Libya'dan Türkiye açıklaması: Asla geri adım atmayacağız

Türkiye ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Arasında Akdeniz'de Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası' resmen yürürlüğe girdi. Libya Temsilciler Meclisi Vekilleri, anlaşmadan asla geri adım atmayacaklarını açıkladı. Başkan Erdoğan'dan da tarihi anlaşmayla ilgili son dakika açıklaması gelmişti!

ABONE OL
GİRİŞ 07.12.2019 21:20 GÜNCELLEME 07.12.2019 21:44 GÜNCEL
Libya'dan Türkiye açıklaması: Asla geri adım atmayacağız
Libya'dan Türkiye açıklaması: Asla geri adım atmayacağız

İstanbul'da 27 Kasım'da imzalanan "Türkiye ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Arasında Akdeniz'de Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası" Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi.

Libya'nın başkenti Trablus'taki Temsilciler Meclisi, Türkiye ile imzalanan "Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası" ve "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırasını" desteklediğini duyurdu.

'GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ'

Tarihi anlaşmayla ilgili başta Yunanistan, Rum yönetimi, Mısır ve İsrail'den peş peşe açıklamalar gelirken, Libya Temsilciler Meclisi Vekilleri tehditlere boyun eğmeyerek rest çekti. Meclis Başkanı Es-Sadık el-Kıheyli yaptığı açıklamada, Türkiye ile Libya arasında yapılan anlaşmadan asla geri adım atmayacaklarını açıkladı.

Türkiye, yeni sınırları belirten harita yayınlamıştı


ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA: BM'YE GÖNDERDİK, OYUN BOZULDU

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen partisinin İstanbul İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu.



Türkiye Libya ile bir mutabakat metni imzaladı. Bu anlaşma meclisimizden geçti. Ben de imzaladım böylece şimdi de Birleşmiş Milletler'e gönderildi. Akdeniz'de oyun bozuldu. Bunlar (Yunanistan) skandal harekette yaptılar, Libya'nın büyükelçisini deport etti. Yaptın da ne oldu, ne kazandın. Şu anda biz Libya'daki kararlı duruşumuzu devam ettiriyoruz, devam ettireceğiz. Libya ile Türkiye arasında gayet ilginç, gayet güzel bir hat inşa ediyoruz.

'SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

Gemilerimizle bölgede araştırmalar devam ediyor. Zaman zaman uçaklarımız, helikopterlerimiz oralarda. Biz bu araştırmaları yapmaya devam edeğiz. Biz uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımız ne ise sonuna kadar takipçisi olacağız. Ülkemizin egemenliğini, hukukunu, çıkarlarını, milletimizin ve tüm dostlarımızın haklarını korumak için verdiğimiz mücadelede hep dik durduk, dik durmaya da devam edeceğiz.

 

 

4 PARTİNİN DESTEĞİYLE TBMM'DE KABUL EDİLMİŞTİ

Türkiye-Libya anlaşması Meclis Genel Kurulunda kabul edildi. İki ülke arasındaki Doğu Akdeniz mutabakatı ile, deniz yetki alanlarının sınırları çiziliyor. Anlaşma, AK Parti, CHP, MHP ve İyi Partili milletvekillerinin desteğini aldı.

 

Bu adımla, belirlenen alanda balıkçılıktan, petrol ve doğalgaz aramaya kadar pek çok faaliyette söz hakkı Libya ve Türkiye'de olacak. Türkiye bu alanda petrol ve doğalgaz arama ve sondaji için ruhsatlandırma da yapabilecek.

ANLAŞMA TARİHE GEÇTİ

Türkiye ile Libya arasında imzalanan mutabakat zaptı Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de kıyı komşusu olan bir ülkeyle bölgedeki stratejik haklarını korumak amacıyla imzaladığı ilk Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) sınırlandırma anlaşması olarak tarihe geçti.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 37 TÜMÜ
  • 4343 4 yıl önce Şikayet Et
    Libya da büyük bir askeri üs kurmalıyız. Her an darbe olabilir. Hafterin ortadan kaldırılması gerekiyor.
    Cevapla
  • Deli 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyeden libyaya sandal ile yavaş yavaş balık avlıyarak gitmek istiyorum, sorun veya başım derde girermi???
    Cevapla
  • Deeplowe ottoman 4 yıl önce Şikayet Et
    Yüzyıllardan beridir ilk defa sınırlarımız genişledi sanırım
    Cevapla
  • Ibrahim 4 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • cemal 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis kurnaz.İşi bitirdi.Allah başımızdan eksik etmesin...
    Cevapla
  • VUSLAT 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu anlaşma Harkulade bir anlaşmadır. Sonuçları muhteşem olacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR