ABD savaş gemisi 'USS Ross' Çanakkale Boğazı'ndan geçti

Çanakkale Boğazı'ndan geçen ABD Deniz Kuvvetleri'ne ait 154 metre uzunluğunda ve 71 borda numaralı 'USS Ross' adlı güdümlü füze destroyeri, Marmara Denizi'ne yol aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.12.2019 11:19 GÜNCELLEME 15.12.2019 11:19 GÜNCEL
ABD savaş gemisi 'USS Ross' Çanakkale Boğazı'ndan geçti
ABD savaş gemisi 'USS Ross' Çanakkale Boğazı'ndan geçti

Ege Denizi'nden Çanakkale Boğazı'na saat 09.30’da giriş yapan ABD Donanması'na ait 'USS Ross' adlı savaş gemisi saat 10.20'de Çanakkale önlerine ulaştı. Kilitbahir Kalesi ile Kilitbahir köyğ dağından bulunan 'Dur Yolcu' yazısı önünden oldukça hızlı seyreden ABD savaş gemisine, güvenlik nedeniyle Türk Sahil Güvenlik botları eşlik etti.

 

 

Güvertesinde çok sayıda askerin bulunduğu ABD savaş gemisi, sahilde yürüyüş yapan ve balık tutanların bakışları arasında ilerledi. Boğazda manevra yapılması en güç nokta olan Nara Burnu’nu dönerek Marmara Denizi’ne yol aldı.

Hava ve su üstüne güdümlü mermi atabilen en yeni füze savunma sistemine sahip 154 metre uzunluğundaki ABD güdümlü füze destroyerinin Karadeniz'e gideceği ileri sürüldü.

 

 

YORUMLAR 5
  • Kursad 4 yıl önce Şikayet Et
    Koridor yaptiniz yillardir rusyasi abd si. Gel gec onlarin sularindan eger kendine guveniyorsaniz. Hic kimsemi dur diyemez ne hale gelmisix
    Cevapla
  • atmaca53 4 yıl önce Şikayet Et
    o gemilerin ordan elini kolunu sallayarak rahat geçmesine kim sebep olduysa ALLAH cc onu cehennemine koysun inşaALLAH AMİN
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Çanakkale geçilmezdi osmanlı zama nın da. Cumhuriyet te yol geçen hanı. Şimdi soruyoruz bu anlaşmaları yaban kim. O kadar insan şehit oldu o bogazları korumak için. Bir imzayla geçilmez dedigimiz yerde 100 yıldır geçmeyen kalmadı.
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Montrö Boğazlar anlaşması bir rezalet ve bir zilletdir.Artık iptal edilmelidir.Dünyanın bağımsız hiç bir ülkesinin iç denizine savaş gemisi giremez.Bu eziklikle yaşamamalıyız.Hem ani bir savaşta, iç denizlerimizdeki bu savaş gemileri çok büyük tehlike arz eder.
    Cevapla
  • Melih B 4 yıl önce Şikayet Et
    Yeni Nesil Solcular Kesin Secde Etmiştir Abd gemisi geçerken....
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR