Son dakika: 'Çakar' düzenlemesi veto edilecek mi? İlk açıklama!

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yılın son Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilere açıklama yaptı. Kalın, son günlerde sıkça tartışılan 'çakar' düzenlemesiyle ilgili konuştu. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, "Çakar düzenlemesi veto edilecek mi" sorusuna, "Meclis'ten geçen yasa Cumhurbaşkanımızın imzasına henüz gelmedi. Son tahlilde kendi takdirleridir" cevabını verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.12.2019 20:54 GÜNCELLEME 11.12.2019 22:04 GÜNCEL
Son dakika: 'Çakar' düzenlemesi veto edilecek mi? İlk açıklama!
Son dakika: 'Çakar' düzenlemesi veto edilecek mi? İlk açıklama!

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklama yaptı. Kalın'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 

Sayın Cumhurbaşkanımızın uluslararası düzeyde devam eden temasları çerçevesinde, önümüzdeki hafta Cenevre'de küresel mülteciler forumuna eş başkan olarak katılımı planlanmakta.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilere açıklama yaptı.

Biraz sonra Sayın Cumhurbaşkanımız ile Sayın Putin arasında telefon görüşmesi olacak.

FEYZULLAH KIYIKLI'NIN ZİYARETLERİ

Sayın Feyzullah Kıyıklık AK Parti'de yıllarca siyaset yapmış bir büyüğümüzdür. Sayın Babacan ve Davutoğlu'nu ziyaret etmesiyle ilgili de kendi beyanından anlıyoruz biz bunu. Kendi girişimleridir. Kimseye bir telkinde bulunmak için gitmediklerini ifade ediyor.

ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ TARTIŞMASI

Cumhurbaşkanımızın mal varlığı bellidir. Burada gündem saptırmamak lazım. Şehir Üniversitesi ile ilgili devam eden bir tartışma var. YÖK'ün de çalışmaları devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız burada bir taraf değil. 

ABD'DEN F-35 ALINACAK MI?

Kongre kaynaklı baskılardan dolayı Trump yönetimi sıkışıklık içinde. Bu konu maalesef teknik ya da savunma sanayii mevzusu olmaktan çıkmış, tamamen ABD iç siyasetinin konusu haline gelmiş durumda. 

Türkiye olarak S-400'leri kullandığımızda başka uçak sistemleriyle ilgili riskin oluşmaması için de gerekli düzenlemeleri yapacağız. S-400'leri bizim subaylarımız kullanacak. 

ÇAKAR DÜZENLEMESİ VETO EDİLECEK Mİ?

Meclis'ten geçen yasa Cumhurbaşkanımızın imzasına henüz gelmedi. Son tahlilde kendi takdirleridir. Bu çakar kullanımıyla ilgili son dönemde bir uygulama başlatıldı. Eskiye göre 50'ye 1 oranında azalma söz konusu oldu. Prensip olarak, devlet protokolündeki ilk 29 bu hakka sahip. Sayıya baktığınızda kullanım alanında çok ciddi bir azaltma oldu. Binlerce araçtan çakarlar söküldü. Burada geçiş üstünlüğü gibi kullanıma binaen, daha makul bir şekilde bir düzenleme yapılıyor. 

ABD'DEKİ YAPTIRIM TASARISI

Kongre'deki süreci yakından takip ediyoruz. Bu tasarı geçse de S-400'le ilgili süreç devam edecek. Sayın Trump'ın bu konuda iyi niyet içinde olduğunu hepimiz takdir ederiz. Bunu kamuoyu önünde de söyledi. Bu yasadan rahatsız. Ama tabii Kongre'den geçince onun da eli kolu bağlı oluyor. Kongre üyeleri gözlerini-kulaklarını gerçeklere kapatmış durumda. 

LİBYA'YA ASKER GÖNDERİLECEK Mİ?

Libya tarafından bize gelen böyle bir talep şu anda söz konusu değil, umarız buna mecbur da kalmazlar.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 41 TÜMÜ
  • mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    bütün vatandaşlar yasal olarak eşit haklara sahip mi?
    Cevapla
  • Yıldırım 4 yıl önce Şikayet Et
    Bürokratlarada çakar yasağı gelsin
    Cevapla
  • Nursefa 4 yıl önce Şikayet Et
    Burada toplumsal bir tepki var. Bu tepki aslında toplumdaki ayrıcalıklara verilen tepkidir. Bu ayrıcalıklar sadece çakar değil. Tüm adaletsiz uygulamalaradır ve siyaset üstüdür. Milletvekilleri maaşları, emeklilik hakları, vergi afları, elektrik kayıp kaçak vb.. reis bunları nasıl çözecek? Zaten tek kişi kalmış. Çözecek olanlar milletvekilleri....
    Cevapla
  • Kral Çıplak 4 yıl önce Şikayet Et
    çakar taksınlar, bir sonraki seçimde milletde onlara takacak nasılsa!
    Cevapla
  • altair 4 yıl önce Şikayet Et
    bizde ışıldak istiyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR