Türkiye'den çok sert Suudi Arabistan açıklaması!

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Suudi Arabistan mahkemesinin Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili kararına ilişkin, "Düzmece yargılamanın sonucunda çıkan karar, davayı takip eden adil gözlemcilerin zekasına bir hakarettir. Bu cinayetten sorumlu olanlar er ya da geç adaletle yüzleşmelidir. Uluslararası toplum bunu unutmamalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 24.12.2019 16:32 GÜNCELLEME 24.12.2019 16:32 GÜNCEL
Türkiye'den çok sert Suudi Arabistan açıklaması!
Türkiye'den çok sert Suudi Arabistan açıklaması!

Altun, Twitter hesabından İngilizce yaptığı paylaşımda, uluslararası medyanın, gerçek anlamda hesap sorulana dek Kaşıkçı davasının peşini bırakmaması gerektiğini belirtti.

 

 

"Düzmece yargılamanın sonucunda çıkan karar, davayı takip eden adil gözlemcilerin zekasına bir hakarettir. Bu cinayetten sorumlu olanlar er ya da geç adaletle yüzleşmelidir. Uluslararası toplum bunu unutmamalıdır." ifadesini kullanan Altun, birçok sorunun cevabının hala olmadığını vurguladı.

Altun, "Kaşıkçı'nın vahşice öldürülmesi emrini kim verdi? Cinayeti kim işledi? Kaşıkçı'ya ne yaptılar? Cesedi nerede? Suudi Arabistan'daki mahkeme kime idam cezası verdi? Bunun bir daha olmayacağının garantisi nedir?" sorularını yöneltirken, "Bu alçak cinayet, akla gelebilecek bütün diplomatik ilkeleri çiğnemek suretiyle diplomatik bir tesiste gerçekleştirildi. Bu, hiçbir vicdana sığmayan ve kabul edilemez bir cinayettir. Nereye varırsa varsın bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağız. Uluslararası medyayı da bu menfur olayı araştırmayı sürdürmeye davet ediyoruz." ifadelerini paylaştı.

 

 

YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • sel yaz 4 yıl önce Şikayet Et
    bir tek cemal kaşıkçının amerikan ekonomisine katkısı 1 trilyon dolar olmuştur .para herşeyin üzerindedir. Arabistan ı yönetenler müslüman değildir , yahudi de değildir, hırıstiyanda değildir, onlar hala putperest mucisidirler.
    Cevapla
  • Mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu cinayet Suud ailesinin cinayetidir. Küçük çocukları oyun oynadı kendince..
    Cevapla
  • meta 4 yıl önce Şikayet Et
    Katil selman bedeli baska yerde aramasin
    Cevapla
  • Nail 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu dünyada parası olanlara kanun çalışmaz fakire fukaraya çalışır.Ama Allah ın adaleti şaşmaz herkes ettiğini çekecektir bu dünyada insanlları kandırmak kolay parayla adalet satmak kolay ama mizan terazisinde altının gümüşün geçmediği yerde boynuzsuz koyun boynuzludan hak alacak
    Cevapla
  • oktay 4 yıl önce Şikayet Et
    umarim allah bunu dunya gozuyle suud ailesinin telef olusunu butun musluman alemine gosterirde ,bizde bir ohhhh cekeriz ,adaletin gercekten var olduguna
    Cevapla
  • Karsli 4 yıl önce Şikayet Et
    Haksizlik karsisinda susan dilsiz seytandir. Varsin yanliz kalalim ama Adaletten Haktan ve Hakikatten vazgecersek bizimde digerlerinden bir farkimiz kalmaz. ALLAH yanimizda olsun yeter! Biz dogruyu savundukca dogrunun yaninda oldugumuz müddetce yüce ALLAH bizlere er yada gec Zaferleri ihsan edecektir Insallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR