yapılması amaçlanmıştı. 

 

 

PASAPORT POLİSLERİNE ÖZEL TASARIM YELEK

Bakanlık şimdi de her gün binlerce yolcunun giriş- çıkış yaptığı hudut kapılarında, vitrin konumunda bulunan pasaport polislerine ilişkin yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. 

 

 

İçişleri Bakan Süleyman Soylu’nun talimatı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Hudut Kapıları Daire Başkanlığı pasaport polislerinin kıyafetlerinde değişikliğe gitti. Hudut kapılarında 100 milyondan fazla yolcuyu karşılayan pasaport polisleri artık Turkuaz renkli ve ön kısmında Turkey yazısı bulunan özel tasarım polis yeleği giymeye başladı.

3 BİN PERSONELLE PASAPORT KONTROL HİZMETİ VERİLİYOR

Tarihi, doğal güzellikleri ile dünyanın ilgisini çeken Türkiye, her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapıyor. Coğrafi konumuna bağlı olarak hava, deniz, kara ve demiryolu sınır kapılarına sahip Türkiye’de 101 deniz, 64 hava, 30 kara ve 8 demiryolu olmak üzere toplam 203 hudut kapısı bulunuyor. Bu kapılarda  yaklaşık 3 bin personelle bin 350 kontuarda pasaport kontrol hizmeti veriliyor. 

2019'DA 114 MİLYON YOLCU HUDUT KAPILARINDAN GİRİŞ ÇIKIŞ YAPTI

Her gün binlerce yolcunun  giriş -çıkış yaptığı hudut kapılarında, 2000 yılında giriş-çıkış yapan yolcu sayısı 29 milyon iken, 2010 yılında bu sayı  75 milyona, 2018 yılında  109 milyona yükseldi. 2019’da  ise  114 milyon yolcu giriş-çıkış gerçekleştirdi, bu yolcuların 84 milyonunu yabancılar  oluşturdu. Son yirmi yıl esas alındığında hudut kapılarında yolcu giriş-çıkış sayılarında yüzde 275’lik artış görüldü. 

YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • halıcı 4 yıl önce Şikayet Et
    boşa elestirmeyin. burda bu eleştiriyi yapanlarin çoğu yılbaşı kutluyor. yani biz hristiyanlardan daha beteriz. kraldan çok kralciyiz. dogru olani elbette dilimizin kullanılması. ama boşa atip tutmayin once kendinize bakin
    Cevapla
  • Sedat 4 yıl önce Şikayet Et
    kaç kere dedik İngiliz ,Alman , Fransız hep kendi dilinde isimlerini yazıyor biz niye alemin dilinde kendi ismimizi yazıyoruz. Doğrusu TÜRKİYE,TÜRKİYE,TÜRKİYE,TÜRKİYE,TÜRKİYE.
    Cevapla
  • mkli 4 yıl önce Şikayet Et
    dünya ya abd hakim diye dilinide mi kurumlara yaziyosunuz
    Cevapla
  • Şahan 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye yazmalı, Rusya rusia diye yazıyor Raşa diye yazmıyor. Yabancılar İstanbul diye okur öyle teleffuz eder, yabancınin ağzı ile yazılmaz, Turkey nedir ? Lütfen düzeltin şu hatayı biz kendimiz nasıl yazmamız gerektiğini çok iyi biliyoruz. Hatta yasaklayıcı kanunlar yapılmalıdır. Türkiye okunduğu gibi yazılır.
    Cevapla
  • ayhan kucukoglu 4 yıl önce Şikayet Et
    aynen bu kardesime katiliyorum,TURKIYE yazacaksinizki akillari baslarina gelsin,===yok eger olmaz diyorsaniz o zaman istanbul degil=constantinopolis yazin ayip yaa.
    Cevapla
  • Yuh 4 yıl önce Şikayet Et
    Niye Türkiye değil. Ana dilimiz ingilizce mi ki turkey yazıyor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR