Şırıngalı çikolatadan bir ölüm de Diyarbakır’da

Diyarbakır’da şırıngalı çikolatanın kapağının boğazına kaçması sonucu 7 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti.

ABONE OL
GİRİŞ 12.12.2019 10:31 GÜNCELLEME 12.12.2019 11:28 GÜNCEL
Şırıngalı çikolatadan bir ölüm de Diyarbakır’da
Şırıngalı çikolatadan bir ölüm de Diyarbakır’da

Yenişehir ilçesi Seyrantepe Mahallesinde yaşayan 7 yaşındaki Umut Bilgi, 25 Kasım 2019’da okul çıkışında, okul yakınında bir marketten aldığı şırınga şeklindeki çikolatanın kapağının boğazına kaçması sonucu ambulansla Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kaldırıldı. 9 gün yaşam mücadelesi veren 7 yaşındaki Umut Bilgi, 5 Aralık 2019 tarihinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Acılı aile bütün anne ve babalara çağrıda bulunarak yaşadıkları acıları kimsenin yaşamaması için çocuklarını bu üründen uzak tutmalarını istedi.

Aile ayrıca şırınga çikolatasına karşı tedbir alınması için yetkililere çağrıda bulundu.

 

ANKARA'DA DA YAŞANMIŞTI

Ankara'da 7 yaşındaki ilkokul öğrencisi Mert'in şırınga şeklindeki çikolatayı yerken fenalaşarak hayatını kaybetmesi sonrası okul yöneticileri açığa alındı. Okul kantini işletmesinin sözleşmesi de feshedildi.

YORUMLAR 55 TÜMÜ
  • nene 4 yıl önce Şikayet Et
    çocukların kullanımı için saılan oyuncak ve yiyecek ambaşlarının kontrolünü yapan onaylayan bir kurum yok mu ülkemizde. ABDli çocuklar için ABDde kurum var. Böyle bir kurum varsa buna naıl onay vermiş.
    Cevapla
  • Hyr 4 yıl önce Şikayet Et
    Gene düşen çocugu kandırmak için betonu dövüyorsunuz.kantincinin ne suçu var. Piyasada olan talep olan bir malı satıyor. Siz bu kadar akıllısonız da niye daha önce yasaklanmasının. Zaten böyle bir kanununuz bile yok. İlk yardım öğrenmek farzı ayın. Herkes öğrenecek. 4 dakikalık bir operasyonla kurtulacaktı.
    Cevapla
  • mardini 4 yıl önce Şikayet Et
    üreten satmaya devam ediyor. zavallı müdür açığa alınıyor.. taım bakanı görevden alınmalı. okul müdrü değil.
    Cevapla
  • murat topçu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir çocuk öldü onu satan değil üretim iznini veren yargılanmalı bişey kendiliğinden üretilmesi bunun ruhsat gerekli gerekli makamlar dan izin gerektirir şiringa özellikli çukulatayı hiçmi düşünmediler bunlar çocukların ilgisini çeker ucu sivri olan bişey hangi akla hizmet üretim iznini vermişse o kurumdaki imzayı atan önce hesap vermeli burdaki sorun izin verenler ruhsat verenler ille ölümler mi olucak bişeyler in düzenli olması için
    Cevapla
  • MEHMET DIŞPINAR 4 yıl önce Şikayet Et
    Hırsızın hiç mi suçu yok demiş eskiler.Elbette üreten firma hırsız değil ama hep ev sahibi suçlanıyor. Esas üreten firmanın ve lisans verenin de bir değerlendirilmesi lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR