MEB'in anlaşmasını çarpıtan Cumhuriyet gazetesine tepki

Cumhuriyet gazetesi, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sebilürreşad Derneği arasında imzalanan protokolü çarpıtarak, "dinci yapılarla işbirliği" haberine imza attı. Cumhuriyet'in haberine tepki gösteren Sebilürreşad Derneği Başkanı Bayhan, "İstiklal Marşı'nın yayınlandığı dergiden rahatsızlık duymak ya kötü niyetlidir yahut ihanetle eşdeğerdir" diye konuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 15.12.2019 15:20 GÜNCELLEME 15.12.2019 15:20 GÜNCEL
MEB'in anlaşmasını çarpıtan Cumhuriyet gazetesine tepki
MEB'in anlaşmasını çarpıtan Cumhuriyet gazetesine tepki

Cumhuriyet gazetesinin, Milli Eğitim Bakanlığı'nın vakıf ve derneklerle yaptığı anlaşmaları "dinci yapılarla işbirilği" şeklinde haberleştirmesine tepki geldi. Sebilürreşad Derneği Yönetim kurulu Başkanı Fatih Bayhan, "Cumhuriyet, iktidar karşıtlığıyla Akif karşıtlığını birbirine karıştırmış" dedi. 

 

 

"YA KÖTÜ NİYETLİ YA DA İHANETLE EŞDEĞER"

Mehmet Akif'in "milli şair" olduğunu hatırlatan Bayhan, "Sebilürreşad'ın ne olduğunu bilmeyen, okumadan, okuduğunu anlamadan sırf iktidar karşıtlığıyla hareket ederek haber dili geliştiren habercileri esefle kınıyorum" ifadelerini kullandı. Sebilürreşad'ın, İstiklal Marşı'nın yayınlandığı ilk dergi olduğunu hatırlatan Bayhan şunları söyledi:

 

 

"Sebilürreşad Anadolu kurtuluş savaşının manevi cephesinde en büyük rol üstlenmiş, üstlendiği bu rolü bizatihi Mustafa Kemal'in takdir ettiği bir dergi olmuş ve TBMM tarafından nüshaları basılarak tüm cephelere gönderilmiş bir dergidir. Bu tarihi bilgiden yoksun olanların Sebilürreşad'ın bugün Akif'i genç nesillere anlatmak adına attığı adımdan rahatsızlık duymaları ya kötü niyetlidir, yahut ihanetle eşdeğerdir. Onlar istemese de biz genç nesillere Akif'i anlatmaya, Asım'ın neslini yetiştirmeye gayret edeceğiz."

"BÜTÇE İSTEMEDİK"

Bayhan ayrıca, Bakanlıkla yapılan protokolün binlerce okulda değil, şimdilik akı Mehmet Akif Ersoy olan okullarda yapılacağının altını çizerek, "Biz bu projede MEB'in tek kuruş bütçesinden bir talepte bulunmadık. Gençlere Akif'i, onun vatan ve millet sevgisini anlatacak faaliyetlerimizi kendi imkanlarımızla gerçekleştireceğiz" diye konuştu. Bayhan, protokolün program yapmak amacıyla Bakanlık'tan "izin" almaktan ibaret olduğunu da vurgulayarak, "Bakanımız Sayın Ziya Selçuk'a Milli şairimiz Mehmet Akif'e gösterdiği hürmet, muhabbet ve sevgiye teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 5
  • can 4 yıl önce Şikayet Et
    Neden dava edilemiyor bunlar okkalı bir tazminaat bellerini kırar..
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Vatana ihanetten yargılama lıdır bu cumhuriyet gazetesi.
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Paçavra satılmış hain cumhuriyet gazetesi, iftiranla yalanınla hainliğinle boğulasınız. AMİN.
    Cevapla
  • İsmail Yeni 4 yıl önce Şikayet Et
    İslam ve Türkiye düşmanlığı ve Hainlik bunların ayrılmaz ortak özelliği...
    Cevapla
  • Yakup 4 yıl önce Şikayet Et
    Cumhuriyet gazetesi ve babaları kınamadan anlamazlar,hatta yüzlerine ttükürsen bile önemsemezler. Tramp onların babalarına gecenlerde amerikada neler söyledi ama hepside gülerek alkışladılar. Onların anladığı tek dil paralarının ellerinden kayıp gitmesi,açlık ve mahrumiyettir.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR