Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye çağrı: Hepsini açıklayın

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 Necip Fazıl Ödülleri Töreni'nde konuştu. Tek parti döneminde CHP tarafından Türkiye'nin birçok zulme uğratıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı, "Türkçe ezan, Dersim olayları, 27 Mayıs darbesindeki rolünde CHP'nin bilinmeyenleri açıklaması lazım. CHP'nin milletten özür dilemesi gerekiyor" diye konuştu. Erdoğan ayrıca, "CHP açıklayana kadar peşini bırakmayacağız" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.12.2019 20:14 GÜNCELLEME 21.12.2019 21:53 GÜNCEL
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye çağrı: Hepsini açıklayın
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye çağrı: Hepsini açıklayın

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2019 Necip Fazıl Ödülleri Töreni'nde konuşma yaptı. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 

Takdim ettiğimiz bu mükafatların ilim ve kültür hayatımız açısından artık bir klasiğe dönüştüğünü görüyoruz.

Üstat, ömrü boyunca sanat ve kültür hayatına musallat olan statüko ile mücadele ederken aynı zamanda eserleriyle de bu mücadelesini taçlandırmıştır. Necip Fazıl her şeyin künhüne vakıf olma sevdasını sadece edebiyat alanında tutmamış, tarih alanında yazdığı eserlerle de statükoya başkaldırmıştır. Eserlerinde ilk göze çarpan reddiyedir. Her zaman kolaycılığa karşı çileyi seçmiştir. Üstat, kitapları, makaleleriyle hakikate ulaşmanın mücadelesini vermiştir.

Tam 8 kez hapse giren üstat, ebedi aleme yine boynunda taşıdığı mahkumiyet kararıyla gitmiştir. 

CHP'YE "HEPSİNİ AÇIKLAYIN" ÇAĞRISI

Tek parti CHP'sine ait dönemde objektif yönüyle tüm boyutlarıyla araştırılması gereken karanlık noktalar bulunuyor. Elbette bunu yapması gereken ana muhalefet partisinin kendisidir. Ancak yakın tarihiyle ilgili en fazla CHP'nin konuşması gerekirken, bu tartışmalar gündeme geldiğinde derin bir sessizliğe gömülüyorlar. İskilipli Atıf Hoca'nın idamından, Dersim olaylarına, Türkçe ezan zulmünden 27 Mayıs darbesindeki rolüne kadar CHP tarihinde olanlarla yüzleşememiştir. İşte bu partinin başındaki zat her fırsatta Dersimli olduğunu söylüyor. Ancak Dersim olaylarıyla ilgili bizim yaklaşık 10 sene önce gösterdiği hassasiyeti 10'da birini dahi sergileyemiyor.

Biz CHP'nin kurumsal anlamda Dersim konusunda ne düşündüğünü halen bilmiyoruz. Sadece Dersim'de değil az önce ifade ettiğim diğer konularda da CHP'nin kurumsal anlamda ne düşündüğünü kimse bilmiyor. CHP'nin bir an önce milletin karşısına çıkıp özür dilemesi ya da pişmanlık duyduğunu millete söylemesi gerekiyor. 

Türkiye'nin geleceği için biz bu tavrı gerekli görüyoruz. Yoksa ülkemiz, belli art niyetli çevrelerin sosyal mühendisliğinden kendini kurtaramayacaktır. Bu konunun da takipçisi olacağız. CHP yönetimi geçmişleriyle yüzleşene, darbeler, yasaklar, idamlardaki rolünü açıklayana kadar peşlerini bırakmayacağız.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 48 TÜMÜ
  • 40emrah 4 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaskanımızın her zaman destekçisiyiz. ***Ak Parti**Mhp.***
    Cevapla
  • Osman hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Herşeyden önce istiklal mahkemelerinin hesabı sorulmalıdır.
    Cevapla
  • celal 4 yıl önce Şikayet Et
    CHP Talat Aydemir ve Deniz Gezmişin idamları Sebahattin Alinin öldürülmesini Kemal Tahiri 17 yıl hapiste tutmasınında hesabını vermeli.
    Cevapla
  • DİYAR-I BEKİR 4 yıl önce Şikayet Et
    DENİZ ĞEZMİŞİ İDAM EDEN DE chp dir. NİHAT ERİM chp lidir. LAKİN idama ğötürmüştür. AMERİKANIN uşağıdır. bütün solcu marksistler.12 eylül öncesi kahrolsun amerika deyip. HEPSİ amerika almanya,avusturya,holanda fransa ....... ğibi empryalist ÜLKELER KAÇTILAR. NAZIM HİKMET HARİÇ. komonist ÜLKELRE SIĞINAN YOKTUR. yani KISACASI TÜRKİYEYE KİM DÜŞMAN İSE ONLARLA ittifak KURUYORLAR. ve EMPERYALİSTLERİN uşaklığını YAPIYORLAR.
    Cevapla
  • DİYAR-I BEKİR 4 yıl önce Şikayet Et
    chp .MÜSLÜMAN KÜRTLERE EN BÜYÜK ZÜLMÜ ETMİŞTİR. LAKİN marksist olanlara dokunmamıştır. ÇAK ACIDIR Kİ: KÜRTLER marksistlerLE KOL KOLA ĞELMEKTEDİR. AYNI ZAMANDA TÜRKLEREDE BÜYÜK ZÜLÜM YAPMIŞTIR. benim dediklerim İFTİRA DEĞİLDİR. inönün ZAMANINDA, DEDELERİMİZ ANLATIYOR.MUSTAFA KEMAL ÖLÜRKEN.şöyle AĞIT YAKARLARMIŞ. HATA KEMALİ SAĞI,NANI GARİSİ YASAĞI. HATA İNÖNÜ SAĞI NANİ ĞENİMİ YASAĞI.AÇIKLAMASI: MUSTAFA KEMAL SAĞ OLDUKÇA BİZE DARI EKMEK YASAKTIR(yani bolluk anlamında).İNÖNÜ SAĞ OLDUKÇA BİZE, BUĞDAY EKMEK YASAKTIR.(yani kıtlık,ZÜLÜM) DEMEKTİR.ALPARSLAN TÜRKEŞ DİYORKİ: EĞER chp, KURULDUĞU ĞİBİ OLSAYDI BEN .M.H.P yi KURMAYACAKTIM.chp. ZÜLÜM KITLIK,YOKLUK işkence partisidir.
    Cevapla
  • Hani 4 yıl önce Şikayet Et
    İş bankasi hani hazineye devralıncaktı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR