SİT alanında fotokapana böyle yakalandı

Amasya’da birinci derece arkeolojik SİT alanında dedektörle define aradıkları fotokapan ile tespit edilen 3 şahıs, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yakalandı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.12.2019 09:52 GÜNCELLEME 03.12.2019 09:57 GÜNCEL
SİT alanında fotokapana böyle yakalandı
SİT alanında fotokapana böyle yakalandı

Edinilen bilgiye göre, il merkezine bağlı Yassıçal köyünde bulunan Zeus Altarı ve nekropolünün kalıntılarının yer aldığı birinci derece arkeolojik SİT alanında izinsiz kazı yapılacağı yönünde istihbari bilgi edinen Amasya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri bölgeye fotokapan cihazı yerleştirdi.

 

 

Birkaç gün sonra akşam saatlerinde fotokapan cihazından dedektörlerle kazı yapan şahısların görüntülerinin gelmesi üzerine harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ve Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri olay yerine intikal ederek şüphelilerin kaçma ihtimali olan yerleri kontrol altına alındı.

Havanın karanlık olması nedeniyle gece görüş dürbünü ve termal dürbünle kazı yapılan alanların belirlenmesi üzerine S.E., M.S.S. ve S.M. adlı şahıslar suçüstü yakalandı. Şahısların kazıda kullandıkları 3 adet define arama detektörüyle 3 adet kazmaya el konuldu.

 

 

2863 sayılı kültür ve tabiat varlıkları koruma kanununa muhalefet suçu işledikleri dolayısıyla gözaltına alınan 3 şüpheli işlemlerin tamamlanmasının ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

YORUMLAR 1
  • Bahadır 4 yıl önce Şikayet Et
    Hasta adamlar., defineyi toprakta değil gönlünüzde arayın!
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR