Şule Çet davasında karar çıktı! Ceza yağdı

Şule Çet'in ölümüne ilişkin davada sanıklardan Çağatay Aksu hakkında "kasten öldürme" suçundan müebbet, "cinsel saldırı" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 12 yıl 6 ay, Berk Akand hakkında ise Aksu'ya bu suçların işlenmesinde yardım ettiği gerekçesiyle toplam 18 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.12.2019 12:17 GÜNCELLEME 04.12.2019 14:37 GÜNCEL
Şule Çet davasında karar çıktı! Ceza yağdı
Şule Çet davasında karar çıktı! Ceza yağdı

Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada karar açıklandı.

 

Mahkeme heyeti, sanıklar ile avukatlarının esasa ilişkin savunmalarını ve son sözlerini dinledikten sonra hükmü açıkladı.

Buna göre, sanıklardan Aksu "kasten öldürme" suçundan müebbet hapse mahkum edildi. Aksu, ayrıca "nitelikli cinsel saldırı" suçundan 10 yıl, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 2 yıl 6 ay hapse çarptırıldı.

 

Sanık Akand'ın ise Aksu'nun işlediği suçlara yardım ettiği kanaatine varan mahkeme, Akand'ı "kasten öldürme suçuna yardım"dan 12 yıl 6 ay, "nitelikli cinsel saldırı suçuna yardım"dan 5 yıl, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçuna yardım"dan da 1 yıl 3 ay hapse mahkum etti.

Kararı oy çokluğuyla alan mahkeme, sanıkların tutukluluğunun devamını kararlaştırdı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar zaman ve para kaybına NE gerek var ? Suçluyu al içerde besle. Ben açıkçası suçlunun hiçbir şekilde savunulması taraftarı değilim. Hukuk haklıyı savunmalı zaten haksız olanda YÜZ, Onur, Haysiyet olmaz. Bir kez kasten öldüren canavarı savunmanın neresi hukuk ve bunu yaşatmanın neresi ADALET ? Ülkeler MAHKEME salonlarında YIKILIR. Adaleti tesis edemeziseniz toplum yoldan çıkar, vebalini de herkes çeker. Dolayısıyla bu zamanda HUKUK suçluya ACIMASIZ olmalı...
    Cevapla
  • kısas 4 yıl önce Şikayet Et
    Sizin için kısasta hayat vardır. Bilemedin idam.
    Cevapla
  • Selim 4 yıl önce Şikayet Et
    Nihayet doğru bir karar çıkarabildiler. Aslında hemen idamı gerekir ya yine de şükür.
    Cevapla
  • Toprak Ayder 4 yıl önce Şikayet Et
    Örgütlü, planlı bir cinayet, cinayetten,agılaştırılmış müebbet, cinsel saldırı ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, cinayete sebep ilk kademedir. İki kez ağırlaştırılmış müebbet olmalıydı. plana ve örgüte dahil olup, suçluyu ve suçu karartmaya çalışan kişide en az bir kez ağırlaştırılmış müebbet almalıydı! Bunada şükür. En azından adalet bu canilerin yüzüne tükürmüş.
    Cevapla
  • Sualp 4 yıl önce Şikayet Et
    Öldüren 12 yıl alıyor yardım eden 18 yıl bu nasıl iş?
    Cevapla
  • cemal 4 yıl önce Şikayet Et
    müebbet+12 yıl
    Cevapla
  • akademik 4 yıl önce Şikayet Et
    iyi okumadığın belli kardeşim. müebbet + ibaresi var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR