Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreninde konuştu. Nobel Edebiyat Ödülü'ne tepki gösteren Cumhurbaşkanı, "Bugün adeta binlerce yılın intikamını alma hissi ile girişilen bir saldırı ile karşı karşıyayız" diye konuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 12.12.2019 20:16 GÜNCELLEME 12.12.2019 21:18 GÜNCEL
Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreninde konuştu. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 

"Nuri Pakdil denince, gözümüzün önüne inancının onurunu yiğitçe taşıyabilmiş kalem ve kelam ustası bir şahsiyet gelir. Onun bu coğrafyanın insanlarına miras bıraktığı en büyük değer dilinden hiç düşürmediği Kudüs sevdası olmuştur.

Ödül vereceğimiz her ismi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Ülkemizin büyük yolculuğuna yaptığı katkılar için şükranlarımı sunuyorum.

Kültür ve sanatın toprak ve bayrak gibi bağımsızlığın alameti farikalarından biri olduğunu her fırsatta tekrarlıyoruz. Kendine ait sanat birikimi, politikası olmayan toplumlar, güçlü toplumların hegemonyası altında ezilmeye mahkumdur.

NOBEL ÖDÜLÜ'NE TEPKİ

Müslüman Boşnakları alçakça katledenleri göklere çıkartan, kaleminden kan ve nefret damlayan birine Nobel Edebiyat Ödülü verildi ve maalesef bir avuç insan dışında kimse buna ses çıkarmadı. Bugün adeta binlerce yılın intikamını alma hissi ile girişilen bir saldırı ile karşı karşıyayız.

Sanat, marifettir. Marifet iltifata tabidir. Sanatçı eseriyle bizi ödüllendirmiştir. Bize düşen de ona iltifat etmektir. Takdir etmek, teşekkür etmektir. Münevverlerimiz, sanatçılarımız, yazarlarımız, şairlerimiz her türlü iltifatı fazlasıyla hak ediyor.

"SİYASETİ SANAT OLARAK GÖRÜYORUZ"

Kültüre, sanata, edebiyata yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırım demektir. Sanat ile siyaset ne yazık ki her zaman bir araya gelemeyen iki ayrı uçta alanlar olarak görülür. Halbuki biz siyaseti aynı zamanda siyaset olarak görüyoruz. Çünkü bize göre gönülle üretilen, sabırla üretilen her şey sanattır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kültür Sanat Büyük Ödülleri Töreninde konuştu.

ÖDÜL ALAN İSİMLER

Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende MFÖ, Mesut Uçakan, Devrim Erbil, Fuat Başar, Doğan Kuban ve Ahmet Yaşar Ocak'a ödülleri verilecek.

"Edebiyat" dalında ödüle layık görülen ancak eylül ayında hayatını kaybeden Türk edebiyatının önemli ismi Nuri Pakdil'in ve ağustosta Van'ın Erciş ilçesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden eski Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Haluk Dursun'un ödülleri ise yakınlarına verilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 2019 yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri, "Edebiyat", "Müzik", "Sinema", "Resim", "Geleneksel Sanatlar", "Mimarlık", "Sosyal Bilimler" ve "Vefa" alanında takdim edilecek.

KAYNAK : Haber7, AA
YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • capla hama 4 yıl önce Şikayet Et
    eeee doğru,,intikam için
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    kale içten yıkılır demiş atalar .bizim içimiz sağlam olsun bütünlük olsun .dünya vız gelir. reis hepsiyle başa çıkar evelallah.
    Cevapla
  • kadir nadir 4 yıl önce Şikayet Et
    tayip baba saldırılara maruz kalıyor dünya ve muhalefet tarafından. bunun bi çözümü olmalı. muhalefet mal varlığını açıklasın diyor .eğer Tayyip babam samimi ise tc ye gönül vermiş ise bi çözüm sunacam.mal varlığını açıklasın ve tüm mal varlığını ihtiyacı olan kurumlara ve insanlara bagislasin ve o zaman tc nin manevi tapusu kendisinin olur ve tc tarihinde osmanlı tarihi gibi öldüğünde anılacak bi lider olur.tarih kitaplarına girmesi içinse 50 sene geçmesi lazım. ne güzel bi yorum evini bağışla mahalle senin olsun:-)
    Cevapla
  • ZOR38 4 yıl önce Şikayet Et
    Dışardaki düşman belli, içeridekilere dikkat. Vatan Hainlerine ve Teröristlere Katillere İ D A M.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar çocuklarını öyle yetiştirirken biz doğru düzgün bilinç veremiyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR